MOTORKY - aneb na com jazdite
- Sobull
- Zkušený
Re: MOTORKY - aneb na com jazdite
Jasně, já neříkám, že je to špatná motorka. Ale jel sem na ní a má takovej nijakej projev. Omrzí asi rychleji než třeba ten hornet. Nebo neomrzí, záleží co kdo čeká.
Perna: To je mi líto. Ale myslím, že tohle málokdy souvisí s kubaturou. Myslíš, že kdyby jel na šestce, zachránilo by ho to?
Perna: To je mi líto. Ale myslím, že tohle málokdy souvisí s kubaturou. Myslíš, že kdyby jel na šestce, zachránilo by ho to?
FFII kombi 2,0TDCI, 2006
- Perna_81
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tohle nevím, otázka zapeklitá.. Možná by mu přeci jen na rovince nedala takovou rychlost a možná ...by tu zatáčku vybral
Ten litr má strašný zrychlení a nezáleží až tolik na zařazeným kvaltu - dává ti to pocit pohody, ale čísla na tachometru jsou okamžitě nahoře a bez odhadu to pak nezvládnul.
Když zrychluješ na takovou rychlost na šestce, tak už víš, že tomu tak je a že jí ždímeš na maximum. To u litra až tak není a rychlost je pak "smrtící", pocit tak velkýho a jednoduchýho zrychlení je opojný
Když vezmu dvouválec, co teď jezdím, tak tam je to ještě horší - menší otáčky, zvuk jakoby neroztočenýho motoru, ale rychlost obrovská, aniž bys to vnímal. Aby ne se 130Nm a 170PS..
Chci říct, že chvíli trvá, než má člověk odhad.
Řidičák na litra bych dal jen lidem, co povinně nakrouží alespoň 50kol na okruhu! To je obrovská škola pro všechny jezdce (i pro ty bez závodních ambicí)
Jen pro pobavení a porovnání (shodou okolností mnou zmiňovaná 2V KTM vs Audi R8) - tady je vidět, jak na tom ty motorky jsou a k tomu za zlomek ceny obdobně výkonného auta..
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=20jJszqorVU[/youtube]

Ten litr má strašný zrychlení a nezáleží až tolik na zařazeným kvaltu - dává ti to pocit pohody, ale čísla na tachometru jsou okamžitě nahoře a bez odhadu to pak nezvládnul.
Když zrychluješ na takovou rychlost na šestce, tak už víš, že tomu tak je a že jí ždímeš na maximum. To u litra až tak není a rychlost je pak "smrtící", pocit tak velkýho a jednoduchýho zrychlení je opojný
Když vezmu dvouválec, co teď jezdím, tak tam je to ještě horší - menší otáčky, zvuk jakoby neroztočenýho motoru, ale rychlost obrovská, aniž bys to vnímal. Aby ne se 130Nm a 170PS..

Řidičák na litra bych dal jen lidem, co povinně nakrouží alespoň 50kol na okruhu! To je obrovská škola pro všechny jezdce (i pro ty bez závodních ambicí)

Jen pro pobavení a porovnání (shodou okolností mnou zmiňovaná 2V KTM vs Audi R8) - tady je vidět, jak na tom ty motorky jsou a k tomu za zlomek ceny obdobně výkonného auta..

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=20jJszqorVU[/youtube]
- Sobull
- Zkušený
Jo tak to máš naprostou pravdu. Mám dvouválec sice neporovnatelně slabší a jsem spíš výletník, ale už při zkušební jízdě se mi roztáhla huba od ucha k uchu a chechtal sem se snad ještě u placení, jak jsem byl nadšenej.
Respekt, to je nejdůležitější.
Ta oranžová bestie je fakt mazec. Jak si ten 2V stojí na okruhu s japonskejma čtyřválcema?
Respekt, to je nejdůležitější.
Ta oranžová bestie je fakt mazec. Jak si ten 2V stojí na okruhu s japonskejma čtyřválcema?
FFII kombi 2,0TDCI, 2006
- Perna_81
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Psal jsem něco málo kousek výš.. V základu je to super, ale problém je, že většina lidí má na 4V na okruhu nějakou tu jednotku a laděný výfuk a rázem jsi s litrem někde u 190PS (Suzuki, Kawa i Yamaha ..o něco málo míň pak Fireblade).
Takže při samostatným kole je V2 se 170PS OK, horší to je v přímý konfrontaci v závodě, kdy se malinko nabere mezera na delších rovinkách a je prakticky nemožný útočit na konci rovinek na brzdy, přestože máš na V2 lepší výjezd na cílovou rovinku. A to je ta základní nevýhoda při závodech na amatérský úrovni proti lidem se 4V.
Letos budeme RC8 ladit, je tam výfuk Akrapovič, tak se uvidí, jestli se to zlepší a pak to bude úplně dokonalý, když se udrží na rovince 4V, kromě BMW (to je někde jinde s výkonem
)
Takže při samostatným kole je V2 se 170PS OK, horší to je v přímý konfrontaci v závodě, kdy se malinko nabere mezera na delších rovinkách a je prakticky nemožný útočit na konci rovinek na brzdy, přestože máš na V2 lepší výjezd na cílovou rovinku. A to je ta základní nevýhoda při závodech na amatérský úrovni proti lidem se 4V.

Letos budeme RC8 ladit, je tam výfuk Akrapovič, tak se uvidí, jestli se to zlepší a pak to bude úplně dokonalý, když se udrží na rovince 4V, kromě BMW (to je někde jinde s výkonem

- vandal46
- Junior
MobyDick: Tak gratulujem k vyberu, osobne si tiez myslim ze 600 na zaciatok uplne staci a ked ta omrzi (co je hodne realne) tak si na buducu sezonu kupis inu. Ved sa ta motorka nemusi kupovat na 20 rokov
. Este by som zvazil ci chces na nej cestovat single alebo vo dvoch, to uz by ta motorka mohla v alpach dostat zabrat. To by bolo lepsie dat si takto aj skusobnu jazdu.
Aj ked je lepsie jazdit vo dvojku az ked uz mas dobre zvladnutu jazdu sam so sebou.
A ako handry? uz si nieco vybral? Je fakt ze ako spomynal Perna_81, na vybave hodne zalezi takze tam by som urcite nesetril.
Este ti poprajem hodne zdaru pri vybere konkretneho kusu

Aj ked je lepsie jazdit vo dvojku az ked uz mas dobre zvladnutu jazdu sam so sebou.
A ako handry? uz si nieco vybral? Je fakt ze ako spomynal Perna_81, na vybave hodne zalezi takze tam by som urcite nesetril.
Este ti poprajem hodne zdaru pri vybere konkretneho kusu

Hyundai i30 kombi 1.4T-Gdi , 2018
Ford Mondeo kombi Ghia 2.0 TDCi , 2005 , 96kW/130k
- vandal46
- Junior
Perna_81:
Zdar chlape, tak to cumim (a zavidim
), ta KTM je uzasna.
Predpokladam ze je iba na laminatoch, alebo si mal prilezitost s nou jazdit aj v premavke?
Ak mozes, hod sem nejake postrehy a skusenosti ohladne tejto moto.
Inac mrzi ma ako dopadol kolega
, to je prave ten dovod preco tiez preferujem zacinat na slabych motorkach. Clovek to moze mat v hlave v poriadku ale na motorke to moze byt trochu inac. A hlavne ten odhad je problem. Ono aj na 600-vke nahacovi si myslim ze ma novacik co robit ak to zacne trochu drtit. Takto som raz pozical SV-cko znamemu a hned sa skoro vysekal, na rovinke pohoda ale zrazu problem dobrzdit za autom, skoro sa vysekal tak som mu ju hned zobral
. Proste neskuseny clovek ten odhad nema a nemyslim si ze ked si kupi motorku ako je R1 tak ze bude stale jazdit pomaly, to nie je realne.
Zdar chlape, tak to cumim (a zavidim

Predpokladam ze je iba na laminatoch, alebo si mal prilezitost s nou jazdit aj v premavke?
Ak mozes, hod sem nejake postrehy a skusenosti ohladne tejto moto.
Inac mrzi ma ako dopadol kolega

- MobyDick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Hadry už mám teoreticky vybraný, záleží jak mně sednou až je zajedu zkusit. Vybíral jsem u Loiuse a v Hein Gericke, nechci tohle podcenit. Určitě si chci koupit dobrý věci. Nejsem blázen co bude jezdit v létě v kraťasích!
Jezdit budu hlavně sám, tak si myslím ža ta šestistovka bude i na turistiku po Alpách stačit. Už se nemůžu dočkat až někam vyrazíme.
Jezdit budu hlavně sám, tak si myslím ža ta šestistovka bude i na turistiku po Alpách stačit. Už se nemůžu dočkat až někam vyrazíme.
- vandal46
- Junior
To je dobry pristup
ja som takto tiez kupoval veci este predtym ako som kupil motorku. Vtedy sa mi smiali ze mam prilbu skor ako masinu ale ono je to tak lepsie pretoze ked potom kupis motorku tak sa ti nebude chcet cakat na oblecenie, takze suhlas.
Este ma napada ci tam pojdes s niekym kto ti poradi pri vybere velkosti (ak sa dorozumies tak by to malo byt v pohode aj s personalom). Nechcem vyzniet ako ze poucujem, iba som tak zaspominal ako som kupoval prvu poriadnu vybavu. No bola to tragedia, napriklad prilbu mi personal odporucil nakoniec o dve cisla mensiu ako som mal v plane
. Ono je to celkom nezvyk ak si tie veci nikdy nenosil.

Este ma napada ci tam pojdes s niekym kto ti poradi pri vybere velkosti (ak sa dorozumies tak by to malo byt v pohode aj s personalom). Nechcem vyzniet ako ze poucujem, iba som tak zaspominal ako som kupoval prvu poriadnu vybavu. No bola to tragedia, napriklad prilbu mi personal odporucil nakoniec o dve cisla mensiu ako som mal v plane

- MobyDick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
V německu se celkem dobře domluvím, ale i tak beru sebou kamaráda motorkáře co už toho má hodně naježděno. A nechám si od něj rád poradit, zkušeností má už dost. Pár věcí jsme už spolu probírali a občas jsem se nestačil divit jak moc toho nevím.
Tak dneska jsem se byl podívat v Lidlu na tu jejich akci a nechal jsem tam tři litry. Pak jsem si byl zkusit kamarádovu motorku. Je to Kawasaki ER 600N, a docela dobře se mně naní sedělo, pěkně mně padla do ruky, jsem totiž docela prcek a z Hondy jsem sotva došáhl na zem. Takže asi nakonec ještě přehodnotím můj výběr a půjdu do Kawasaki.
Tak dneska jsem se byl podívat v Lidlu na tu jejich akci a nechal jsem tam tři litry. Pak jsem si byl zkusit kamarádovu motorku. Je to Kawasaki ER 600N, a docela dobře se mně naní sedělo, pěkně mně padla do ruky, jsem totiž docela prcek a z Hondy jsem sotva došáhl na zem. Takže asi nakonec ještě přehodnotím můj výběr a půjdu do Kawasaki.
- MobyDick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Dneska mně přijel kamarád podráždit do práce.
- kasi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:

je Ford Focus 1.8L Zetec-E EFI r.v.00,Sedan,Pacific Green Metallic,Ghia
byl Ford Focus 1.8L Endura TDdi r.v.99,Hatchback,Moondust Silver Metallic,Ghia

byl Ford Focus 1.8L Endura TDdi r.v.99,Hatchback,Moondust Silver Metallic,Ghia

- vandal46
- Junior
Tak som bol vcera pozret vystavu Motocykel v Bratislave.
No nemal som velke ocakavania a tie sa aj naplnily. Podla mna dost slabe, chybala Yamaha, Aprilia mala s velkych motoriek iba Dorsoduro, Suzuki nemala vystavenu GSX-R 1000 a ani KTM nemala ziadneho motarda
Ale aj tak to bolo prijemne vidiet nove motorky pred sezonou.
Uzasna bola prave KTM RC8-icka
:
A aj ducati 848 s nadhernymi cervenymi diskami:
No nemal som velke ocakavania a tie sa aj naplnily. Podla mna dost slabe, chybala Yamaha, Aprilia mala s velkych motoriek iba Dorsoduro, Suzuki nemala vystavenu GSX-R 1000 a ani KTM nemala ziadneho motarda

Uzasna bola prave KTM RC8-icka

- risomas
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak ja som sa zalubil do Triumphu Thunderbird. Uz viem co bude nasledovat o par rokov po mojej shadovici.

Honda Shadow 130dB
toto uz len odpociva pred barakom - FoFo Combi 1,8Tddi 2003, strieborna Trend, kupene v 53t km. Teraz 98 000 km
Foto https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=10373

toto uz len odpociva pred barakom - FoFo Combi 1,8Tddi 2003, strieborna Trend, kupene v 53t km. Teraz 98 000 km
Foto https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=10373

- Martíček
- .
Ja jezdim na KTM 660 SMC 03' 120kg na 45KW, komplet výfuk Akrapovič, karburátor Keihin FCR Flat 41 a na předku radiální pumpa Brembo
Lancer Evo VIII RS black 340awhp
FF ST Bluefin Stage 3 Mongoose 4,5" Intercooler Airtec Dreamscience Induction kit Bilstein B8 Eibach Springs RS Rear Spoiler TD 18" RS Clutch + LSD Quaife Ksport brake kit
FF ST Bluefin Stage 3 Mongoose 4,5" Intercooler Airtec Dreamscience Induction kit Bilstein B8 Eibach Springs RS Rear Spoiler TD 18" RS Clutch + LSD Quaife Ksport brake kit
- vandal46
- Junior
Zdar medzi Ford motorkarmi
mas super motorku, uz dlhsie pokukujem aj po motardoch ale nejako som sa k tomu este nedostal.
Ako si spokojny s KTM? Jazdis aj niekde na motardove trate?
mas super motorku, uz dlhsie pokukujem aj po motardoch ale nejako som sa k tomu este nedostal.
Ako si spokojny s KTM? Jazdis aj niekde na motardove trate?