No, problem je, ako je citit dianie na ceste - to focus sucasny a moj dava. Je dost citlivy na to, aby som si vsimol zmenou sily riadenia, ze sa meni adhezia. Plus ma clovek pocit, ako keby sa zkusol rukami do asfaltu a drzi to, nieco podobne ako ked sa lyzami zaborite do snehu v zatacke a citite tu oporu.
Za dalsie, nie je focus ako focus. Tie s motorom 1,8 (benz+nafta), 2.0? a ST - proste tie co si mozu v menu menit silu posilovaca, tak nemaju ciste hydraulicky posilovac riadenia. Maju bude elektricky, alebo elektrohydraulicky - proste je tam uz elektrina, ktora dovoluje menit tu "silu".
ja mam tento meniaci, ale napr. misoo nema a ked porovna, tak aj u mna najtazsi posilovac (rezism sport) kladie mensi odpor ako u misooa. Cize spatna vazba moze fungovat aj s elektrikou a celkom dobre. A mne v sport rezime ide vyrazne tazsie ako v comfort, a tiez aj ked porovnam s octaviou, ci teraz insigniou. Ta ma brutalne preposilovany posilovac a tam je ten problem, ze zmena adhezie sa neprejavi na zmene sily vo volante (resp. uz som zistil, ze ked je clovek veeeelmi citlivy, a prepne rezim sport /podzovok + nahon + posilovac/, tak tam je nieco citit, ale oproti fordu nic moc).
Octavia, to mala nemenne a podla mna som nikdy nic necitil vo volante.
Co misoo spomina lagunu, tak laguna sa velmi podobala mojmu fordu. Celkom tuhe riadenie, s odozvou, ale mensou, ako ford, kupodivu ale stale dobrou. Frantici sa lepsia. Som minuly vikend na malom horskom priechode (kto pozna, z Brezna-zadne halny, do Myta pod Dumbierom), vyskusal trosku drsnejsie megane kombi 1,6 110k a radenie celkom pohoda, vykon v pohode a celkom to auto sedelo, a aj malo odozvu vo volante. Pricom zadok vobec na hrboloch (a ze ich je pozehnane tam), neskakal. (siel som sam

, majitel nevidel)