Škubání v motoru a tím pak problém s otáčkami a spotřebou
-
- Nováček
Škubání v motoru a tím pak problém s otáčkami a spotřebou
Mám takový menší problém, koupila jsem si focuse 1,6.16V a už při zkoušce auto pocukávalo, prodávající říkal, že to je jen kabely ke svíčkám, i když jsem měla u sebe další tři lidi, nikdo z nich nevěřil tomu, že by to mohlo být tím, ale auto jsme přesto koupili. Kabely se vyměnily, ale auto pořád při nižších otáčkách cuká, naučila jsem se tedy víc vytáčet - potom mi auto necuká skoro vůbec,( podotýkám, mám řidičák asi 7 měsíců a stále dělám chyby) když si za volant sedne zkušenější člověk a jede, tak jak má auto mu cuká a skoro vůbec netáhne. Další problém mám při řazení na 3 když jedu na 2 50km/h a přeřadím na 3 otáčky my spadnou i třeba o celý 1 000. Dřív jsem měla favorita a otáčky mi o tolik nepadaly. Je to jen při řazení na 3. Chtěla bych se zeptat čím by mohlo být tedy cukání způsobeno a jestli je to řazení na 3 normální, nebo tam je také něco špatně. Předem moc děkuji na odpovědi 

- cev
- Nováček
Re: Škubání v motoru a tím pak problém s otáčkami a spotřebou
Cukání může způsobovat vadná cívka(tu bych měnil až na konec), svíčky, nech si vyměnit filty (možná proto špatně táhne) a rozvody!! a ty otáčky jsou podle mě normální na dvojku jedeš 50km třeba při 3200ot, ale na trojku jenom 2100 ot. tak to myslím(jen orientačně) aspoň mám já.
-
- Nováček
Děkuji za odpověď. Rozvody údajně dělané byly, ale tomu chlapíkovi se nedá věřit už nic. Zítra jedu do servisu, tak zkusíme udělat diagnostiku přes počítač a nebo navrhnu tomu mechanikovi ty svíčky a filtry a uvidíme. Kéž by to byla jen taková maličkost. 

- cev
- Nováček
Rozvody udělej určitě, pokuď nemáš servisku a tam přímo napsaný co na tom autě dělali. Svíčky origo motorcraft, jiný tam nemá cenu dávat.
-
- Nováček
Servisku bohužel nemám. Jenom ještě dotaz na kolik by to tak zhruba mohlo přijít? Beru to od prodávajícího jako skrytou vadu, takže bych od něj ráda dostala alespoň polovinu na opravu auta.
- cev
- Nováček
cenu fakt nevím, ale do tech max 8000 se vlezeš se vším(rozvody, svíčky, filtry) a taky asi vyměnit olej když už děláš všechno 

- miki21
- Test driver
No nevím,jen ta cívka mně kdysi vyšla něco přes 3 tisíce.Pravděpodobně to bude příčina škubání-je to častá porucha těchto motorizací.Rada zní-od někoho cívku půjčit a vyloučit,nebo potvrdit tuto závadu.Pokud prodávajícímu nevěříš,tak nech určitě udělat rozvody a náplně.
Jo a moc bych to neodkládal.To škubání může poškodit motor a katalyzátor.
Jo a moc bych to neodkládal.To škubání může poškodit motor a katalyzátor.

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- cev
- Nováček
tu jsem tam nezapočítal, pač jsem na ni zapomnělmiki21 píše:No nevím,jen ta cívka mně kdysi vyšla něco přes 3 tisíce...

-
- Nováček
Tak jsem byla v servise, vyměnily se svíčky a všechny filtry vyšlo to na 2100,- a nic se tím nezlepšilo, poslal mě tedy do jiného servisu, kde mi udělali diagnostiku na počkání a mám na takové velké součástce(je u ní ta lambda sonda) prasklinu a tou to bude na 90% všechno způsobené. Tento náhradní díl, ale stojí 7 500,- + namontování. Ta vysoká cena mě velmi překvapila, ale tak snad už to teď bude v pořádku 

- cev
- Nováček
Takže svody a co zavařit nešlo by to?
- spanel
- Pokročilý
Svody jsou potvory a rády po svaření zase praskají. Ale najít fakt dobrého svářeče s dobrou výbavou, tak by to možná nějaký pátek vydrželo.
Do 3.5.2020 byl: FoFo II COMBI, 2006, 1.8 TDCi, 85 kW, Diamond White
-
- Nováček
To zavaření mi také nabízeli jako druhou možnost cca za 3500,-, ale říkali že by to mohlo prasknout znovu, tak jsem přistoupila na to první řešení a doufala jsem, že to bude konečná oprava a vše už bude v pořádku, jenže před chvílí mi volali, že to tím úplně ( spravilo se to tím údajně zhruba na 50%) nebylo a auto mi celou dobu jelo jen na tři válce a musí vyměnit ještě cívku. Dále mi ještě našli unikání paliva z nějaké prasklé hadičky( stojí pár korun). Pokud by nepomohla cívka tak naznačili, že už pak netuší čím by to mohlo být. Jsem z toho těžce zklamaná. Jen opravy mě teď vychází na 13 500,- . Takže mě se vším všady fordík rok výroby 1999, který má najeto 155 000km vyšel téměř na 90 000. Teď té unáhlené koupě hodně lituji
(

- miki21
- Test driver
No tak co bys taky čekala od starého auta s nájezdem 155tis.Počítej spíše,že to má 255tis-takových tu je 

Fofo II 1,8 16v modrá combi
- spanel
- Pokročilý
Ono platí určité pravidlo, že k ceně ojetého auta si pak člověk musí připočítat ještě náklady spojené s nutnými opravami. A velmi hrubý výpočet je nákupní cena vozu + 1,5-2 % za každý rok stáří vozu. Ten koeficient se zvyšuje stářím vozu. Takže pokud auto bylo za 90 000,- a stáří vozu je 11 let, pak odhadované náklady se mohou pohybovat od cca 15 000 do cca 20 000. Takže začni šetřit, ono se ještě něco ukáže (rozvody ?). Bohužel je to tak. 

Do 3.5.2020 byl: FoFo II COMBI, 2006, 1.8 TDCi, 85 kW, Diamond White