Zdravím letošní zima je krutá co se týče silnic.
I když si nejsem vědom že bych vybral extra díru.
Pomalinku se mi objevuji vibrace na volantu, je to velmi pozvolný postup.
Nejdrive sem to skoro necitil a behem tydne už je citi pri vyšší rychlosti male klepani volantu.
Má cenu to ted u prostředka zimy řešit??..a nebo mam čekat na jaro??
Další vec je, jak poznat že je to geometrii a ne vyvaženim kola??
je pravda že auto netahne na žadnou stranu, jen krapec vibruje ten volant.
Asi před 600 km me chlapy tady u nas menili prachovku, je možny že me s tou geometrii hnuly::?:
ale co by potom nasvedčovalo tomu pozvolnymu nastupu tech vibraci??
diky za nejaky napady
Pozvolně začínající vibrace volantu
-
- Nováček
Pozvolně začínající vibrace volantu
Ford Focus 1.6 16V, 11/2001
- spanel
- Pokročilý
Re: Pozvolně začínající vibrace volantu
No, v prvé řadě zkontrolovat tlak v pneumatikách, pak zajet do pneuservisu a nechat zkontrolovat vyvážení a stav pneu a disků. No a pokud se měnila jen prachovka a nešlo se do náprav, tak by snad nemělo, pokud vše dali zpět na místo a vše dobře přitáhli.
Do 3.5.2020 byl: FoFo II COMBI, 2006, 1.8 TDCi, 85 kW, Diamond White
-
- Nováček
Tak jsem zajel do pneuservisu a nechal převažit všechny 4 kola.
Více méně byly v pořádku, a vibrace neustali.
takže zbyva bud geometrie, i když volant neni nikam hnuty a auto netahne na žadnou stranu.
druha možnost myslite že by mohla bejt v haji polosa???...mohlo dojit pri vymene prachovky k poškozeni poloosy což by zpusobili ty vibrace??
Vibrace nebyli hned po vymene prachovky, ale cca 3 tydny po tom a pozvolna se objevovali. v rozmezí nekde kolem 800 km
Více méně byly v pořádku, a vibrace neustali.
takže zbyva bud geometrie, i když volant neni nikam hnuty a auto netahne na žadnou stranu.
druha možnost myslite že by mohla bejt v haji polosa???...mohlo dojit pri vymene prachovky k poškozeni poloosy což by zpusobili ty vibrace??
Vibrace nebyli hned po vymene prachovky, ale cca 3 tydny po tom a pozvolna se objevovali. v rozmezí nekde kolem 800 km
-
- Nováček
Zkus zkotrolovat spojovací tyče stabilizátoru, podél tlumiče, na každé straně nápravy. Mám ten samí problém a je špatný stabiliátor.
-
- Nováček
tak mi to zas nedalo a zajel sem pro jistotu do do forda a chtel jsem si nechat udelat geometrii, a řekli že to budou pro me vyhozeny penize že to na geomterii nevypada.....tak to se mnou projeli..a řekli že znova zkusime vyvažit pneu.
tudiž takto....ve dvou pneuservisech...sem mel kola vyvaženy a volant vibroval.
převazili me to primo ve fordu...a řekli že na jednom kole..bylo 15g špatne tudiž neco bylo špatne v pneuservisech....
od te doby to nevibruje..zahada
tudiž takto....ve dvou pneuservisech...sem mel kola vyvaženy a volant vibroval.
převazili me to primo ve fordu...a řekli že na jednom kole..bylo 15g špatne tudiž neco bylo špatne v pneuservisech....
od te doby to nevibruje..zahada
- spanel
- Pokročilý
Ano, pneuservisy provozuje kde kdo a profesionalita je někde v čoudu. Ceny šroubují čím dál výše, ale závaží klidně dají zpět použitá, neočistí dosedací plochy, neočistí disk před vyvážením, zapomenou sundat závaží před vyvážením, neočistí závity šroubů, nenamáznou dosedací plochy šroubů. Do takového pneuservisu bych už příště nejel.
Do 3.5.2020 byl: FoFo II COMBI, 2006, 1.8 TDCi, 85 kW, Diamond White