Příspěvek
od Ondřej » 22.02.2011 20:57
Tohle je jako bavit se o náboženství. Každej má zkušenost, každej jinou, jeden tak, jeden zase jinak. Chtělo by to nějakou statistiku, webovku, atd., seznam benzínek a nějakou stupnici, jak se pocitově auto zdá, počty km, atd.
Sám nejlíp poznám kvalitu benzínu na motorce, mám vzducháč, 4válec, karburátor. Nejhorší benzín jsem vzal na Benzině v Červený Vodě a potom na Benzině v Český Kamenici, to mi utkvělo v paměti. To ta motorka vyloženě chcípala za jízdy, myslel jsem, že nedojedu ani domu. V Kamenici jsem pak bral několikrát benzín do auta před jízdou do Prahy a vše OK. Další je benzínka na výpadovce na Tábor v Bechyni na Kameňáku, tam jsem vzal benzín do předchozí motorky, po pár metrech to začalo škubat a po 2km jsem zadřel ojniční ložisko, oprava skoro 8k. Později jsem se dozvěděl, že je vyšetřovali, že pančovali benál v celý Bechyni všecky benzínky. Pak se nějak spolu s Fato po pokutě vylepšili a teďka tam beru vcelku často, protože proti Praze je to 3Kč/l, na plný mám jednu jízdu zdarma a motor jde velice dobře. Moto si taky chroupe, beru tam poslední dobou pořád. V Praze beru u všech, Pap Oil, Shell, OMV, Benzina, EuroOil, Agip, jen obyč 95 a nepoznám v autě mezi nima rozdíl. Čepuju zásadně plnou. Jediný, na co moto fakt jede, jsou ty "100 oktanový" drijáky za 38Kč/l, to je znát, to lítají i plameny z vejfuku, N98 je marketing a placebo, vyhozený peníze. Když si chci užít jízdu, beru na Evropský V power Racing 100.
Poslední myšlenka. Kolegyně v práci má Mondeo 2007 TDCi, manžel kamioňák, jezdil s ním do Rakous 3x týdně z Prahy, bral jen firemní naftu, co čepuje do kamionu v Rakousích. Pak jí ho nechal na ježdění tady na chalupu a nákupy, po pár měsících v Česku nejdřív pozvolný pokles výkonu motoru, občas blikající kontrolky, pak zničený palivový čerpadlo, zanesená nádrž, filtry, oprava na několik desítek tisíc, navíc odtah z rušný křižovatky v Praze, stresy, atd. Přitom brala u značkových benzínek, auto vyšlo na 700k, tak si toho vážeji, je to rodinej mazel. Česko je absurdistán...
FoFo I, 1,6 16V, r.v. 2003, kombi, 180k km