Ford mondeo mk3 2.5 V6 dotaz
-
- Zkušený
Re: Ford mondeo mk3 2.5 V6 dotaz
Jsem rád, že většina chápe co jsem zde psal a co jsem tím ježděním (udržováním rychlosti) kolem 1500 ot. chtěl říct.
Ve městě při rozjezdu řadím kolem 2500 ot. +-500 a i přesto jsem na většině křižovatkách v rozjezdu první.
Nemyslím si, že bych jezdil tak jak jezdím pro úsporu korun, nebo že by se lišily moje jízdí "vlastnosti" před výplatou a po ní. Prostě jak je prázdno natankuje se do plna a tak stále dokola.
Čím více si všímám jak jezdím tu svou cestu z a do práce, tak se dá říct, že jezdím na trojku od 30km/hod, na 4 od 40km/hod, na 5 od 50km/hod a na šestku od 60km/hod. Stále se bavím o jízdě po městě.
Pokud jsem mimo obec a chci předjíždět, tak si tam dám klidně i dvojku, plný, trojku, plný a pak už jak to jde...
Občas s někým "zazávodím" klidně i na semaforech ve městě, ale bezdůvodně takhle jezdit stále?
To mě bavilo tehdy když jsem do práce nejezdil autem a pouze ve volném čase si užíval sílu auta kdekoliv to jen šlo. Jenže teď vím, že tím ježděním z a do práce neuspořím čas, vypadám jako blbec před těmi kteří mě dojedou na následujícím čekání na červenou a s tím navíc úplně zbytečně zvedám spotřebu.
Ale pokud jedu někam dál, tak rychlejší auta jsou pouze v noci kdy mám ze zvěře opravdu obavy, protože mám "skorotchána" myslivce a vím jak často jsou nehody se zvěří... A pří těchto jízdách ve dne vytáčím motor při předjíždění jak to jen jde, rychlostní limity mimo obec mi neříkají nic a jezdím tak jak dovoluje okolní provoz.
fleguso: Možná by jsi mohl chodit i někam cvičit paměť, protože se zde bavíme o šestiválcích, které zvládají jízdu i na nižší otáčky než na nějaké felícii. A jen tak mimochodem. Oni ani ti instruktoří nejezdí bez chyb. Stačí se podívat jak jezdívají s žáky po městě v levém pruhu a přitom je v zákoně uvedeno, že i v obci jsi povinen uvolonit levý pruh rychleji jedoucím vozidlům, pokud tě nemůže rychlejší vozidlo podjet zprava, protože jedou dvě auta vedle sebe.
A sám jsem jednu dobu myslel, že budu potřebovat skupinu C, tak mě zaměstnavatel hodil do autoškoly a prošel jsem si pár jízd. Instruktor mi nedovolil vjet do křižovatky při odbočování vlevo a dávání přednosti protijedoucím (na protější straně byla i namontována vyklizovací šipka). A jindy mi zase nedokázal vysvětlit proč mi zakazuje jezdit na kruhovém objezdu po kostkách, které byly blíže středu kruháče a když jsem mu řekl, že si tím rovnám cestu i v osobáku, tak málem zešílel.
Ve městě při rozjezdu řadím kolem 2500 ot. +-500 a i přesto jsem na většině křižovatkách v rozjezdu první.
Nemyslím si, že bych jezdil tak jak jezdím pro úsporu korun, nebo že by se lišily moje jízdí "vlastnosti" před výplatou a po ní. Prostě jak je prázdno natankuje se do plna a tak stále dokola.
Čím více si všímám jak jezdím tu svou cestu z a do práce, tak se dá říct, že jezdím na trojku od 30km/hod, na 4 od 40km/hod, na 5 od 50km/hod a na šestku od 60km/hod. Stále se bavím o jízdě po městě.
Pokud jsem mimo obec a chci předjíždět, tak si tam dám klidně i dvojku, plný, trojku, plný a pak už jak to jde...
Občas s někým "zazávodím" klidně i na semaforech ve městě, ale bezdůvodně takhle jezdit stále?
To mě bavilo tehdy když jsem do práce nejezdil autem a pouze ve volném čase si užíval sílu auta kdekoliv to jen šlo. Jenže teď vím, že tím ježděním z a do práce neuspořím čas, vypadám jako blbec před těmi kteří mě dojedou na následujícím čekání na červenou a s tím navíc úplně zbytečně zvedám spotřebu.
Ale pokud jedu někam dál, tak rychlejší auta jsou pouze v noci kdy mám ze zvěře opravdu obavy, protože mám "skorotchána" myslivce a vím jak často jsou nehody se zvěří... A pří těchto jízdách ve dne vytáčím motor při předjíždění jak to jen jde, rychlostní limity mimo obec mi neříkají nic a jezdím tak jak dovoluje okolní provoz.
fleguso: Možná by jsi mohl chodit i někam cvičit paměť, protože se zde bavíme o šestiválcích, které zvládají jízdu i na nižší otáčky než na nějaké felícii. A jen tak mimochodem. Oni ani ti instruktoří nejezdí bez chyb. Stačí se podívat jak jezdívají s žáky po městě v levém pruhu a přitom je v zákoně uvedeno, že i v obci jsi povinen uvolonit levý pruh rychleji jedoucím vozidlům, pokud tě nemůže rychlejší vozidlo podjet zprava, protože jedou dvě auta vedle sebe.
A sám jsem jednu dobu myslel, že budu potřebovat skupinu C, tak mě zaměstnavatel hodil do autoškoly a prošel jsem si pár jízd. Instruktor mi nedovolil vjet do křižovatky při odbočování vlevo a dávání přednosti protijedoucím (na protější straně byla i namontována vyklizovací šipka). A jindy mi zase nedokázal vysvětlit proč mi zakazuje jezdit na kruhovém objezdu po kostkách, které byly blíže středu kruháče a když jsem mu řekl, že si tím rovnám cestu i v osobáku, tak málem zešílel.
Ex ST220 model 2004
-
- Test driver
Správně tu maximus podotkl dost duležitou věc a to že tu byla puvodně řeč o 6valcich.
A kdo neví proč je rozdíl v kultuře chodu na min. ot. 5válce a víc oproti 4válci tak ať se podívá na klikovou hřídel.Víceválce jsou na tom mnohem lépe aniž by to nějak drásalo uši a duši.
A kdo neví proč je rozdíl v kultuře chodu na min. ot. 5válce a víc oproti 4válci tak ať se podívá na klikovou hřídel.Víceválce jsou na tom mnohem lépe aniž by to nějak drásalo uši a duši.
-
- Test driver
Ale taky se tady dohadujou většinou lidi, co mají V6
A když to tak vidím, tak mi přijde, že píšeme vlastně zhruba to stejné, akorát každý svým způsobem, ze svého pohledu a trochu jinak "zabarvené" .... tak navrhuji mír
Každý ať si z toho vezme podle svědomí co chce ... Hlavně, ať nám to jezdí bez problémů 

Ford Focus 2005 2,0 TDCi
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Haleluja hoši! 

-
- Test driver
no konecne
ja se dnes dival na otackomer, jak jezdim po meste, normalne to samozrejme nedelam; v podstate jsem nekde mezi 1700 a 2500 otackami... ale neni problem vjet do zatacky na trojku pri 1200 a na ni zrychlovat zase na 50km/h

ja se dnes dival na otackomer, jak jezdim po meste, normalne to samozrejme nedelam; v podstate jsem nekde mezi 1700 a 2500 otackami... ale neni problem vjet do zatacky na trojku pri 1200 a na ni zrychlovat zase na 50km/h
Ford Mondeo Turnier, 2.0 107kW, 2010 FL
no start&stop, no TPMS, no shift advisor, no FAP, no turbo, no direct injection, no intelligent charging = no features getting you down
Dříve: Ford Mondeo Turnier, 1.8 92kW, 2001
no start&stop, no TPMS, no shift advisor, no FAP, no turbo, no direct injection, no intelligent charging = no features getting you down
Dříve: Ford Mondeo Turnier, 1.8 92kW, 2001
- fleguso
- .
Zdarec.S tím mírem souhlasím,jen si neodpustím pár drobností.
To m.a.x.i.m.u.s.:Napřed mě posíláš do autoškoly,pak napíšeš,že mě tam prd naučí.Napíšeš,že jezdím jako blázen(jen kvůli jiným otáčkám) a pak napíšeš,že mimo obec neuznáváš rychlostní limity.Tak se mi zdá,že si nemáme co vyčítat.
Rozdíl mezi jízdnímy vlastnostmi 4 a 6ti válce je mi jasný,ale měl bys taky připustit rozdíly v odstupňování různých převodovek,ať už je to Ford-Opel a nebo můj 5ti a tvůj 6ti kvalt.Já mám při 50km/hod a při 5ce(včera sem to znovu zkoušel) cca 1000 ot/min a to je na MOJE auto opravdu málo.Ono to sice jelo(v podstatě na volnoběh),ale jakmile jsem se jen otřel o plyn,tak se to začalo dusit(stále hovoříme o zařazené 5ce).Ale taky berme v potaz,že můj stroj je o nějakej ten pátek starší a má taky už něco naběháno.
Jinak teda Všem do toho nového roku hodně zdraví,štěstí a pohodových kilometrů v našich FORDÍCÍCH.
To m.a.x.i.m.u.s.:Napřed mě posíláš do autoškoly,pak napíšeš,že mě tam prd naučí.Napíšeš,že jezdím jako blázen(jen kvůli jiným otáčkám) a pak napíšeš,že mimo obec neuznáváš rychlostní limity.Tak se mi zdá,že si nemáme co vyčítat.
Rozdíl mezi jízdnímy vlastnostmi 4 a 6ti válce je mi jasný,ale měl bys taky připustit rozdíly v odstupňování různých převodovek,ať už je to Ford-Opel a nebo můj 5ti a tvůj 6ti kvalt.Já mám při 50km/hod a při 5ce(včera sem to znovu zkoušel) cca 1000 ot/min a to je na MOJE auto opravdu málo.Ono to sice jelo(v podstatě na volnoběh),ale jakmile jsem se jen otřel o plyn,tak se to začalo dusit(stále hovoříme o zařazené 5ce).Ale taky berme v potaz,že můj stroj je o nějakej ten pátek starší a má taky už něco naběháno.
Jinak teda Všem do toho nového roku hodně zdraví,štěstí a pohodových kilometrů v našich FORDÍCÍCH.

Nyní:Mondeo ST220 V6 3.0 sedan blue performance
Bylo:Mondeo ST200 V6 2.5 kombi
https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 54&t=27828
Bylo:Mondeo MKI 1.8 HB
Bylo:Mondeo MKI 1.6 HB
Bylo:Sierra 2.0
- v.marty
- Pokročilý
2fleguso: myslim, ze v tom "zacalo se dusit" bude to nepochopeni.. 3litr od volnobehu (at uz z jakehokoliv duvodu) ani necukne a vubec se netvari, ze by se mu to nelibilo.. jen sametove prede.. taky radim pri klidny jizde kolem 2500-3000, ale treba na padesatce na magistrale dam 5ku, tempomat a necham se unaset.. 
je prece jedno jak kazdej jezdi, hlavne klucííí at nam ty nase sestivaly slouzej co nejdyl

je prece jedno jak kazdej jezdi, hlavne klucííí at nam ty nase sestivaly slouzej co nejdyl

Ford Mondeo V6 3.0 Ghia 2004 150kW @ 162kW
- fleguso
- .
Tak,tak,pravdu díš a hlavně hooooodně kilometrů bez nehod!!!!! 

Nyní:Mondeo ST220 V6 3.0 sedan blue performance
-
- Junior
zistil jsem ze mam malo oleje,tak jsem koupil litr oleje 5w30 Mobil 3000 myslim a trochu jsem dolel,tak doufam ze tam muze byt?
Jinak tam pry byl davan olej Divinol plna syntetika-je tenhle olej dobry?Budu ho muset co nejdriv vymenit.
Jinak tam pry byl davan olej Divinol plna syntetika-je tenhle olej dobry?Budu ho muset co nejdriv vymenit.
new ford mondeo 2.5 V6 r.v.2004 ,stříbrná barva
je Honda civic 1.5 84kw
prodaný Ford mondeo 2.5 V6 r.v.2001 cerna barva
prodaný Peugeot 106 Gti 1.6 16V 87kw-mala raketa
byvale auto-ford focus 1.8 TDDi 66kw Hatchback,r.v.2001
je Honda civic 1.5 84kw
- v.marty
- Pokročilý
Tu v navodech je nekde navod na mondeo, pokud ho v aute nemas. Je to tam presne napsany. Jinak pokud si dobre pamatuju, tak 5W30 by melo bejt ok.. 
EDIT: tady

EDIT: tady

Ford Mondeo V6 3.0 Ghia 2004 150kW @ 162kW
- ZonixX
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
eman07 - pokud nemas 100% jistotu, co je tam za olej, tak jej rozhodne vymen 

Fiesta ST180 '16 Stage 4
Honda Civic FK2 '10
ex: Honda Civic EP2 '02, Nissan 350Z '06, Ford Ka '01, Mondeo ST200
Honda Civic FK2 '10
-
- Junior
dnes jsme byly na delsi ceste a pri vraceni se domu jsem auto trochu provetral do kopce na ctverku cca 160km/h jak jsem vyjel kopec a zpomalil tak me zacala problikavat kontrolka oleje.Po chvile na rovince to prestalo.Muze to byt tim ze je tam malo oleje?Nebo to signalizuje nejakou chybu?Nemuzu totiz poradne zistit kolik oleje tam je,vzdy kdyz merku otru a vytahnu,tak je zaspinena strasne vysoko a po bokoch,takze nic nevim.
je Honda civic 1.5 84kw
je Honda civic 1.5 84kw
-
- Test driver
Ale v tom rozmezí MIN-MAX bys měl poznat znatelně, kde je olej. Jestli ne, tak je ho tam asi fakt málo
Ještě mi napadá možnost, že jsi to kontroloval brzo po vypnutí motoru a všechen olej ještě neztekl do vany ... A jestli to signalizovalo v kopci, tak ho tipuju opravdu málo s tim, že se hladina nakloní a čidlo ho už nezaznamená ...

Ford Focus 2005 2,0 TDCi
- ZonixX
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
jaj..
Duratec ma pouze cidlo tlaku oleje, nezacne se sam prosit, ze mu zmizelo pul litru naplne a je na MIN...
Porad nevis kolik mas oleje a presto jezdis - nech si poradit a vymen celou napln, nevis CO tam je a ani KOLIK ji tam je, zadny motor neodpusti problem s mazanim

Porad nevis kolik mas oleje a presto jezdis - nech si poradit a vymen celou napln, nevis CO tam je a ani KOLIK ji tam je, zadny motor neodpusti problem s mazanim

Fiesta ST180 '16 Stage 4
Honda Civic FK2 '10
Honda Civic FK2 '10
-
- Junior
je to asi mozne,musim ho vymenit a dat novy.Kolik ho tam ma presne jit?
Mate nekdo zkusenosti s tim Divinolem?Pry tam byl davan tenhle olej.
Kolik si tak vezme motor oleje za 10000km pri najezdu cca 200000km?
Mate nekdo zkusenosti s tim Divinolem?Pry tam byl davan tenhle olej.
Kolik si tak vezme motor oleje za 10000km pri najezdu cca 200000km?
je Honda civic 1.5 84kw
je Honda civic 1.5 84kw