blikání kontrolky žhavicích svíček při jízdě, konec jízdy
- Rumbo
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Re: rozblikane zhaveni.
skusenosti nie, ale tak sa robi repas. Obal zostane a vymeni sa iba vnutro ktore sa vlastne kazi (na obale sa nema co pokazit ak neratame roztrhnutie).
-
- Nováček
blikající kontrolka žhavení,divný chod motoru
Zdravim. Chlapy mam problém a zatim si s nim nikdo neví rady,tak to zkusim tady. Večer,když sem přijížděl domu z práce,tak se mi cca po 2km rozblikala kontrolka žhavení.Motor normální chod,prostě všechno v pohodě,až na tu kontrolku.Tak jsem to dojel,chcípnul,znova nastartoval,všechno v naprostym pořádku,takže ráno moudřejší večera.Ráno sem přišel,chtěl nastartovat a nic.Motor jenom točil,točil a točil .Takže sem vytřískal baterku,ale to mě nijak nezaskočilo.Každé pondělí jezdim 4km do práce a v pátek zase 4km zpátky,takže je jasný,že se to za takovej kousek nestačí dobít.Baterku sem nabil a šel to znova vyzkoušet.Už loňskou zimu sem měl problémy se startovánim a teď bylo lehce pod nulou,tudíž sem byl pořád ještě v klidu.Zase jen točil a "chytil" až po sešlápnutí plynu.Zněl opravdu hodně divně(jako kdyby šel na 3 válce),nedržel otáčky,bez plnýho plynu měl pořád snahu chcípat a neskutečně hulil.Ke kontrolce žhavení se přidalo ještě chybové hlášení.Po 2-3 minutách,když se motor ohřál konečně začal držet volnoběžný otáčky,kouřivost se zmenšila,ale pořád byla nadměrná.Zkusil sem to rozjet,ale motor naprosto bez výkonu a škubal.Takže na diagnostiku - vadný čtvrtý vstřik.Pro jistotu jsem to ještě vzal do jedný dílny kde maj údajně lepší diagnostiku a to samý.Zkoušel proměřovat všechny čidla a v poho.Tak vstřiky mechanik vyndal a odvezl do Bosche na Kladno.Tam je vyčistili,zkontrolovali a řekli,že sou v pohodě a bez špon.Nicméně to dělá pořád.Sou tam nový filtry,žhavítka sou dobrý,regulátor turba je zkontrolovanej,ERG ventil v pořádku,zkoušel i aby sál naftu z kanystru a nic. Tak prosím pomozte někdo. Musim jezdit sockou a to je pro řidiče sakra potupný 
18TDCI;2004;stokoňová verze

18TDCI;2004;stokoňová verze
-
- Nováček
Re: blikání kontrolky žhavicích svíček při jízdě, konec jízdy
ahoj.Tak mně tahle nepříjemnost potkala taky.po opětovným nastartování zatím o.k.nemám zatím diagnostiku ale věřím a doufám že to bude posr...plynovej pedál a ne vstřiky.tankuju OMW a přidávám Sheron super diesel aditiv takže žádnej hnůj si myslím.najeto 158675 km.
FF I kombi 1,8 Tdci 2003,85kw,šedá ghia v kůži,204tis km,5,3/100km
- TDCISilver
- Nováček
Myslím že to pedálem nebude.............možnáonysx píše:ahoj.Tak mně tahle nepříjemnost potkala taky.po opětovným nastartování zatím o.k.nemám zatím diagnostiku ale věřím a doufám že to bude posr...plynovej pedál a ne vstřiky.tankuju OMW a přidávám Sheron super diesel aditiv takže žádnej hnůj si myslím.najeto 158675 km.

-
- Nováček
Re: blikající kontrolka žhavení,divný chod motoru
Tak už je problém vyřešen,byl to odhlášený vstřik. Práce cca 2 200Kč + odtah na Kladno. Jenže než se na to přišlo,tak byly vyčištěny vstřiky,vyměněn palivový filtr,kontrola žhavítek... Takže to vyšlo celkem na 10 000Kč.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
nekde jsem to uz nekomu psal , ze pokud blika zhaveni a motor bezi nepravidelne tak je to odhlaseny strik .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
Mám uplně ten sám problém,, před rokem jsem koupil Focuse 2002 1.8 TDCI 85kw a dnes začal pekelně zlobit strávil sem na tom celej den s diagnostikou v rukách... Kontorolka žhavení bliká, motor točí točí chytne s velkými obtížemi stím že potom kouří jak lokomotiva( v dílně nebylo vidět ,nespálená nafta) diagnostika píše něco ve smyslu klepání 4válce mez překročena,, po smazání závady se závada ihned opakovala i přesto že jsem motor vůbec nenastartoval,, vedení ke vstřikům a elektrika je skontrolována,, někdo to betelně mastil jeden konektor na vstřiku byl přitahnutej páskou a jeden vodič byl od něčeho prodřenej tak jsem ho propájel a zaizoloval,, dále jsem skoušel přehodit 4 vstřik za 3tí ale závada stále stejná,, když už motor nastartuju a nechám klapat a ohřeje se tak šlape pěkně na 4válce kouřivost se sníží ale kouří to jinak motor nejde přetočit přes 3200 otáček a v otáčkáach to kouří jako za studena ,, jinak žhaviče skontrolovány a snímač klepání jsem proměřoval i na osciloskopu,, už jsem stoho bezradnej,,, diagnostika nabízí kódování vstřiků ale jak nevím,, co myslíte že se vysypalo? čerpadlo? vstřiky? filtr paliva je měněnej
-
- Junior
Jak pises sam. Nejspis ten samy problem. Osobne bych to nechal servisu, ale treba Ti nekdo poradi nejakou "in house" metodu prihlaseni vstriku. Kdyz to bude ono...
Ford Focus II Combi 1,6 16V, 2006, 74 kW, Stříbrný
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
na striku je 16ti mistne cislo a to se zadava do diagnostiky a tim se striky prihlasi do jednotky , prehozenim striku se musi zase nakonfigurovat .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
Milí priatelia fóra. Mám Focus TDCI Ghia rok 2001,85kw, perfektne jazdil, radosť z výkonu a stability a pôžitok zo všetkého, čo auto poskytovalo.
podobne ako tu kolega písal, pri jazde sa rozsvietila kontrolka - taká špirálka motor síce šiel, ale bez turba a iba do nižších otáčok.Čo robiť?
Bol som v Košiciach vo firme VEKTOR na troch testoch - diagnostika a kontrola prepadu nafty vstrekov. Diagnostika poukazovala na vstrek 4.valca. Výsledky testu prepadu nafty boli podľa poradia valcov 1-2-3-4 takéto: 8,5 - 10 -9,5 -9,5. Mne z toho nebolo jasné, či sa potvrdil pc test an 4.válec. Firma VEKTOR doporučila vymeniť vstreky akože všetky, fajn oni núkajú výmenu za 1ks vstred 470 Eur!! (vstrek 440 a robota 30) Ja som objednal nový vstrek inde za 260E. Čakám kým dojde a vzmení mi ho skúsený mechanik, iste ho bude treba prihlásiť do systému, a uvidíme. Teraz som z toho všetkého v neistote, proste to môže byť aj odhlásený vstrek. O výsledku vám ihneď napíšem. Gabriel.
podobne ako tu kolega písal, pri jazde sa rozsvietila kontrolka - taká špirálka motor síce šiel, ale bez turba a iba do nižších otáčok.Čo robiť?
Bol som v Košiciach vo firme VEKTOR na troch testoch - diagnostika a kontrola prepadu nafty vstrekov. Diagnostika poukazovala na vstrek 4.valca. Výsledky testu prepadu nafty boli podľa poradia valcov 1-2-3-4 takéto: 8,5 - 10 -9,5 -9,5. Mne z toho nebolo jasné, či sa potvrdil pc test an 4.válec. Firma VEKTOR doporučila vymeniť vstreky akože všetky, fajn oni núkajú výmenu za 1ks vstred 470 Eur!! (vstrek 440 a robota 30) Ja som objednal nový vstrek inde za 260E. Čakám kým dojde a vzmení mi ho skúsený mechanik, iste ho bude treba prihlásiť do systému, a uvidíme. Teraz som z toho všetkého v neistote, proste to môže byť aj odhlásený vstrek. O výsledku vám ihneď napíšem. Gabriel.
-
- Nováček
po diagnostike vstrek 4.valca bol vymenený a nakonfigurovaný, motor ožil. Ked trochu našetrím, vymením aj dalsie 3 vstreky.Dakujem za rady
-
- Test driver
Tak jsi asi první, co měnil ne všechny vstřiky, ale jen jeden. Jelikož ostatní vstřiky budou odcházet, tak je to spíš chování před prodejem vozu, tj. pak se nediv, že koupíš podobně připravený auto...
Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno
-
zdravim fordaky,tak mne potkal obdobny problem pri predjizdeni najednou ztrata vykonu,cukani a blikajici kontrolka zhaveni.po vypnuti motoru a opetovnem nastartovani problem setrvaval zkouseno nekolikrat.druhy den uz auto ani nechtelo nastartovat
a kdyz chytlo tak hned zdechlo.muzete mi prosim dat nake rady.jedna se o fofo 18tdci 85kw

- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
diagnostika , patrne odhlasene striky , zkusit je nahrat a poznamenat si ten ktery se odhlasil , pokud se odhlasi znovu tak vymenit
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
zdravím mám dotaz dojel jsem včera s chorvatska cestou tam asi po 450km se mi stal stejný problém motor zhasnul začala blikat kontrolka žhavení znovu jsem nastartoval a auto zase jelo pak se mi to opakovalo asi 2x při příjezdu na místo jsem profoukl přívod paliva a zase vše v poho až zase naspět v rakousku to samé v loni mi to udělalo to stejné vyměnil jsem pal.filtr a najel jsem po čr.15000km bez problémů , čerpadlo asi vylučuji protože mám vymněněné pri 175000km a ted mám najeto 202000km nemůže být třeba ucpané sítko v nádrži?nebo že by plynový pedál ? v loni jak jsem dojel tak jsem zašel na diagnostiku a psalo to tam nějaké spoždění pedálu chybu jsme vymyzali a jak píšu 15000km bez problému dik za radu.