Tonování autoskel - shrnutí na strane 1!

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
honzip18
Nováček
Nováček

Re: Tonování autoskel - shrnutí na strane 1!

Příspěvek od honzip18 » 31.10.2010 07:21

Beru, ...ale já jenom to chci z důvodů, že nemám garáž ani přístřešek na auto. Foliemi chci šetřit vnitřek auta od vypalování slunkem. Mám černou káru, vlétě oproti jiným barvám je to znát a v důsledku toho, když zapnu klimu tak dík foliím i něco málo ušetřím. Pak taky nejde vidět do auta, takže chmatáci než aby slídily přes okno, co je uvnitř k mání, tak radši jdou vedle... fotka focuseI 5Hb s foliemi od B sloupku nemá někdo fotku nebo odkaz, díky

LamB_17
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od LamB_17 » 31.10.2010 08:45

petulak píše:Chlapi. jen tak naokraj můj poznatek s foliema: Jezdím už od roku 1972/ Ř.P.-ABCD/. Něco s autobusama,převážně s autama pak autojeřáby--60-92tun.váhy. Jedu třeba po hlavní a z vedlejší se na ní řítí někdo s foliema. V tu ránu jdu na všechny brzdy co mám, jelikož nevidím tohoto řidiče za foliema zda netelefonuje a nebo se zaobírá něčím jiným. Nás kdysi v autošk. učili,vždy předvídat na silnici,co udělá ten druhej./ 6 let jsem závodil, a vím jak je to dobré/. Ale těmto vozům s foliema se to nedá, tak radši jdu na brzdy dřív, než ho s 92 tunama hrnout před sebou a koukat jak ho roluju.

Je to jen můj názor, a "foliákům" teda nefandím.
Já o fóliích uvažuju hlavně proto, že mám černýho kombíka (od září 2010) a myslím si že v létě se v něm upeču... to je hlavní důvod proč si je chci na jaře pořídit, na druhou stranu už sem jel s foliema v jinych autech, pres den je to vsecko OK, ale v noci me hrozne vadilo ze ve zpetnych zrcatkach se zmensuje intazita svetel auta co jede za mnou tim padem presne nedokazu odhadnout jak moc daleko je za mnou... to je samozrejme nejhorsi na dalnici, bo bych zacal predjizdet a nekdo by to mohl do me zezadu napalit bo ja si myslel ze je mnohem dal...

No a kdyz si dam nejaky folie s velkou propustnosti tak by to taky mohly byt vyhozene penize bo horko v tom aute bude tak ci tak, no musim toho do jara jeste hodne precist abych se teda spravne rozhodl :|
Ford Focus kombi, 1.6 benzín, rv. 2004, černá panther, dotaženo z NDR :) , fólie SunTek HP15 (už jen vzadu)

Obrázek

oner
Nováček
Nováček

Příspěvek od oner » 31.10.2010 11:17

Není to tak dávno co jsem na svém bývalém Focusu přední folie musel na STK trhat nebot' přední neměli atest :nunu: Inu doba se nám však změnila a tady je odkaz co se musí dodržet aby jste prošli jak technickou tak třeba i v běžném provozu :hhura:
http://www.trieste.cz/cz/tonovani-autos ... omologace/
Je to sice ve zkratce to samé jako někdo dával na přední stranu ale myslím si že informací není nikdy dost.
Focus 1.5 110kw STline
Byl : Focus trend sport 1.0 92kw 2015 MrCandyRed
Byl : fočus 1.6i 74Kw rv99 Black Metal - Trend Sport

vrána
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrána » 01.11.2010 22:43

Na přední okno jsem dával Bruxsafol Ultra Performance UP75 h.c. Nejsou tam ani poznat, bo fofík měl všechna okna zelená už z výroby a tyhle "pětasedmdesátky" jsou opravdu takřka čiré. Vzadu jsou Bruxsafol Ultra Performance UP20 h.c., nechtěl jsem úplně neprůhledné (dělají se i "desítky"). A co je na tom nejlepší, nezávisle na průhlednosti mají stejnou absorpci tepelného záření - 90% (o UV ani nemluvě). Jediné teplo, co jde dovnitř, je od okenního skla, které se na sluníčku samozřejmě ohřívá 8) a teplo předává i té fólii. Ale stačí stáhnout při bezvětří okno a jaj, to to za chvilku na ruce pálí...

Výsledek? V autě je příjemně, dozadu není zvenku skoro vidět, zevnitř ven vidět je a to dokonce i v noci při couvání (samozřejmě o trochu hůře, ale pořád ještě překvapivě dobře), na předních oknech to ani není poznat, takže oční kontakt je OK a ještě fungují díky tloušťce i jako bezpečnostní zábrana. Kartička s homologací a štítky na skle samozřejmostí. Cena tomu bohužel odpovídá, ale zase v ní byl i poměrně nadstandardní přístup k zákazníkovi, takže jsem rád zaplatil. A zatím plná spokojenost.

http://www.fordclub.eu/graphics/owners/ ... c04455.jpg
http://www.fordclub.eu/graphics/owners/ ... c04457.jpg
http://www.fordclub.eu/graphics/owners/ ... c04476.jpg
Ford Focus 1.6 16V ZETEC, 5D hatchback (2000), Trend + vyhřívané čelní sklo a 4x kotoučové brzdy.
Obrázek
Obrázek

masky
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od masky » 02.11.2010 19:44

Autosklo origo mají teď akci - 50% na folie ;) kdo zaváhá nebere ;)

EDIT: tak jsem tam včera byl a řekli mi, že mi neudělaj folie na přední boční skla :(( tak a teď babo raď :|
Ford Focus II 1.6 TI-VCT 85KW - GHIA r.v. 2005 GALLERY
Obrázek
Obrázek

masky
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od masky » 05.11.2010 08:28

FUGAS píše:Před pár dny jsem si nechal dát fólie, zn. Lumar s homologací. Na zadku je fólie 15%, na předku si nepamatuju jestli 30%, nebo 35%, nechtěl jsem moc provokovat policajty. Jinak instalace proběhla zde http://www.autofoliehostivice.cz a můžu jenom doporučit. Sám ve svém okolí znám několik lidí, kteří mají fólie z této firmy, takže jsem tam jel na doporučení, a opravdu jsem odjížděl plně spokojen. Dokonce jsem během instalace byl po celou dobu přítomen, a docela to uteklo, protože se s tím klukem (celá firma je jeden člověk) dá úplně v pohodě pokecat. Takže kdyby někdo uvažoval o fóliích, tady má tip :wink:

Foto zde:
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... &start=330
Zdravím..řeším ted ty folie, zda dát na celý nebo jen půlku a tvoje FOFO mě usvědčilo k tomu, že buď celý nebo ne....takež jedině najít firmu, co mi dá potvrzení 70%propustnost na přední sklo....na kolik tě to vyšlo v těch hostivicích? a co policajti, nestavili?
Ford Focus II 1.6 TI-VCT 85KW - GHIA r.v. 2005 GALLERY
Obrázek
Obrázek

LamB_17
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od LamB_17 » 07.11.2010 20:15

vrána píše:Na přední okno jsem dával Bruxsafol Ultra Performance UP75 h.c. Nejsou tam ani poznat, bo fofík měl všechna okna zelená už z výroby a tyhle "pětasedmdesátky" jsou opravdu takřka čiré. Vzadu jsou Bruxsafol Ultra Performance UP20 h.c., nechtěl jsem úplně neprůhledné (dělají se i "desítky"). A co je na tom nejlepší, nezávisle na průhlednosti mají stejnou absorpci tepelného záření - 90% (o UV ani nemluvě). Jediné teplo, co jde dovnitř, je od okenního skla, které se na sluníčku samozřejmě ohřívá 8) a teplo předává i té fólii. Ale stačí stáhnout při bezvětří okno a jaj, to to za chvilku na ruce pálí...

Výsledek? V autě je příjemně, dozadu není zvenku skoro vidět, zevnitř ven vidět je a to dokonce i v noci při couvání (samozřejmě o trochu hůře, ale pořád ještě překvapivě dobře), na předních oknech to ani není poznat, takže oční kontakt je OK a ještě fungují díky tloušťce i jako bezpečnostní zábrana. Kartička s homologací a štítky na skle samozřejmostí. Cena tomu bohužel odpovídá, ale zase v ní byl i poměrně nadstandardní přístup k zákazníkovi, takže jsem rád zaplatil. A zatím plná spokojenost.

http://www.fordclub.eu/graphics/owners/ ... c04455.jpg
http://www.fordclub.eu/graphics/owners/ ... c04457.jpg
http://www.fordclub.eu/graphics/owners/ ... c04476.jpg
a prozradis nam tu cenu :D me to totiz dost zaujalo, bo me jde prave o to teplo aby tam neslo, verim ze kdyz si necham dat ty nejlevnejsi folie ze to bude k nicemu, nebo se mejlím???
Ford Focus kombi, 1.6 benzín, rv. 2004, černá panther, dotaženo z NDR :) , fólie SunTek HP15 (už jen vzadu)

Obrázek

vrána
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrána » 07.11.2010 20:46

Cena byla dohodou, to se nezveřejňuje 8) . Základní povědomí můžeš podle tabulky získat zde: http://www.autoskloholesovice.cz/ceny.htm . Vše ostatní je věcí dohody a případných dalších služeb. Doporučuji i prostudovat vlastnosti fólií a co se týče filtrace tepelné složky, jsou logicky ty nejlepší fólie i nejdražší.
Ford Focus 1.6 16V ZETEC, 5D hatchback (2000), Trend + vyhřívané čelní sklo a 4x kotoučové brzdy.
Obrázek
Obrázek

LamB_17
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od LamB_17 » 07.11.2010 21:39

"ale pokud se dotážete na cenu, budete jistě příjemně překvapeni, že cenový rozdíl je v podstatě zanedbatelný" toš du to zkusit, uvidime jaky je ten zanedbatelny rozdil :mrgreen:

zajimalo by me jestli nekdo tyhle folie montuje v Brne ci okoli ?

Obrázek

vrána
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrána » 07.11.2010 22:28

No, za hubičku to rozhodně zase není, přeci jen jsou to nejdražší fólie z nabídky. Na krátkýho fofíka počítej minimálně se šestkou... :nixw:
Zase ale pokud používáš GPS, tak na rozdíl od různě pokovených fólií jsou tyhle naprosto "GPS friendly", takže i v případě vyhřívaného čelního skla chodí GPSka uvnitř bez problémů (používám často).
Obrázek
Obrázek

LamB_17
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od LamB_17 » 07.11.2010 22:46

no ale jak sam muzes videt, mam kombajna takze to bude tak nejak + 2000, no asi se z jara budu muset zastavit v nejaky slusny autosklo dilne a trochu se poptat, snad bude existovat nejaky stredni reseni, 8000 se me za folie nechce zrovna davat :?

Obrázek

vrána
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrána » 07.11.2010 23:10

Zadej si parametry auta a fólií do té tabulky a ono ti to orientační cenu vypočítá. Zbytek už je na domluvě. Liná huba- holý neštěstí :Dancer:
Zase ale pokud do Prahy nejezdíš, tak je zbytečné si to nechat dělat tady. V Brně to snad taky uměj :bravo22:
Obrázek
Obrázek

LamB_17
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od LamB_17 » 08.11.2010 08:17

tak me to nacenili na 8700, pak me nabizeli i levnejsi, ale Ultra Performance berou tech 90% tepla na skle jak psali...
ted by me zajimalo jestli je to opravdu tak zazracne, aby to nebylo tak ze misto 50 °C budu mit v aute 48 °C, to by me asi moc nevytrhlo :?

kazdopadne me tahle myslenka dost nahlodava, protoze me to velice zaujalo, sice jsem zkousel dat do vyhledavace tuhle znacku a brno ale mnoho me toho nenaslo, ale trebas kdyz obvolam par slusnych firem trebas na to nekde narazim, zatim teda casu dost do leta... tak doufam ze se me tady casem k tomu vyjadri vice lidi jak moc jsou s touhle folii spokojeni :wink:

Obrázek

vrána
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrána » 09.11.2010 00:56

Těžko to v reálu nějak měřit, ale když mi to (předpokládám) majitel firmy montoval, tak tam měl kus nějakýho skla, kde byla část olepená touhle fólií a část ne. Vzal zapnutou infralampu a dal ji z jedný strany, já ruku z druhý strany a je to teda sakra rozdíl.
Zase ale nečekej, že když auto stojí na slunci, že tam budeš mít chládeček. Tak tomu opravdu není a to z několika důvodů:
1) Protože jsou fólie bohužel až zevnitř, sluneční záření nahřívá samotné sklo, které zvenku nijak chráněné není. To potom teplo předává i fólii, která ho samozřejmě vyzařuje i do vozu.
2) Ať děláš co děláš, vždycky to sluníčko alespoň částečně svítí do vozu čelním sklem, které nijak zvlášť chráněné není - i když třeba já ho mám zelené, takže tam možná nějaká slabá ochrana bude.
3) Slunce nahřívá i karosérii a ta teplo také částečně předává do vozu.

Takže chádeček ne, na druhou stranu výheň a 70°C taky ne.

Co se týče čelního skla, hodně pomůže mechanická venkovní (doma na dvoře) nebo vnitřní clona, na trhu je jich mraky s různými obrázky, ale s forďáckým znakem jsem ji ještě neviděl :-). Pokud nemáš, je nutno parkovat zadkem ke sluníčko, jak jen je to možné. Zbytek zvládají fólie.

A že sklo "topí" - pořád je to menší zlo, než když stáhneš okénko a necháš si na ruku svítit sluníčko rovnou. A to tě ještě v tomto případě chladí proudící vzduch (málokdy je úplné bezvětří) - i tak za chvíli cítíš, jak to začalo pálit na ruku. Pokud by tam bylo jen čiré sklo, rozdíl by byl ještě patrnější. To se s touhle fólií nestane, dobře se pamatuju na Omegu, ta měla sice také tónovaná skla, ovšem bez fólií a v létě to bývala schíza - z průduchů foukal studený vzduch z klimošky a oknem mě opékalo slunce. To už teď nehrozí.

Jiné fólie také mají tuto schopnost, i když ne v takové míře a platí tam pravidlo, že čím tmavší, tím lépe tepelnou složku filtrují. Ale obvykle to bývá do těch 60% u těch hodně tmavých. No a já jsem potřeboval tyhle vlastnosti u nejsvětlejšího odstínu, abych to mohl dát na přední boční okna - a to jsem u žádného jiného typu (ani u konkurečních značek) zatím nenašel (je to dáno zřejmě odllišnou technologií výroby). To by tak hrálo, aby haranti vzádu měli havaj a fotr se vpředu za volantem pekl ve vlastní šťávě :ble2: .

Samozřejmě je na trhu mraky levnějších fólií, ale já už bych neměnil. Život už mě naučil, že je lepší si raději připlatit. Podle vyjádření majitele je navíc tenhle typ poměrně silný a tak plní zdatně i bezpečnostní funkci - i když zloději se to už taky naučili a někteří to zkoušejí vyřezat i se sklem. Ale jde třeba i o bezpečnost při nehodách, sklo se netříští a nepořeže osádku (atd). K tomu navíc ta bezproblémová GPS, jak už jsem psal (zejména pro vozy s vyhřívaných čelním sklem).
Obrázek
Obrázek

matt
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matt » 26.11.2010 17:33

zdravim,

zhruba druhy tyzden uz jazdim focusom aj ja, prva vec co mi neda spavat (alebo jazdit pred inymi autami v noci) su folie. Kedze na predoslom aute (206SW) som folie mal a strasne si na ne zvykol. Takze som uz dohodnuty na utorok kedy mi budu montovat folie suntek.

ale mam mensiu dilemu a ta sa tyka toho pasika na celne sklo, proti oslnovaniu.
na 206ke som ho mal a dost hruby, no nastastie do toho ziaden policajt nekafral, ale nerad by som provokoval ked nemusim.

vo firme kde mi budu robit folie som sa pytal ci by sa to dalo dat, tak ze nie je problem avsak to uz nebude "legalne" a tak vas prosim, neviete ako by sa to dalo poriesit aby mi do toho na slovensku policajti nekecali? alebo niekoho kto to da s atestom (ak vobec sa nieco take da na celne sklo) :roll:

vopred diki :)

Odpovědět

Zpět na „Karoserie“