TDCi - divny (prerusovany) chod motora
- vandal46
- Junior
TDCi - divny (prerusovany) chod motora
Zdravim vsetkych,
mam taky problem s mojim mondeom TDCi (96kW) , Mam ho asi rok a zhruba po stvrt roku mi urobil jednu vec. Ked som stal na semaforoch tak sa zrazu pridusil motor ako by chcel zdochnut, tak na sekundu klesly otacky akoby doslo palivo. Motor teda nezdochol ale zostala svietit kontrolka ESP ktora sa dala vypnut az po zhasnuti a opatovnom nastartovani auta. Potom uz problem nebol. Tak som si myslel ze to len nahodne zablblo, nedavno sa mi to ale stalo znovu (cca pred dvoma tyzdnami) a vcera sa mi to stalo zas ale pri jazde, proste to nachvilu cuklo, asi na sekundu stratilo vykon a zostalo svietit ESP.
Neviete niekto co by to mohlo byt? Alebo nestalo sa to uz niekomu?
Dakujem
mam taky problem s mojim mondeom TDCi (96kW) , Mam ho asi rok a zhruba po stvrt roku mi urobil jednu vec. Ked som stal na semaforoch tak sa zrazu pridusil motor ako by chcel zdochnut, tak na sekundu klesly otacky akoby doslo palivo. Motor teda nezdochol ale zostala svietit kontrolka ESP ktora sa dala vypnut az po zhasnuti a opatovnom nastartovani auta. Potom uz problem nebol. Tak som si myslel ze to len nahodne zablblo, nedavno sa mi to ale stalo znovu (cca pred dvoma tyzdnami) a vcera sa mi to stalo zas ale pri jazde, proste to nachvilu cuklo, asi na sekundu stratilo vykon a zostalo svietit ESP.
Neviete niekto co by to mohlo byt? Alebo nestalo sa to uz niekomu?
Dakujem
Hyundai i30 kombi 1.4T-Gdi , 2018
Ford Mondeo kombi Ghia 2.0 TDCi , 2005 , 96kW/130k
- fin
- Nováček
Re: TDCi - divny (prerusovany) chod motora
S rozsvícením ESP kontrolky jsem se u sebe nesetkal. Mě se stává při studeném motoru něco podobného - auto cuká, jakoby vynechával motor na zlomek vteřiny a dělá to mezi 1800-2200 otáčkami. Po zahřátí na provozní teplotu všechny příznaky zmizí, jen se občas rozsvítí kontrolka žhavení (při restartu motoru zhasne) nebo se rozsvítí kontrolka diagnostiky motoru (ta zhasne až po několika dnech). Nevím jestli to může mít souvislost, ale vzniká mi veliký podtlak v nádrži.
Ale ESP se mi ještě nerozsvítilo.
Ale ESP se mi ještě nerozsvítilo.
Ford Mondié Combi MK3, 2007, TITANIUM, 2.0 TDCI 96kw
Ford Ka '97, 1.3i 44kw
Ford Ka '97, 1.3i 44kw
- vandal46
- Junior
No to bude asi nieco ine, toto je ozaj nahodne, zhruba raz za pol roka, neviem ci to mam brat ze elektronika nie je proste dokonala a sem tam zablbne alebo na mna caka nejaka vacsia porucha...
Takze asi nikto ste sa nestretli s takymito priznakmi

Takze asi nikto ste sa nestretli s takymito priznakmi

- Zdendis
- Nováček
Zkus hledat jestli to nebude v jiném vlákně. Nepravidelný chod se tu řešil už několikrát a většinou to bylo něco jiného-kladky,vstřiky,snímače, filtry apod. Ale co ti může dělat to ESP netuším. Zkusil bych diagnostiku a pokud ti něco zjistí, tak ti tady určitě někdo dokáže poradit.
FF2 FL 2.0TDCi automat
- Heartcorecz@mac.com
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, stava se mi posledni dobou uplne, ale uplne to same. Netusim cim to je, rad bych zasel na diagnostiku a nechal auto "vysetrit". Osobne me napadl problem v serizeni plynu - muj plyn totiz ma cca 3-5mm zezacatku hluche misto kde vlastne nic nedela (jednoduse seslapnu plyn vic a vse funguje). V momente kdy ale napr. jedu konstantni rychlosti a vlastne drzim plyn v jedne poloze (jen ho lechtam, abych udrzel rychlost) tak se mi toto deje. Napadlo me, jestli neni problem prave v serizeni plynu (predpokladam, ze je tam elektronicke) kde motor pri "lechtani pedalu" chvilema dostava/nedostava palivo, protoze pedal je zrovna v blbe poloze na hranici sveho hlucheho mista.
Je to naprosto laicke vysvetleni, selskym rozumem. Nejsem VUBEC ani v nejmensim odbornik
Jsem jen uzivatel.
Stejne tak se po par techto cuknutich rozsvitila kontrolka ESP. Zaclo se to dit pri prazdninach v Cechach, kde jsem nalital cca 1000km behem par dni. Na chovani auta jsem v souvislosti s kontrolkou nic nezaznamenal.
V souvislosti s diagnostiku - netusite nejakou slusnou diagnostiku v Brne, kterou byste mohli doporucit? Diky.
Je to naprosto laicke vysvetleni, selskym rozumem. Nejsem VUBEC ani v nejmensim odbornik

Stejne tak se po par techto cuknutich rozsvitila kontrolka ESP. Zaclo se to dit pri prazdninach v Cechach, kde jsem nalital cca 1000km behem par dni. Na chovani auta jsem v souvislosti s kontrolkou nic nezaznamenal.
V souvislosti s diagnostiku - netusite nejakou slusnou diagnostiku v Brne, kterou byste mohli doporucit? Diky.
Ford Mondeo 2.0 TDCi, 96kW/130k, r.v. 2004, Futura edition, Denso, fotky: https://bit.ly/crYMD7
-
- Test driver
Heartcorecz@mac.com : Bylo by dobré nastavit si podpis, ať víme jakou máš káru a o čem se bavíme 

Ford Focus 2005 2,0 TDCi
- Heartcorecz@mac.com
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Jo, pardon
Uz to tam je.

Ford Mondeo 2.0 TDCi, 96kW/130k, r.v. 2004, Futura edition, Denso, fotky: https://bit.ly/crYMD7
-
- Test driver
Výstřel do tmy - čidlo klikové hřídele?
Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno
-
- Test driver
Čidlo klikovky odstavi motor okamžitě bez varování-toto se muže vyloučit.
- Heartcorecz@mac.com
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Vypada to, ze ta diagnostika bude muset probehnout. Vim, ze to sem nepatri, cetl jsem to v jinem vlaknu kde Ballu povidal neco o tom, ze v Brne je vyborny servis na Videnske. Obecne to bude moje prvni diag, takze netusite na kolik penez se mam pripravit? Diky.
-
- Test driver
Ty brďo Heartcorecz@mac.com...sory že to tahám sem ale zaloš galerku...takovej červenej kombajn tady eště neni a vypadá

Now: Mazda 6 2.5i GTA 2008
Ex: Ford mondeo Mk3 2.0 Duratec 107kw * Bmw e39 530Da 142Kw/420Nm....
Ex: Ford mondeo Mk3 2.0 Duratec 107kw * Bmw e39 530Da 142Kw/420Nm....
- Heartcorecz@mac.com
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Jasne, zalozim, jen musim vyspekulovat jak na to
S tou diagnostikou nekdo netusite? Kam zajit, kolik to cca stoji?

-
- Nováček
Mi takhle odešlo právě čidlo hřídele. Diagnostika v oficiálu v Praze za 900,- A třeba v Opavě po mě nechtěli nic...
- Heartcorecz@mac.com
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Nasle jsem tohle: http://www.ford-mondeo.cz/forum/viewtop ... =9&t=11621 takze to asi fakt vypada na to cidlo.
- vandal46
- Junior
Heartcorecz@mac.com: zdar, stava sa ti to stale? s nejaou pravidelnostou?
Mne sa to prejavilo tri krat ako som spomynal vyssie ale odvtedy nic, nejako som ani nemal cas to riesit, o to horsie ked sa to prejavi raz za pol roka. Teda horsie v tom ze sa to blbo analyzuje...
Ak by som vymenil to cidlo tak by som vlastne ani nezistil ci to pomohlo, tak by ma zaujimalo ci si ho uz menil a ci to malo efekt ...
Mne sa to prejavilo tri krat ako som spomynal vyssie ale odvtedy nic, nejako som ani nemal cas to riesit, o to horsie ked sa to prejavi raz za pol roka. Teda horsie v tom ze sa to blbo analyzuje...
Ak by som vymenil to cidlo tak by som vlastne ani nezistil ci to pomohlo, tak by ma zaujimalo ci si ho uz menil a ci to malo efekt ...