Potřebuji radu při koupi forda focuse

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
Infinter
Zkušený
Zkušený

Re: Potřebuji radu při koupi forda focuse

Příspěvek od Infinter » 24.08.2010 11:14

Já jsem opravoval vnitřek PZ dveří, levé jsem ještě neřešil, protože to je málo. V lakovně mi říkali že tohle není špatnou anitkorozí, ale špatnou konstrukcí dveří, když vlhkost ze dveří stéká na ten svár, takže tam je pořád voda a proto to rezne.

Taky je fakt že jsem tu verzi před FL tak pečlivě nezkoumal, tak nedokážu úpně přesně porovnat. Globálně myslím že je to vcelku OK, teda až na ty dveře, ale to se prostě jen musí víc hlídat a nenechat to rozlézt :wink:
FORD Focus kombi 1.6 74KW 2002 --> Fofík by INFINTER
Obrázek Obrázek Obrázek
Dodržuji stejný počet zanoření a vynoření!

spachal
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spachal » 25.08.2010 10:47

pkadecka píše: Musíš počítat s tím, že pokud se Němec zbavuje auta se 130-150t km, asi do něj už dlouho neinvestoval žádný peníze, takže to bude chtít vyměnit rozvody a pár dalších věcí (filtry, možná svičky a kabely, brzdy podle stavu atd.).

Co ale nechápu, proč sháníš focuse 2000-2001? V roce 2002 byl facelift, máš už jiný světla a (prej) lepší ochranu karoserie proti korozi.
Nedelam si iluze, ze pokud se Cech zbavuje jakehokoliv auta, ze by do nej nejak moc investoval ;]] .. Ja osobne povazuji za zcela automaticke, ze pri nakupu takoveho auta okamzite menim rozvodak, svicky, kompletni naplne i filtry, plus desinfekce klimatizace, bez ohledu na to, co mi prodavajici tvrdi (pokud ho tedy neznam velmi dobre a osobne). Zase takova investice to neni a mam klid.

No a vysvetleni vyberu auta v tomhle rocniku je zcela proste, ekonomicke duvody :]. Auto je pro me spotrebak (ja vim, takhle se rouhat, co! :] ) a v zadnem pripadku se nechci pri nakupu auta zadluzit. Takze ted mam proste volnych priblizne osmdesat tisic a do toho se musim vejit. Takze cena do ~ 3.000 EUR plus vyse uvedena udrzba.
Az prorezne, tak to za dva roky strelim nekde v bazaru, doplatim co bude potreba a najisto uz v te dobe bude slusna cena Focusu po fl, nebo treba nejakeho trojkoveho Mondea ..
ex. FFI 1.6 kombi 2000, soucasne Chrysler Grand Voyager 3.3i

Mira
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira » 25.08.2010 13:35

spachal píše: .... Nedelam si iluze, ze pokud se Cech zbavuje jakehokoliv auta, ze by do nej nejak moc investoval ;]] .. Ja osobne povazuji za zcela automaticke, ze pri nakupu takoveho auta okamzite menim rozvodak, svicky, kompletni naplne i filtry, plus desinfekce klimatizace, bez ohledu na to, co mi prodavajici tvrdi (pokud ho tedy neznam velmi dobre a osobne). Zase takova investice to neni a mam klid. ....
Není to ale pravidlo co píšeš :idea: Jako Čech jsem se minulý týden v pátek (20.8.) "zbavil" auta, které je z 99% bez investic. Detaily nebudu rozebírat, to může nový majitel, který se tu doufám zabydlí a podělí se o zkušenost s koupí auta od soukromé osoby. Ač auto bez servisky, tak s kupou faktur a dokladů prokazujících pravidelný servis včetně rozvodů, komplet klimy, výměny čelního na pojistku, výměny brzdové kapaliny, brzd apod. Dostal v den koupě i novou STK, kontrola v servise Ford....
Kupec mě osobně neznal a velmi dobře už vůbec ne. Celá anabáze od prvního kontaktu po podpis kupní smlouvy trvala 5 pracovních dní :idea: :!:
Byl: FFI 11/2002 Galerie Byl: FFII 12/2008 LPG Galerie - prodán s 340tis. km na tachu
Je FFIII 9/2017 Galeriea opět jedeme na LPG

marsepl
Nováček
Nováček

Příspěvek od marsepl » 25.08.2010 21:26

Tak díky za všechny rady, vidím, že se to celkem rozjelo, dala sem na radu lamb_17 a koukla na ty další stránky, a pár autíček mě docela zaujalo.Mě osobně se lbí krátký fofo, ale když uvažuju do budoucna tak, nevím jestli do krátkého naložím třeba kočárek a tak, i když nemá ža tak malý kufr, a už taky trochu uvažuju o benzínu, ale samozřejmě sem celkem přizpůsobivá. A sice jezdím i sama, ale dost často vozím celou rodinu, tak uvidíme.Díky za rady :D

Ac1D
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ac1D » 25.08.2010 22:12

marsepl píše:Tak díky za všechny rady, vidím, že se to celkem rozjelo, dala sem na radu lamb_17 a koukla na ty další stránky, a pár autíček mě docela zaujalo.Mě osobně se lbí krátký fofo, ale když uvažuju do budoucna tak, nevím jestli do krátkého naložím třeba kočárek a tak, i když nemá ža tak malý kufr, a už taky trochu uvažuju o benzínu, ale samozřejmě sem celkem přizpůsobivá. A sice jezdím i sama, ale dost často vozím celou rodinu, tak uvidíme.Díky za rady :D
Ja pri nakupu auta sem take chtel benzin (z duvodu ze najazdim cca 25k km za rok) a nakonec vzal diesel protoze sem narazil v jednom bazaru na super kousek a za ty penize sem jim ho tam nemohl nechat 8) S tou poruchovosti to bude kus od kusu,muzes koupit benzin co se ti vysype za mesic ci diesel co natoci dalsich 150k aniz by si musela menit neco jineho nez olej,filtry atd jsou to jen stroje se spoustou soucastek co se muzou kdykoliv podelat :nixw:

Jen jeste doporucim si zkontrolovat veskere cisla,pred 3 mesici si muj kamarad kupoval auto za krasny penize,Top stav ale narazil na evidencni prohlidce protoze auto melo prebrousene cislo na motoru a kdyz auto reklamoval musel dokazovat ze to cislo si neprebrousil sam :dih:

a nezapomen smlouvat ja z auta dostal skoro 10% ceny dolu :Dancer:
Focus kombi TDCI,85KW,2008
Focus kombi TDDI,66KW,2004

marsepl
Nováček
Nováček

Příspěvek od marsepl » 25.08.2010 22:33

Koukněte mi někdo na tohle, cona to říkáte??
http://ford.sbazar.cz/ford-focus-kombi- ... 77916.html
nejsou ty km trochu neuvěřitelný???

a tenhle ještě:
http://ford.sbazar.cz/ford-focus-1-6-16 ... 56080.html
a eště tenhle poslední
http://ford.sbazar.cz/ford-focus-1-8-td ... 65593.html
u toho posledního se asi trochu překlepl v ceně, no ale je fakt pěkný
A jakýs to prodával auto Mira?no ale to bylo asi hodně mimo moji relaci co?

Ac1D
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ac1D » 25.08.2010 23:11

marsepl píše:Koukněte mi někdo na tohle, cona to říkáte??
http://ford.sbazar.cz/ford-focus-kombi- ... 77916.html
nejsou ty km trochu neuvěřitelný???

a tenhle ještě:
http://ford.sbazar.cz/ford-focus-1-6-16 ... 56080.html
a eště tenhle poslední
http://ford.sbazar.cz/ford-focus-1-8-td ... 65593.html
u toho posledního se asi trochu překlepl v ceně, no ale je fakt pěkný
A jakýs to prodával auto Mira?no ale to bylo asi hodně mimo moji relaci co?
u prvniho ty km se me nezdaji i kdyz treba to vazne tolik ma.
ten druhy je podle me standart a jeho + je serviska jestli je teda original
ten treti za ty prachy ber i kdyby to byl vrak.Urcite se ti tva investice pri prodeji dilu nekolikanasobne vrati :palec_nahoru:

jestli auto neprodava nekdo znamy tak fotky jsou naprd (to je jen tak na urceni barvy auta) protoze i ho*no se da pekne nafotit :hah: To auto se musi videt.Vim ze by si nejradeji chtela slyset "auto XY vem to je dobry kup." Max ti tady povi co za svy penize muzes chtit za stav/rv./najeto
Focus kombi TDCI,85KW,2008
Focus kombi TDDI,66KW,2004

spachal
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spachal » 26.08.2010 22:18

Jen pro info, ja dneska koupil :]. Tenhle inzerat uz neni platny, kdyby nahodou nekdo sledoval fikusy v Chemnitz: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... =134760167

Jinak sjezdili jsme toho dost, pokud by nekdo sel opravdu po cene, tohle se da stahnout na cca 2.100 EUR, ale v aute je vybita baterie a hadam ze podle stavu interieru to je stocene: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... =128545317. Ale motor prede velmi tise a pravidelne.
ex. FFI 1.6 kombi 2000, soucasne Chrysler Grand Voyager 3.3i

Eidž
Test driver
Test driver

Příspěvek od Eidž » 27.08.2010 05:04

Mira píše:...Ač auto bez servisky, tak s kupou faktur a dokladů prokazujících pravidelný servis včetně rozvodů, komplet klimy, výměny čelního na pojistku, výměny brzdové kapaliny, brzd apod. Dostal v den koupě i novou STK, kontrola v servise Ford....
Ano, to jen potvrzuje, že pokud auto udržuješ (a není třeba hned autorizovaný servis Ford), tak máš HISTORII a to buď nový kupec ocení nebo chce 123 tis. na tachometru.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno

LamB_17
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od LamB_17 » 27.08.2010 09:44

marsepl píše:A jakýs to prodával auto Mira?no ale to bylo asi hodně mimo moji relaci co?
Míra prodával ročník 11/2002 Ghia, mel tam spostu drobnych vychytanych veci, (zatmavena skla, litaky + sada zimaku, proste toho bylo dost) navic dokladal vse fakturama (rozvody, vymena celniho skla, brzdovy desticky, klimatizace) proste takovy solidni jednani, navic byl od tud s fora, ja si napriklad precetl co vsechno tady resil na foru a hned sem vedel ze me rika pravdu... proste na takovej kup narazis jen obcas

Chtel sem to auto koupit ale nespechal sem s tim a nez sem se na nej stacil vubec prijet podvat byl fuc, ono takovy kousky se na netu moc neohrejou...

jinak k tyvm tipum, me zaujal hned ten prvni, udavanych 63t km je sice k neuvereni ale jestli melo auto najeto 250t km tak to bujde poznat v interieru a jestli to nejakej tulpas stacel ze 150t km na 63t km, tak je to vicemene fuk, vymenis rozvody a motor by mohl byt porad OK.

Ono je asi nejlepsi si vzit sebou toho mechosa, lajk proste nema nektery veci sanci odhalit...

Edit: jj Mirovo auto bylo nad tvuj limit sem zapomnel napsat :D
Ford Focus kombi, 1.6 benzín, rv. 2004, černá panther, dotaženo z NDR :) , fólie SunTek HP15 (už jen vzadu)

Obrázek

Mira
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira » 27.08.2010 10:24

Jak píše Lamb_17, neohřálo se moc dlouho a to jsem neinzeroval, pouze poslal 3 nabídky soukromou zprávou jako reakci na poptávku zde na fóru. Myslím, že nebude těžké vypátrat, kdo koupil když napíšu, že dotyčný se chtěl vyhnout stříbrné metalíze :idea: :idea: :idea: .... no a má stříbrnou :huraa:
Jinak cenová relace je hodně relativní pojem právě s přihlédnutím ke stavu auta. Máš strop, ale třeba počítáš s malou rezervou nebo žádnou a nakonec zjistíš, že do levného auta nacpeš tolik peněz, že tomu sám nevěříš.
Byl: FFI 11/2002 Galerie Byl: FFII 12/2008 LPG Galerie - prodán s 340tis. km na tachu
Je FFIII 9/2017 Galeriea opět jedeme na LPG

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“