použití uskladněné nafty
- opicak
- Junior 
použití uskladněné nafty
Zdravím všechny.Focuse mám hodně krátce a ropáka prvního v životě.Mám takový problém: tchán mi nabízí naftu. Je ze zaručeného zdroje - ARAL, uskladněná v čistých (nových) plastových barelech ve sklepě 3 roky.Měl ropáka, prodal ho a nafta zbyla.Je toho 100l, bylo by to grátis,ale při pročítání fóra se už bojím tankovat i na "obyčejných benzinkách". Beru vaše zkušenosti,že TDci je háklivé na kvalitu nafty docela vážně a nechci v motoru nic odrovnat zvláště když naftě vůbec nerozumím..Myslíte si, že tak dlouhým skladováním může nafta nějak utrpět na kvalitě? Šli by jste do toho a nalili tuhle naftu do svýho miláčka? Dík.

focus 1.8 TDCi 85kW kombi,rok výroby 2002, výbava GHIA

- Koky
- Nováček 
- Kontaktovat uživatele:
- 
				chmelko
- Test driver 
tažko povedat..ak je to ako píšeš, že je to z aralu a bolo to v čistote poriadne uzatvorene..tak by mala byt ok..
premyslal by som na nad dvoma variantami, bud by som to mixoval v niejakom pomere s novou naftou, alebo by som to predal.., ale viem, že ti asi nikto viac ako 20kc/l neda...
tažké rozhodnutie..

premyslal by som na nad dvoma variantami, bud by som to mixoval v niejakom pomere s novou naftou, alebo by som to predal.., ale viem, že ti asi nikto viac ako 20kc/l neda...
tažké rozhodnutie..
- Ahmed
- Test driver 
S naftou se nic nestane, muzes ji skladovat treba 10 let a porad bude ok, benzin ti vyprcha a zustane z toho jenom sracka, se kterou ani nenastartujes.
Do TDCi bych to asi neriskoval, prodej to nekomu, kdo ma ochcavku, ta jezdi i na howna.
Za 2 nadrze zdarma se ti nevyplati menit vstriky za 10 000,- /kus Buh vi, co to tehdy bylo za naftu.
 Buh vi, co to tehdy bylo za naftu.

Do TDCi bych to asi neriskoval, prodej to nekomu, kdo ma ochcavku, ta jezdi i na howna.
Za 2 nadrze zdarma se ti nevyplati menit vstriky za 10 000,- /kus
 Buh vi, co to tehdy bylo za naftu.
 Buh vi, co to tehdy bylo za naftu.- Koky
- Nováček 
- Kontaktovat uživatele:
- Ahmed
- Test driver 
- Koky
- Nováček 
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver 
- Kontaktovat uživatele:
Ale asi ne najednou. Nejprve se asi vstriky zanesou, pak mozna musi byt dele otevrene pro dodani potrebneho mnozstvi paliva a pak delsi dobou pretizene se mohou znicit. Soucasne zatezuji vice vstrikovaci cerpadlo.Koky píše:Ahmed píše:Ze je zlikvidujes?Koky píše:To Ahmed : Od kdy ma kvalita nafty vliv na vstřiky?

- Skubi
- Test driver 
- Kontaktovat uživatele:
já ropáka nemám, ale když už bych měl tu možnost, tak bych to udělal jak říká chmelko: prostě bych to smíchal, ne 1: 1 , ale třeba 2:1 nebo 3:1 . ono co si budeme povídat, kde máš dneska jistotu, že i na renomovaných benzínkách dostaneš kvalitu. nebo to potom prodej nějakému soukromému zemědělci za 15,- do traktoru 

FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car 

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!
- Charlie085
- Nováček 
Cauves, koupil jsem TDDi a taky jsem dostal nejakou statou. Mela uz uplne jinou barvu a jinak smrdela. Nezdalo se mi to a dozvedel jsem se ze je jeste LETNI (ted v zime problem). Nakonec jem ji tam nalil a naredil ji v pomeru 4:1 a vice (fouknul jsem tam 8l pri kazdem tankovani) a pri tyhle slabsi zime to TDDi zbastilo. U TDCi nevim ale hodne redeny to bude OK. 

Ford Focus 1,8 TDDi  Combi, Silver