To Milan: úplně tě chápu, protože řeším stejný problém jako ty (nebo spíš horší, bo já už svoje auto prodal) jinak tohle je moje zkušenost z minulosti:
Do rodiny jsme potřebovali nějaký to vozítko, otcův kolega mu dohodil bazarníka na kterého pjel ódy jak mu prodá úžasný auto... bla bla bla
Tak otec od bazarníka koupil za 126 000 Kč P306 bez servisky a na techecu 119t km, (v té době běžná cena, takže nic podezřelého) po opadnutí radosti se začali vynořovat první krpy, na dveřích byl vidět otisk nálepky nějaké firmy, airbag u řidiče byl měkký, takže tam vlastně možná ani nebyl, boční zadní dveře byly spravované a po delší době žačli reznout až tam byla díra

na blatníku sem objevil, že byl taky lakovaný, první zimu se začaly divně chovat otáčky, když mrzlo auto točilo na volnoběh třbas 4000 ot. (tuhle závadu mě nikde nikdo nikdy nebyl schponej opravit, byla to vlastně záhada, a to sem byl ve 3 autorizovaných servisech, 2 neautorizovaných a snad u 10 obyčejných živnostníčků nebo prostě jen fandů do aut, podle volantu byste řekli že auto má najeto tak 300-400t km. Po pár letech sem auto podědil, nacpal do něj pár peněz aby bylo schopné provozu a jezdil s ním až do té doby dokud se nerozpadne, nakonec k mému překvapení to auto odjezdilo spoustu km a nikde mě nenechalo, vždy sem se vrátil domů, někdy s prasklím výfukem, nebo přehřátým moterem, ale pokaždé jsem dojel

. Nakonec auto začalo papkat olej, i kapky pod motorem se objevili, něco málo jsem investoval abych zmírnil následky, na čas to pomohlo, ale ke konci spotřeba oleje stoupla na 1l oleje na 1000 km

olej se objevil ve vodě a při rozjezdu vycházel z výfuku bílí kouř.
Tak sem si řekl, že přišl Pažoutův čas a dal ho k prodeji, nic sem nemaskoval a prodával jak auto leží a běží nakonec jsem poradal káru za 18t Kč, no a teď bych chtěl FoFo I, rozhodně budu kupovat prověřený vůz, nebudu se bránit ani připlacení za kvalitu, ještě si asi říkáte jak můj otec mohl naletět na takový podfuk, ale je to prostě důvěřivej člověk, po téhle zkušenosti se hrozně změnil a teď už zas něvěří vůbec ničemu a nikomu

každopádně kupování ojetého auta je takovej stres, že to snad ani někdy nestojí za to