Koupit Focus combi x Golf VI variant?

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
jakatak
Nováček
Nováček

Re: Koupit Focus combi x Golf VI variant?

Příspěvek od jakatak » 07.08.2010 07:14

Heh
jak se říká - potrefená husa.....

salamio píše:
jakatak píše:Vždy se najde nějakej rejpal a závistivec :-(
Tos mě sakra odhadl! Já se samou závistí úplně zalykám, budu s tím muset něco dělat.
Ford Focus II 2009 Trend+ 1,6 benzín LPG

tomason
Test driver
Test driver

Příspěvek od tomason » 07.08.2010 08:02

:lol: Teď se z duše můžu zasmát Salamio :lol:
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

Ac1D
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ac1D » 07.08.2010 09:26

Samozrejme kdyz na takove foru jako je toto,kde vetsina vlastni Fordika kvuly tomu jaky je a nema to pouze jako priblizovadlo ale spis jako clena v rodine ci sveho milacka, se prijde nekdo optat jestli Ford ci ??? tak uz je predem jasne co kazdy bude radit 8) V mem pripade kdybych mel pul mega a chtel nove auto a nemohl mit z nejakeho duvodu Forda tak VW bych nevzal uz jen z duvodu ze 100k z ceny dela to velky W logo na kapote a pritom to zadny zazrak neniy,ale treba to je krok spravnym smerem a na tom motoru natocis milion a my s Fordem budem jen tise zavidet a modlit se aby nam motor aspon 1/4 toho vydrzel :gott:

Preji at ti auto dobre slouzi :palec_nahoru:
Focus kombi TDCI,85KW,2008
Focus kombi TDDI,66KW,2004

solfan
Test driver
Test driver

Příspěvek od solfan » 07.08.2010 09:56

heh, ja mat pol mega, tak za auto dam tak maximalne 300 000 (novy focus benzin ;-)) a zbytok si uzijem inak :-D
ale mat zbytocnych 1 000 000 tak si kupim auto za pol mega a zbytok si uzijem ;-)
proste je to o prefernciach kazdeho z nas. kolega si kupil golfa asi preto, ze ho chce, ze sa mu paci a podobne...ja ked si kupim ladu, tak asi preto, ze na to budem mat dovod :-D
takze asi tak, povedzte si svoj nazor ale v ramci slusnosti a hlavne nekompenzujme si tu vlastne mindraky...jupiiii ;-)
Focus II, 1.8i, 2010
Focus I 3D, 1.6i, 2003
Mondeo Mk4, 2.0 TDCi, 2011, automat
Ford Focus Kombi II, 1.6i, 2009, automat
Obrázek
Focus Kombi II, 1.8 TDCi, 2005,
Obrázek

salamio
Junior
Junior

Příspěvek od salamio » 07.08.2010 10:13

jakatak píše:Heh
jak se říká - potrefená husa.....
Však jasně, Golf 1.2 na lízačku, to nikdy nebudu mít, proto tak kopu :).

Ale vážně: ten fkablův Golf není špatná koupě za ty prachy, zvlášť když je fhájlajnu. A motor může klidně stačit, jestli jezdí klobouka, jak tu někde myslím psal.
Jenom se bojím, že někdy náhodou narazím na nějaké pekařské fórum a uvidím tam třeba dotaz:
fkabl píše:Hele, chlapi, dal bych si něco na snídani, jenom nevím, jestli rohlík nebo housku. Housky mají akorát makované, ale rohlíky i slané nebo sezamové. Ale ten sezamový stojí 2,90 oproti makovanému, který mají za 2,50.
Ještě se možná skočím mrknout do koblížkárny, ale potřeboval bych poradit, jestli s jahodovou nebo meruňkovou marmeládou. Nugátový asi ne, to bych nevyužil. Ten rozdíl v ceně se myslím nevyplatí. Díky za rady!
:)
Kdo se bojí, sere v síni.

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 07.08.2010 10:19

Gratulujem ku krasnemu autu, vynikajuca vollba a len drzimpalce, aby si mal vydareny kus.

K ostatnemu. Kazdy ma ine kriteria. Mam osobne vela skusenosti s koncernovymi aua,tami, seat skoda(5 ks), aj audi, aj ked menej osobne a s jednym fordom.
A podla mojich kriterii na auto vitazi koncern takmer na plnej ciare, ak neratam cenu. A nyvyse nie kazde koncern auto je rovnake, napr golf, obvzlast 6 je vydarene auto spolu s 5, ci audi a6, octavia a fabia a taky passat je priemerne, rovnako ako napr cordoba.
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 07.08.2010 11:26

salamio píše:
fkabl píše:Hele, chlapi, dal bych si něco na snídani, jenom nevím, jestli rohlík nebo housku. Housky mají akorát makované, ale rohlíky i slané nebo sezamové. Ale ten sezamový stojí 2,90 oproti makovanému, který mají za 2,50.
Ještě se možná skočím mrknout do koblížkárny, ale potřeboval bych poradit, jestli s jahodovou nebo meruňkovou marmeládou. Nugátový asi ne, to bych nevyužil. Ten rozdíl v ceně se myslím nevyplatí. Díky za rady!
:)
tak takhle jsem se jeste dneska nezasmal :huraa: :huraa: :huraa: :huraa: diky , salam -salamio :bravo22:
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

solfan
Test driver
Test driver

Příspěvek od solfan » 07.08.2010 12:17

ak je pre niekoho dotaz srandovny, pripadne nejakym inym sposobom ho irituje, tak nie je lepsie tomu cloveku to vysvetlit a nie si takto robit srandu...ak ti dotaz vadi, tak bud si ho nevsimaj alebo si to skuste vysvetlit...ale toto, no neviem neviem...
Focus II, 1.8i, 2010
Focus I 3D, 1.6i, 2003
Obrázek
Obrázek

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 07.08.2010 12:50

to je dotaz na me , jako reakce na muj predchozi prispevek ?
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

solfan
Test driver
Test driver

Příspěvek od solfan » 07.08.2010 17:58

to je prispevok na robenie si srandy z druheho diskutujeceho...jak z jednej strany tak z druhej...proste sa mi to nepaci ;-)
Focus II, 1.8i, 2010
Focus I 3D, 1.6i, 2003
Obrázek
Obrázek

nitram9
Nováček
Nováček

Příspěvek od nitram9 » 07.08.2010 18:25

Tak za mě gratulace fkablovi ke koupi nového auta.Je to určitě dobrá volba a řeči že koncernové vozy jsou shit, to jsou jenom úsměvné bláboly.Rozhodl jsi se určitě správně, přeju hodně najetých km ve zdraví a bez poruchy :palec_nahoru:
Focus Kombi II 1.8 TDCi 85kw ,Trend 10/2005

P2M
Junior
Junior

Příspěvek od P2M » 07.08.2010 20:17

Přesně tak, velká gratulace k novýmu autu! Podle mého názoru výborná volba, moje přitelkyně má od května Golfa VI kraťase s tímhle 1.2TSi a nemůžu říct křivého slova. Focus má jen o vlásek lepší podvozek ohledně tlumení našich tankodromů, Golf je tvrdší, jinak vše s přehledem zvládá Golf lépe, od utlumení hluku přes hluk nejen motoru ale i okolí po provedení a dojmu z interiéru. Motor paráda, pokud člověk nečeká tah 1.8čky s turbem, proti atmosféře 1.6 krása a skvělé user friendly chování - netřeba vytáčení do 4 a více tisíc, i když mu to taky nevadí a je to spíše pro radost pak.

Je jasný, že na fóru každý značky se převážně obhajuje domácí produkt, ale mělo by to být s nějakým rámcem chování a bez zesměšňování atp.
je: 2010 Mondeo MKIV Hatch Titanium X 2.0 EcoBoost 149kW PowerShift Black Panter bez podložek
bylo: 2007 FFII Combi Style 1.6TDCi 80kW DPF Aquamarine bez podložek

bertikcertik
Junior
Junior

Příspěvek od bertikcertik » 07.08.2010 20:39

Hezky napsaný. Ale na druhou stranu, člověk by si měl umět udělat i srandu sám ze sebe, samo sebou s mantinely. Proč je má každý jinde :wallbash: .
Jinak gratulace ke koncernu. Nezapomeň dobře pojistit.
Pořiď si Focus a pocit z jízdy okus.
Je dobré mít v životě i chvíle, kdy nespěcháme ...

fkabl
Nováček
Nováček

Příspěvek od fkabl » 07.08.2010 23:30

Přece jen mi to nedá...bude se mi s tímto fórem loučit těžce...budu mít havarijko s 1% spoluúčastí na 5 let + GAP (krytí do 100% ceny nového vozidla) na 3 roky. Samozřejmě to byl jeden z největších mínusů pro Golf při mém rozhodování. Zvažoval jsem spoustu kritérií, některá objektivní, jiná čistě subjektivní, pocitová a tudíž i špatně sdělitelná. Myslím si, že o mém respektu před Focusem, ale i celou značkou Ford vypovídá už to, že v mém rozhodování došel až do "finále", kde sice nakonec prohrál s Golfem, ale čestně a "o prsa". Naopak nechal za sebou všechny ostatní - Megan, Ceed, i30, Peugeot 308, Lagunu...
Jen doufám, že už ho před koncem své životnosti dál nijak brutálně neslevní...to by mě mrzelo. Za současné ceny (330 tis. za 1,6 Trend Plus, sada Design + pár dalších nezbytností jsem měl tu nejlepší z nabídek "se slevou na kost" za cca 370 tis.Kč, tj. přesně o 100 tis. Kč levněji než Golf Variant 1,2 TSI Highline + paket Comfort + prodloužená záruka + pár dalších věcí)jsem ještě upřednostnil Golfa. Třeba budu někdy litovat, třeba ne. Uvidíme. Nemám problém přiznat chybu, takže klidně Vám pak písnu, jak jsem spokojený.
Taky jsem zvědav na FL Mondeo a hlavně nového Focuse. Tak zatím...

bertikcertik
Junior
Junior

Příspěvek od bertikcertik » 08.08.2010 00:21

Brutální snížení cen u Focusu už nečekej. To se dá vlastně říct zřejmě i o jiných automobilkách. Jednak současný generaci i s FL už pomalu zvoní umíráček a potom snížení ceny na současnou hladinu bylo zapříčiněno nejen "výprodejem", ale možná i tím, že v nižší střední třídě Fordu trochu ujíždí nožky a chtěl tak i trochu podpořit ne zrovna početné prodeje. I vzhledem k tomu, že jejich velký odvěký rival VW se jim začíná čím dál více vzdalovat a úspěšné roky importéra roku 07, 08 a 09 se letos asi bohužel nebudou opakovat. Zkrátka, po cenovém masakru, VW už není tak nedosažitelným vozítkem.
Statistika - podzim a zima 2010 bude ještě zajímavá, možná i vzhledem k dalším značkám, které jsem záměrně pominul.
Pořiď si Focus a pocit z jízdy okus.
Je dobré mít v životě i chvíle, kdy nespěcháme ...

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“