Co se však nestalo já takové auto skoro našel, auto dovezl jakýsi soukromník, z německa a vyřídil kompletní ČR doklady, po telefonu byl poměrně ochotný, poslal mě i VIN kód a podle těchto stránek "http://focus.fordclubs.org/vyroba/dekoder_vin.php" vše sedělo, jen mě trochu znepokojilo, že auto bylo vyrobené ve španělsku, to ve mě vzbuzuje pocit že by mohlo jít o nějakou šmelu, i když vím, že auta se montují asi všude možně. Po telefonu mě chlapík řekl, že auto koupil od bazarníka, ale auto bylo registrované na pána rok narození 1939, nájezd je 94t km ovšem auto nemá servisní knihu. Dále mě chlapík řekl, že garantuje nájezd km a původ, že má nějaké smlouvy právě od bazarníka od kterého vůz koupil, což jsem moc nepochopil o jakou smlouvu může jít. Na fotkách auto vypadá velice pěkně a zachovale, soukromník za vůz chce 123 000 Kč.
Vzhledem k tomu, že jde prakticky o auto co jsem si vysnil mám velké nutkání ho vzít, jenže: Podobné focusi se v německu podle inzerátů prodávají za podobné nebo i vyšší ceny, tenhle soukromník musel přeplatit bazarníka + náklady na dovoz a vyřízení ČR dokladů + musí z toho mít ještě svůj zisk, takže mám pocit že by auto musel koupit tak 100 000 Kč, a tak levné auto v německu se mě zdá dosti podezřelé.
Uvítám jaké koliv postřehy a rady či názory, zdraví "snad brzy" budoucí majitel FoFo