špatný motor?
-
- Nováček
špatný motor?
Čau,zjistil jsem,že při sešlápnutí plynu naplno při volnoběhu se mi modře zakouří od výfuku a mám výfuk nejspíš od sazí ze spáleného oleje,nevíte někdo co s tím asi je??Motor v tahu i mírně cuká a zjistil jsem i zvýšený úbytek oleje.Mám najeto FF 156000km r.v.2001 motor 1.6 16v používám olej origo 5w30,pravidelně měněn.dík za odpověd.
- petulak
- Test driver
Re: špatný motor?
V lepším případě--gufera na ventileh,-- v horším--pístní kroužky./ ten olej/.

FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback
- pbjun
- Test driver
Zeptam se takhle, to auto neni nahodou cervenej kombik? Pokud jo a v historii byla majitelem spolecnost trimex tak ty km fakt nesedi a hledal bych radej jiny motor...
-
- Nováček
Kilometry jsou origo,mám servisní knížku,auto bylo zakoupeno u Charouze,byl jsem to ověřit.Mě se zdá že asi předchozí majitel buď přehřál a uvařil motor,nebo to honil za studena.Výměny oleje byly prováděny řádně dle servisních úkonu v servisce a porovnání poslední faktury.Zjistil jsem to 2,5 měsíce po koupi a původní majitel mi tvrdí obehranou písničku,že auto bylo v pořádku.Budu doufat že to jsou gufera,to by snad ještě nebyla taková tragédie.......Pojedu s tím k Dudíkovi,a budu doufat že to budou jen ty gufera......potom napíšu co a jak,zatím díky.
-
- Nováček
Ještě,mám modrého HB,kupovaný nový v ČR,jeden majitel,jak jsem to dovezl tak jsem klasicky vyměnil olej+filtry,origo Ford co tam byl samozřejmě i předtím.Ještě jsem přemýšlel o změně oleje na jinou viskozitu,je tady toho hodně napsáno,ale raději se budu držet toho co doporučuje Ford.
- pbjun
- Test driver
No tak to dovez k dudikovi a uvidis no... Jinak servisku Ti dneska vyplni kde kdo
Kazdopadne na 1,6 ma smysl udelat GO hlavy a koupit polomotor... Pak mas jistotu ze ten motor polita...

- miki21
- Test driver
polomotor 25 litrů
-informace od Dudíka stará 24 hodin 

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- pbjun
- Test driver
To je dobra suma... Hele pocitej muj rozpocet jak sem dopadl a vetsina kdyz pujde touto cestou tak takhle dopadne taky... Koupe motoru z vrakace 10tis (bezne 15), generalka hlavy - 5tis, pretesneni dookola cca 2tis, rozvody 4tis prace 7tis, pak to motor nedal a dudik sehnal uplne novy komplet za 20tis... Ty das 25 za polomotor, nejake drobne za tesneni, hlavu si nechas udelat za cca 3 u dudika, rozvody a nejaka prace do 5 tis a si na cca tom na cem sem byl ja a jeste Ti hodne zbude 

- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
to vas strejda dudik bere docela na hul protoze ja ho mam taky novy za 23000kc . ale kazdej litr dobrej ne ?miki21 píše:polomotor 25 litrů-informace od Dudíka stará 24 hodin

Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- miki21
- Test driver
každý se snaží nějak přežít
Zas k Tobě bych dal dvojku za benzín
a je to nastejno

Zas k Tobě bych dal dvojku za benzín

- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
tak se to da poslat
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- pbjun
- Test driver
Tak ono to dudik zmakne i levnejs... Zalezi jestli nad tim premyslel a hledal to nebo jestli to jenom placl jako orientacni sumu... Kazdopadne mi dudik sehnal komplet motor za 20 NOVEJ v krabici zabalenej s olejem, svickama, rozvodama.... Takze nemuzu rict jedine krive slovo...
- miki21
- Test driver
O tom Tvém motoru se zmiňoval(nějaká uloženka z prahy),ale ty už nejsou.
Ta ceny/25t)mi nepřipadlo jako plácnutí orientační sumy 

- pbjun
- Test driver
Tak to holt umi za tolik no... Zase na praci usetris... Dudik je levnej. Jinak foki proti Tobe nic nemam, ale preci jen tahat pak auto pres celou republiku kvuli reklamaci kdyby byl nahodou vadny dil mi prijde trochu nerentabilni - nikdy nevis co se muze stat a na takove castce se ty 2 tis rozdilu uz splachnou...
Ale i tak tech 25 + repas hlavy a nejake to tesneni a za cca 35 a mas klid... Zalezi jestli se Ti ta investice vyplati - jestli mas v planu to auto jeste drzet aspon tech 4 - 5 let (100tis km) jinak se Ti spise vyplati udelat generalku z neorigo dilu a doufat ze to motor vydrzi...
Ale i tak tech 25 + repas hlavy a nejake to tesneni a za cca 35 a mas klid... Zalezi jestli se Ti ta investice vyplati - jestli mas v planu to auto jeste drzet aspon tech 4 - 5 let (100tis km) jinak se Ti spise vyplati udelat generalku z neorigo dilu a doufat ze to motor vydrzi...
-
- Nováček
Auto je hotové,od opravy ujeto dneska 8000km a je to v pohodě.Cena komplet 20000kč a k tomu rok záruka.