Focus Combi - motor + ojeté x nové? – VYBRÁNO !!!
-
- Junior
Focus Combi - motor + ojeté x nové? – VYBRÁNO !!!
Uvažuji o pořízení Focuse combi. Protože ročně najedu kolem 30 t., padá možná v úvahu i diesel. Není ale ten 1.6 TDCi 90k na auto téhle velikosti slabý?
Ještě něco mě napadá – nejsou ceny ojetin nějak nepřiměřeně vysoko v porovnání s novými auty? Aniž bych to myslel nějak zle, použiju pro ilustraci fokiho inzerát. Ano, je to Titanium a 85 kW, ale na druhou stranu před FL, staré tři roky. Není lepší přidat nějakých 50 t a mít nové? Samozřejmě slabší motor a horší výbavu, ale přece jenom nové a v záruce. Ještě jednou: tohle není kritika fokiho cen, podobně se pohybují i jiné ojetiny. Nějak mi připadá, že ceny nových aut klesly více než ojetých. Nebo se mi to jenom zdá?
Ještě něco mě napadá – nejsou ceny ojetin nějak nepřiměřeně vysoko v porovnání s novými auty? Aniž bych to myslel nějak zle, použiju pro ilustraci fokiho inzerát. Ano, je to Titanium a 85 kW, ale na druhou stranu před FL, staré tři roky. Není lepší přidat nějakých 50 t a mít nové? Samozřejmě slabší motor a horší výbavu, ale přece jenom nové a v záruce. Ještě jednou: tohle není kritika fokiho cen, podobně se pohybují i jiné ojetiny. Nějak mi připadá, že ceny nových aut klesly více než ojetých. Nebo se mi to jenom zdá?
Naposledy upravil(a) salam dne 02.06.2010 15:58, celkem upraveno 1 x.
Re: Focus Combi - motor + ojeté x nové?
no je to podla poziadaviek - bud chces nove oholene resp. minisocku alebo starsie s vybavou
ano, foki ma 3-rocne ale pozri vybavu -> dazdovy senzor, ESP, tempomat, park. senzory, vyhr. sedacky atd. takze ak si toto nezadas do konfiguratora, tak budes mat nove ale takmer ziadnu vybavu a cena bude prijatelna/porovnatelna k vybave
- ak nepotrebujes brutal vybavu, vezmi nove
- ak chces vybavu, urobis kompromis a vezmes trochu ojazdene ale podstatne lacnejsie nez by si mal nove v tejto vybave
ano, foki ma 3-rocne ale pozri vybavu -> dazdovy senzor, ESP, tempomat, park. senzory, vyhr. sedacky atd. takze ak si toto nezadas do konfiguratora, tak budes mat nove ale takmer ziadnu vybavu a cena bude prijatelna/porovnatelna k vybave
- ak nepotrebujes brutal vybavu, vezmi nove
- ak chces vybavu, urobis kompromis a vezmes trochu ojazdene ale podstatne lacnejsie nez by si mal nove v tejto vybave
- el_Barto
- Junior
za tohle muze to, ze nove auta sly hodne dolu. Ja zvazoval podobnou vec, nakonec i kvuli tomu ze auto slo do firmy jsem sel do noveho. Ad vybava, ted v kazdem focusu je standartne i ESP, navic maji balicky s cenou nad 10tis ve kterem je aut klima a stredova konzola. HF je za par tisicovek od parrota, ktera podle me je propracovanejsi nez orig ford (rada MKi9x00), a zbytek je o preferencich, vyhrev skla a tempomat ....
Sice chvalim volbu noveho, ale pokud je dobra proverena ojetina s jasnym puvodem poruce a auto nepujde do firmy, volil bych ojetinu... U noveho si urcite nepriplatis na silnejsi motor, ceska natura je usetrit. (Nerikam ze 1,6ka mi nestaci, ale ten podvozek si zaslouzi vic)
Sice chvalim volbu noveho, ale pokud je dobra proverena ojetina s jasnym puvodem poruce a auto nepujde do firmy, volil bych ojetinu... U noveho si urcite nepriplatis na silnejsi motor, ceska natura je usetrit. (Nerikam ze 1,6ka mi nestaci, ale ten podvozek si zaslouzi vic)
FF 2009/2010 combi 1,6 74kW @ LPG Frozen white ... pracant
Ford Sierra 2,0 DOHC CLX@GHIA 91/92 (original) ... mazlik
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
mas naprostou pravdu v tom ze ceny nových klesly neumerne ojetým . bohuzel v nemecku moc takových akcí jako tady nemaji a tudíž tam se ceny drží stale na pro čechy neunosné hranici .salam píše:Uvažuji o pořízení Focuse combi. Protože ročně najedu kolem 30 t., padá možná v úvahu i diesel. Není ale ten 1.6 TDCi 90k na auto téhle velikosti slabý?
tady je sestaveny ve fordu ten co je v nabidce :
26-05-2010
Váš vůz
Ford Focus (Kombi - Titanium - 1.6 Duratec Ti-VCT 115k - 5st. manuální)
Základní cena
Kč 567.190
Vybrané prvky
Černá Panther (met)
Kč 13.900
New York černá
Kč 0
Vyhřívaná přední sedadla
Kč 10.800
Audiosystém ICE 60
Kč 6.100
- stereorádio Sony s CD/MP3 přehrávačem, RDS EON, 8 HiFi reproduktorů, vstup pro externí přehrávač, dálkové ovládání na sloupku řízení
Parkovací asistent - zadní čidla
Kč 12.900
Zadní tmavě tónovaná skla Privacy
Kč 5.000
Tempomat
Kč 9.000
- včetně koženého volantu se 4 rameny s hliníkovou povrchovou úpravou, nelze se sadou Sport
Vyhřívané čelní sklo a trysky ostřikovačů
Kč 6.700
Kuřácká sada
Kč 350
Celková cena
Celková cena *
Kč 631.940
kdyz dostanes 30% tak je to 442000 ,- stale je tam sice za 3 roky stáří 150000 uspora . vem to tak ze bys dal treba 550t (driv asi nebyly takove slevy ) a nekdo by za 3 roky chtel abys to dal za 200t .
vybava - je to o tom co clovek opravdu potrebuje , i kdyz si myslim ze tam neni zase nic zbytecneho .
1/ 4x el okna - vyhoda - ovladani pres klic
2/ radio sony - staci 6000CD ale kdyz clovek porovna 6000 a sony tak volna je jasna + navic MP3
3/ tmava okna - daji se nahradit foliemi
4/ vytapene sedacky - pokud nejsou staci vytapene okno pokud jsou prijemny doplnek hlavne v zime a pokud auto stava venku .
5/ ESP - u starsich na přání , u nových v serii - to asi nema cenu diskutovat - je to otazka zdravi a nekdy i zivota .
6/ loketni operka - prijemne - obvzlast pokud clovek casto cestuje , pokud neni tak na dalnici je utrpeni co s rukou ( pokud nesedi vedle pekna stopařka

7/ BC - dnes asi uz taky v serii
8/ parkovaci senzory - kdyz si clovek zvykne , težko si odvyká a pak to nekdy i bolí když zapomene ze tam nejsou ( kdyz jede jiným autem )
ale jsou lidi co jim staci el okna , man klima , ABS a jsou spokojeny protoze jejich stara felda vic nemela , ale jsou lidi kteří kdyz si koupi auto na delsi dobu tak pozaduji urcitý komfort a chteji si doprat neco vic nez jen zakladni vybavu protoze kdyz ma být treba 5 hodin denně v aute tak pozaduje pohodli .
To same je s motorem , nekdo si chce zazávodit , nekdo chce šetřit každým kilometrem . nekomu staci 1,4i ( 1,6TDCI 90PS) nekdo chce zivejsi (TiVCT , 1,8i nebo silnejsi verze TDCI ) . kazdy motor ale sebou nese sve pro a proti . ale to je zde x-krát popsano .
Nekdo najezdi 30t /rok popojíždeckama po meste a nekdo 2-3x za mesic nasadi na dalnici a zastavi se treba ve frankfurtu - najezd bude stejny ale v prvním pripade vhodnejsi benzin a v druhem diesel ale asi silnejsi protoze na dalnici by se 90PS trapila .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- Ryko
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Jeden postreh z mojej strany, nakolko som rovnaky problem riesil posledne tyzdne. Pravda urcite je ta, ze ceny jazdenych aut klesli menej ako ceny novych. Bohuzial. Preto som aj ja povodne uvazujuci len o kupe jazdenky, pochodil vsetky mozne znacky a porovnaval si ceny a vybavy benzinovych hatchbackov. Je velmi pekne, ze ceny zacinali na 11-12 tisic euro, pre mna by ale taketo auta boli vyhodenymi peniazmi. Pre bezneho nenarocneho vodica mozno staci zakladny benzinovy alebo dieslovy motor s nizsim vykonom a priemernou vybavou. Ale pri vyssej vybave a vykonnejsom motore (co bola pre mna podmienka), isli ceny u novych aut vyrazne hore (vid. udaje od fokiho). Takze z mojho subjetivneho pohladu bol zaver jasny - ak staci nizsia vybava a slabsi motor, ktore su vacsinou v akcii a za vyborne ceny, tak nove auto, ale ak vyssia vybava z vykonnym motorom, tak jazdene. Dolezite potom su aj dalsie faktory, ako napr. ta, ze vacsina jazdenych aut ma ako bonus napr. zimne gumy s diskami, letne na elektronoch ( u vykonnych motoroch casto 17 aj 18 palcove). Z tychto dovodu som ja volil kupu jazdeneho auta.
Ford Focus II Hatchback, 2005, Jeans Blue, Ghia, Duratec HE 2.0

-
- Junior
foki, Ryko: naprostý souhlas. Je jasné, že ceny nových jsou dány celkem brutálními slevami FMC ČR, které jsou ale jenom na řekněme základní modely.
Je jasné, že výbava i motor se hodí, sám o tom vím své: poslední čtyři roky jsem měl VW Touran 2.0 FSI Highline + pár extras. Teď mám SII 2.0 TDI 125 kW DSG. Ale dal jsem po devíti letech výpověď a v nové práci už služební auto mít nebudu, proto se snažím sehnat něco rozumného. Zároveň se nechci zadlužit, tak jsem i trochu limitován cenou. Oproti tomu, s čím jsem jezdil doposud, se budu muset uskromnit tak jako tak. U ojetého míň, u nového víc.
Nicméně salamína má FII 1.6 100k (Collection, 2007) – občas s tím jedu a není to taková hrůza.
Je jasné, že výbava i motor se hodí, sám o tom vím své: poslední čtyři roky jsem měl VW Touran 2.0 FSI Highline + pár extras. Teď mám SII 2.0 TDI 125 kW DSG. Ale dal jsem po devíti letech výpověď a v nové práci už služební auto mít nebudu, proto se snažím sehnat něco rozumného. Zároveň se nechci zadlužit, tak jsem i trochu limitován cenou. Oproti tomu, s čím jsem jezdil doposud, se budu muset uskromnit tak jako tak. U ojetého míň, u nového víc.
Nicméně salamína má FII 1.6 100k (Collection, 2007) – občas s tím jedu a není to taková hrůza.
- tomason
- Test driver
Novýho Forda si koupí jen boháč co může zahodit 100tisíc oknem.Ford jako oblíbené flleetové auto strácí na ceně nejvíc po korejci.Nejlép uděláš když koupíš vybavené zajeté auto se serviskou popřípadě s prodlouženou zárukou.Já to tak udělal taky na nový nemam a diesel nový je stejně pořád kolem půl milonu.
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
-
- Junior
No vida, asi jsem boháč, páč už jsem manželce jednoho nového Forda koupiltomason píše:Novýho Forda si koupí jen boháč...

- tomason
- Test driver
Třeba Němec
ne .To si boháč já na něj nemám a jedno nové auto už sem taky vlastnil a sem ponaučen už zřejmě nikdy za ty prachy poletím raději s celou rodinou na super dovolenou.Toť můj názor.

byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
-
- Junior
tomason: si teda představ, že jsem Němec a nemusíš se tím už trápit
.
Tak, povinné dvě minutky třídní nenávisti bychom měli za sebou a teď se zase můžeme vrátit k tématu
.

Tak, povinné dvě minutky třídní nenávisti bychom měli za sebou a teď se zase můžeme vrátit k tématu

- tomason
- Test driver
Asi si me zle pochopil wtf.jaka tridni nenavist co to pises za hlouposti ty si snad myslis ze ti zavidim
Nejak nechapu proc sis zalozil tohle vlakno teda a resis ojetinu nebo slaby motor evidentne ti na poradny motor a vybavu nezbyva love ???

byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
-
- Junior
Díky všem za rady, postřehy a zkušenosti.
Kvůli primitivním fanatikům jako je tomason jsem odtud před třemi lety odešel a vidím, že jsem sem neměl zase lozit. Tak se zas za tři roky mrknu, jestli se tu stahuje furt ten stejný typ lidí. Omlouvám se samozřejmě výjimkám.
Kvůli primitivním fanatikům jako je tomason jsem odtud před třemi lety odešel a vidím, že jsem sem neměl zase lozit. Tak se zas za tři roky mrknu, jestli se tu stahuje furt ten stejný typ lidí. Omlouvám se samozřejmě výjimkám.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
zatahni za tu snurku vedle sebe a nech to odtect a povidej .
doufam ze me nezaradis mezi fanatiky
ale ted vazne , v podstate ted uz je to na tobe , pokud mas nejaky obnos penez , tak opravdu zalezi na tobe na jake ucely budes auto pouzivat , jestli kratke trasy nebo dlouhe , a jestli si chces za svoje penize neco doprat nebo radsi vsadis na zaruku a novy vuz (i kdyz ten hned podpisem smlouvy neco trati - coz ale jde uz na tebe ) . plusy a minusy mas rozepsane akorat na rady do tomansonova prispevku jsem nejak nereagoval tak clovek nevi jak dal ti ma poradit .
kolik chces investovat - co z toho vyjede za vybavu a motorizaci .

ale ted vazne , v podstate ted uz je to na tobe , pokud mas nejaky obnos penez , tak opravdu zalezi na tobe na jake ucely budes auto pouzivat , jestli kratke trasy nebo dlouhe , a jestli si chces za svoje penize neco doprat nebo radsi vsadis na zaruku a novy vuz (i kdyz ten hned podpisem smlouvy neco trati - coz ale jde uz na tebe ) . plusy a minusy mas rozepsane akorat na rady do tomansonova prispevku jsem nejak nereagoval tak clovek nevi jak dal ti ma poradit .
kolik chces investovat - co z toho vyjede za vybavu a motorizaci .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- el_Barto
- Junior
Kdyby ford ztracel opravdu tak rychle na hodnote, tak proc je takovy problem sehnat slusnou ojetinu. Kdyby bylo jednoduche sehnat slusnou ojetinu, vic by se zastavil prodej novych. Zajimalo by mne jak na to zareaguje foki.
A proc vubec Ford ztraci tak rychle na hodnote? Muze si za to sam, kdyby vedl evidenci kontrol vcetne ujetych KM celoevropsky, ty ceny by opravdu byly jinde. Nebo si myslite ze mondeo se supr vybavou 5 let stare a 80tis km spadne ze 700 tis na 150 jen tak? trochu nesmysl nemyslite.... Pokud je to auto na 280tis km, tak proc ne, ale v bazaru je to samozrejme stoceno na +-100tis km .... Ohrana pisnicka, ale Ford timhle ztraci dobrou povest a lidi jsou nastvani ze s temi auty jsou problemy.
Nedavno jsem dostal lekci v prepoctu kurzu, schvalne se podivejte za kolik jsou ojetiny u nas (puvodem z spanelska, Italie atp) a za kolik v Nemecku, nemeli by nemci jednodussi a hlavne levnejsi ty auta rovnou nechavat u nich? Nebo kdyz jsou o 20% levnejsi v cr, proc to zpatky netahat do nemecka ..... Aby se ceny po evrpe vyrovnaly, muselo by se u nas € prodava za 18Kc... Nebojte, tohle srovnava ceska legislativa "postihujici staceni kilometru"
Kvalitni ojetina je dneska skoro tak dobra jako nove auto, vyssi vybava, lepsi motor, +- stejna cena jako nove, ale je jich jako safranu ....
A proc vubec Ford ztraci tak rychle na hodnote? Muze si za to sam, kdyby vedl evidenci kontrol vcetne ujetych KM celoevropsky, ty ceny by opravdu byly jinde. Nebo si myslite ze mondeo se supr vybavou 5 let stare a 80tis km spadne ze 700 tis na 150 jen tak? trochu nesmysl nemyslite.... Pokud je to auto na 280tis km, tak proc ne, ale v bazaru je to samozrejme stoceno na +-100tis km .... Ohrana pisnicka, ale Ford timhle ztraci dobrou povest a lidi jsou nastvani ze s temi auty jsou problemy.
Nedavno jsem dostal lekci v prepoctu kurzu, schvalne se podivejte za kolik jsou ojetiny u nas (puvodem z spanelska, Italie atp) a za kolik v Nemecku, nemeli by nemci jednodussi a hlavne levnejsi ty auta rovnou nechavat u nich? Nebo kdyz jsou o 20% levnejsi v cr, proc to zpatky netahat do nemecka ..... Aby se ceny po evrpe vyrovnaly, muselo by se u nas € prodava za 18Kc... Nebojte, tohle srovnava ceska legislativa "postihujici staceni kilometru"
Kvalitni ojetina je dneska skoro tak dobra jako nove auto, vyssi vybava, lepsi motor, +- stejna cena jako nove, ale je jich jako safranu ....
FF 2009/2010 combi 1,6 74kW @ LPG Frozen white ... pracant
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
proc by nekdo prodaval slusnou ojetinu pod cenou , to bud dostane to co pozaduje nebo si to necha . on neni problem sehnat slusnou ojetinu , ale je problem ji zaplatitel_Barto píše:Kdyby ford ztracel opravdu tak rychle na hodnote, tak proc je takovy problem sehnat slusnou ojetinu. Kdyby bylo jednoduche sehnat slusnou ojetinu, vic by se zastavil prodej novych. Zajimalo by mne jak na to zareaguje foki.
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé