Ahoj,
nevím, jak přesněji popsat téma do předmětu. Chtěl bych koupit FoFo II, už nějaký pátek sleduji inzerce a dneska jsem, poučen příručkou od Sovy, vyrazil do dvou bazarů s vyhlídnutým autem ... můžete někdo okomentovat moje poznatky?
Přijel jsem nejdřív do Auto Grňa (Králův dvůr u Berouna), FoFoII černé pěkné, 119,2 tkm najeto, cena 169 tkč, rv 12/2005, letní gumy na hlíně, vzadu dojezdová rezerva, motor 1,6 benzín. Z výbavy vyhřívané sedačky, ESP, chybí palubní počítač. Projížďku jsme domluvili na odpoledne, až se budu vracet. Prohlídl jsem si zatím servisní knížku (byl v ní jeden záznam z prohlídky v 83750) a další znaky na autě - na dveřích byla samolepka o dvou prohlídkách, přičemž avizovali nutnost další na 99 tkm nebo 01/2010 (což byla známka z té jediné prohlídky uvedené v servisce). Konzultoval jsem to s bazaristou, vytáhl balík papírů ze servisu a skutečně na jednom z nich byl německý záznam o nějaké prohlídce (před zimou) v 107 tkm. To mě trochu celé zarazilo, ale ověření na webu Fordu uvádí skutečně zemi původu DE. Servis garantuje původ a počet najetých km.
Laická vizuální kontrola odhalila slušne zarezlý brzdový destičky, ale jinak to vypadalo OK - fotky ze spodku vypadjí podle mě docela pěkně, až na ten zrezlej vejfuk, ale u druhýho auta to bylo taky a u Focusu 2007, kterým jsem přijel, už taky začal lehce červenat. Interiér hodně čistý a neopotřebovaný (vč. pedálů). Všechno potřený nějakým olejem. Známky po havárii nebo odřeních žádné, všechna okna původní. Odpoledne jsem přijel na projížďku, bazarista mě ihned posadil za volant. Auto nastartovalo úplně v klidu, ale zarezlý brzdový destičky byly opravdu zarezlý a auto se rozjíždělo jako na ručku. Auto bylo dle slov bazaristy někde dlouho postavený, v bazaru je prý 14 dní. Může to stihnout takhle zreznout za 14 dní? Po pár stech metrech to začalo povolovat, chvíli pak lehce cukal volant. Když se destičky dostatečně ojely, volant cukal už jen při brždění. Může to být nevyváženými koly? Jak se zahříval motor, začalo to bejt vtipný, rozstvítila se kontrolka motoru a auto začalo poskakovat. Prý voda ve svíčkách od wapky. Měli jsme problém dojet zpět a někdy jsem měl pocit, že to neustojí ani volnoběh. Po dojetí otevřel motor a vyndal svíčky, který teda evidentně byly dost navlhlý. Je reálný, že to kvůli vlhkosti může takhle skákat? Zbylej dojem z jízdy - spojka OK, brzdu bych nehodnotil, brzdy furt nebyly dostatečně ošoupaný, takže brzda zabírala dost nahoře a šla ztuha.
Celkovej dojem z auta:
+ přijde mi, že zespoda to vypadá pěkně
+ dobrá výbava (kromě PC)
- zkušební jízda!!! ale třeba to je fakt tou svíčkou a další jízdy by byly ok
- trochu bordel v dokladech, neúplná serviska, ale zdá se to OK
- není palubní počítač
Fotky: http://drop.io/w1dcjq6
Mezi dopoledním a odpoledním Berounem jsem zajel za Plzeň do Auto Krs. FoFo tmavě šedé, 120 najeto (tachometr 122,5), cena 175 tkč, rv 6/2005, zimní gumy na plechu (prý ho tam mají někdy od března, doklady potvrzují odpis na konci února), vzadu plná rezerva, motor 1,6 benzín. Z výbavy - tempomat, automatická klima, palubní počítač, ale žádne ESP nebo ASR, nebo vyhřívané sedačky. Chvilku jsem očumoval a pofotil a zjišťoval původ vozidla ("E"). Teď z fotek vidím dost ošklivej spodek. Je to problém? Jak to vidíte vy? Prodavač se mi začal věnovat, ptal jsem se na historii vozu - hned přiznali první prodej ve španělsku, v 2007 převoz do německa a letos v zimě převoz do CZ. Trochu teď nechápu, jak může bejt 1. majitel a přitom takovejhle převod - na tohle jsem dostal nějaký lejstra, viz fotky. Já z toho vyčtu, že prvním majitelem (zřejmě ve španělsku, dle spz) byla firma FS Fahrzeug Service Gmbh, v roce 2007 se stal majitelem Georg Müller. Mno ... Servis garantuje počet najetých km i původ vozidla.
Interiér takový trochu použitější, ale čistý, na 120 tkm mi to přišlo adekvátní. Známky po havárii nebo odřeních žádné, všechna okna původní. Zkušební jízda - jel jsem se starším ze dvou bazaristů (který zřejmě chvíli před tím přijel Panamerou a neřekl bych, že testoval bazarový vůz). Aby mě pustil za volant jsem musel výslovně vyžádat po 5minutové jízdě (jsem si myslel, že mě veze někam dál, ať nepřekážíme). Dojem z jízdy - řízení OK i během zrychlování a prudšího brzdění, spojka se mi zdála, že zabírá trochu nahoře (přijel jsem FoFoII 2007, tak jsem měl přímé porovnání), možná už je trochu sjetá? nebo špatně seřízená? Brzda zabírala trochu ztuha a dost nahoře oproti tomu, čím jsem přijel. Motor OK i na volnoběh.
Celkovej dojem z auta:
+ výbava (ale chybí ESP/ASR)
- plnohodnotná rezerva (o dost menší kufr)
- zimáky na plechu (na konci května)
- spodek auta se mi podle fotek fakt moc nelíbí, ale to je jen můj laickej dojem, můžete někdo potvrdit dle fotek?
- trochu hokej v majitelích
Fotky: http://drop.io/5vpefda
Mno ani jedno auto mě neočarovalo, kdyby ten z Berouna šlapal jak hodinky, tak to nebude tak marný, ale ten palubní PC mi tam trochu chybí. Na druhou stranu, kdyby mi někdo potvrdil, že ten spodek od Krsu je OK, tak by se to taky dalo. Zítra se jedu podívat ještě na další auto do budějic, FoFoII, rv. 2006, najeto 70 tkm, cena 165 tkč, benzín 1.6, výbavou někde mezí těma dvěma (ASR, palubní počítač, man klima, bez tempomatu). Tak jsem zvědavej, co bude u něho. Kontroluju teď fotky - palubní počítač nemá (nebo jsem slepý, předpokládám, že průvodním jevem palubního počítače jsou ty stříbrzný ozdoby na volantu) a má mít původ v Německu, ale co jsem se dnes dozvěděl, tak v německu se vozy bez ESP nesmějí prodávat, a tenhle to nem. Před pár dny jsem prošvihl auto v podobném stavu a za podobnou cenu (ale od soukromníka), takže mi ty ceny a parametry nepřijdou tak nereálný, ale je to přeci jen bazar... Dáte mi nějaké tipy, na co se ještě podívat a jak postupovat?
Kdyby byl schopný mi někdo víc pomoct (zjistit nějaké informace z původních servisů, etc.), určitě bychom se nějak dohodli.
Díky za jakýkoliv komentář,
Ondra
Pomoc při nákupu - poznatky z bazarů a zkušebních jízd
-
- Nováček
- Anndy
- Test driver
Re: Pomoc při nákupu - poznatky z bazarů a zkušebních jízd
Ja len ciastkovu poznamku.
Vyrazom prvy majitel sa obvykle v cr/sr mysli majitel iba v sr/cr. Obvykle je tam vyraz "prvy majitel v sr/cr". To vsak neznamea, ze je to aj prvy majitel celkovo.
Vyrazom prvy majitel sa obvykle v cr/sr mysli majitel iba v sr/cr. Obvykle je tam vyraz "prvy majitel v sr/cr". To vsak neznamea, ze je to aj prvy majitel celkovo.
-
- Nováček
Re: Pomoc při nákupu - poznatky z bazarů a zkušebních jízd
Pokud se budeš dívat na spodek auta tak si žádný Focus nekoupíš........rezaví každý....to je prostě Ford....bohužel....