Nepravidelny chod motora - blikanie svetiel

Moderátor:phofy
Odpovědět
walldemar
Nováček
Nováček

Nepravidelny chod motora - blikanie svetiel

Příspěvek od walldemar » 27.04.2010 23:23

Mam problem z motorom, na volnobehu skacu otacky od 800 do 1200ot.
Dal som vymenit vsetky filtre a olej. Trochu sa to upravilo, ale stale je to citit, teraz skacu od 800-1000ot.
Je upne jedno ci je motor studeny alebo zohriaty. Motor sa zacne tiast, aj cele auto, ako keby mal zdochnut, po cca 3s. sa to upravy. Nejde to v pravidelnych intervaloch, ale nahodne priblizne kazdych 5-8sekund.
V servyse po diagnostike mi povedali, ze tam nic nevidia a treba vymenit vsetky trisky.
Bolo by to tak drahe a neni zaruka, ze to pomoze. Bolo by lepsie dat auto na vrakovisko (to mi povedal mechanik). :(
Bol som v troch servisoch vsade to iste, boli zhovievavy a za diagnostiku nechceli nic.

Zistil som, ze mi pri volnobehu blikaju vsetky kontrolky, tak isto svetla. Pri zvyseni otacok sa to straca. Ale v poslednom case to pozorujem aj na 3000ot. :(
Zvysila sa mi spotreba z 5,5l/100km na 7,5l/100km.
Dal som na beterku voltmeter a pri "zachvevoch" napetie kolise medzi 13,6-14,9V .
Podarilo sa mi to omylom odstranit, ked som zapol svetla, ventilator fukania na min. 3 rychlost a vyhrievanie zadneho okna.
Napetie kolisalo minimalne, spotreba klesla cca o 0,5l a "zachvevy" prestali.

Moc tym mechanikom neverim, ak skace napetie skor by to mohol byt stabilizator, ale nikdy som taku poruchu nemal.

Prosim vas poradte kde by mohol byt problem, ide leto a s vyhrievanim zadneho skla sa moc jazdit neda, navise sa kazdych 20min. vypina. :)

Nechcem sa stym autom este rozlucit, ma dobre jazdne vlastnosti, perfektne drzi v zakrutach....

Mam TDDI, 2L, 2001.
Ak to tu uz niekto riesil, hodte sem prosim odkaz, som tu novy, este nemam vsetko prestudovane. Diky.
Mondeo, 2L, TDDI, 2001. Right side is the right side :)

ghostx5844
Pokročilý
Pokročilý

Re: Nepravidelny chod motora - blikanie svetiel

Příspěvek od ghostx5844 » 28.04.2010 00:40

To bude mozno nejaka pichovina a rada nad zlato: Daj auto na vrakovisko. Mozno ten problem odstranis skor ak navstivis skutocny servis, lebo tam kde si bol to asi servis ani nebol. :(
Ford Mondeo, 2.0TDCi 85kW, M6, 2004, Liftback, Magnum Grey, Titanium S Limited Edition 1/1

walldemar
Nováček
Nováček

Příspěvek od walldemar » 28.05.2010 22:57

Dal som precistit trisky, znizila sa hlucnost aj menej dymi, ale moj problem to neodstranilo. :(

Vycistil som potrubie turba, odtial kde sa stretava s potrubim od EGR. Bolo to dost spinave.
Vycistil som aj ten EGR ventil.
Vsimol som si, ze na volnobeznich otackach EGR ventil skace hore-dole. Je to vporiadku??? :(

tomik...
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od tomik... » 30.05.2010 17:00

Mám úplně ten samej problém, taky už vůbec nevim co s tim... Dneska jsem zkoušel ten Tvůj postup s vyhříváním oken a když zapnu přední a zadní, tak to taky přestane :(
Je: Mondeo Kombi 2.0TDCi 96kW Ghia X, 18" Zetec S - leštěné, Bi-Xenon, DECAT, EGR off - no a myslim že úúplně fuuull výbava :)

Bylo:FOCUS ST 2,5T

Bylo: Mondeo 2,0 TDDI102kW/360N.m. DeCat, 18" Zetec S, Recaro, xenony, weitec -30/30

walldemar
Nováček
Nováček

Příspěvek od walldemar » 31.05.2010 12:18

Hmm, a teraz "babo rad". S vyhrievanim okien sa v lete jazdit neda!
Asi sme jediny, ktory maju tento problem. :(

Idem zaslepit ten EGR ventil a potom sa vrhnem na alternator.

tomik...
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od tomik... » 31.05.2010 12:39

ERG mam už zaslepený, ale problém mi to nevyřešilo :?
Je: Mondeo Kombi 2.0TDCi 96kW Ghia X, 18" Zetec S - leštěné, Bi-Xenon, DECAT, EGR off - no a myslim že úúplně fuuull výbava :)

Bylo: Mondeo 2,0 TDDI102kW/360N.m. DeCat, 18" Zetec S, Recaro, xenony, weitec -30/30

tomik...
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od tomik... » 31.05.2010 14:28

chlapy, myslíte že by tohle mohl vyřešit kapacitor, nebo nějakej větší kondík na vedení k baterce?

walldemar
Nováček
Nováček

Příspěvek od walldemar » 05.06.2010 23:25

Vymenil som alternator a blikanie svetiel, trhanie motora, nepravidelny chod, skakanie otacok sa stratili.
Dal som tam 129A namiesto 90A co tam bol predtym (iny v obchode ani nemali). Diery sedeli, iba konektor pre elektroniku "necvakol", tak som ho oblepil paskou. Uvidim dokedy to vydrzi.
Auto jazdi jako nove. :D

Bola odpalena jedna dioda, uplne strelila.

tomik... to by mozno trochu vyfiltrovalo napetie, ale problem by to nevyriesilo. (kapacitor a kondik je to iste :wink: )

Ak to bude niekto robit doma, prajem pevne nervy a nemusi ist uplne podla knizky. Ja som predne koleso dole nedaval, ale mozno zalezi od typu auta.

ghostx5844 Asi si este nebol v angl. servise.
Keby som sa mal spoliehat na angl. "mechanikov" tak uz by som dal 1200€ za nove trisky + 150€ za alternator + robota a + ich mudrosti co by to mohlo este bit.
A vtom pripade je lepsie dat auto na vrakac, ked si za 1500£ mozes kupit druhe, ktore bude "iba" hrdzave. :cooler:

tomik...
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od tomik... » 10.06.2010 00:31

Tak uz jsem taky po vymene alternatoru a super, auto taky jako novy, vsechno slape jak ma... Naprosta spokojenost... :palec_nahoru:

erik1978
Nováček
Nováček

Příspěvek od erik1978 » 28.06.2011 23:06

Tak ja mam problém ktorý je trošku podobný ako vaše predchádzajúce.
U mňa to začalo alternátorom (resp. regulátorom napätia).
Po výmene som zistil že mi veľmi kolíše napätie v sieti v závislosti od elektr. záťaže (skúšal som aj iný alt, viac regulátorov ale efekt rovnaký).
S odstupom času som zistil že mám napätie na Bat. aj 15V.

Pátral som po probléme a stále som ho pripisoval dobíjaniu ale zistil som nasledovné:
Keď naštartujem auto so studením motorom tak napätie OK počas celej jazdy až kým nevypnem.
Ale keď naštartujem teplé auto tak napätie okolo 15V. Otáčky nekolíšu.
Išiel som po snímači teploty motora ktorý teda musí nejako s mojim problémom súvisieť.
Nakoľko je odporové tak som ho odpojil a miesto neho som zapojil potenciometer.
Nastavil som veľký odpor = nízka teplota a naštartoval. Napätie OK a dokonca motor ožil - kultivovanejší chod menej klepal a lepšie ťahal. Čiže prvý pokrok :D

Postupne som prestavil odpor potenciometra na nižšiu hodnou = vyššia teplota motora a motor sa začal trápiť a šiel podobne ako by tam bol zapojený snímač. Naštartoval som aj motor pri tomto stave a napätie na bat. 15V.
Teda zase som zistil že dlhšiu dobu jazdím s motorom ktorý sa trápi, je hlučnejší, neťahá... :(.

Nazdávam sa že snímačom to asi nie je (meral som ho a mení svoj odpor v závislosti na teplote).
Ale čo to má na svedomí? tak to netuším a pátram ďalej.
Som objednaný na diagnostiku takže uvidím či budem múdrejší.
Ak máte niekto podobnú skúsenosť resp riešenie bol by som Vám povďačný.

David 1
Junior
Junior

Příspěvek od David 1 » 29.06.2011 20:10

Mi to taky všechno blikalo. dal jsem altík do opravy a nic s ním nebylo. Nakonec to byla blbá napínací kladka řemenu a ten se rozkmital a tím pádem všechno blikalo jak to kmitalo. Třeba někdy někdo budete mít podobný problém, tak je to jedna z možností :cooler:
Byl. Ford Focus 1,8 Tddi combi, 66 kw, r.v.99,
zelená met.
Už není ani Ford Mondeo 2.0 Tdci htb, 96 kw black metal, r.v.05
Škoda Octavia tdi 81kw htb, r.v. 02, Olivová metal.

Odpovědět

Zpět na „Motor - Mondeo“