Ford bouračky aneb ať se tohle každému z nás vyhne...
- Gromik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: FF bouračky,aneb ať se tohle každému z nás vyhne....
Spoluúčast mám 5% (min. 5.000Kč), ale bojím se, aby si pojišťovna neúčtovala nějaké odpočty (amortizaci) či jak tomu říkají ... auto je staré přesně 3 roky, takže bych snad krom spoluučasti neměl nic platit navíc, ale u pojišťovny člověk nikdy neví že?
... taky nevim jak se postupuje, když likvidator stanovi 114tis., ale servis si ve finále naúčtuje třeba 140tis. ... to zbytek doplatím já?
... taky nevim jak se postupuje, když likvidator stanovi 114tis., ale servis si ve finále naúčtuje třeba 140tis. ... to zbytek doplatím já?
- sid
- Zkušený
hm , tak to nevím, ale na internetu jsem narazil na tento odkaz možná by s tam šlo najít nějaké info
http://www.nehoda.cz/likvidace-skody.php
http://www.nehoda.cz/likvidace-skody.php
Ford focus II 1,8 HB 2007

- bertikcertik
- Junior
Amortizaci pojišťovny většinou odpočítávají až od stáří vozidla 5 let a více nebo přes ujetých 100 000 km. Kdyby v servisu zjistili, že původně odhadnutá škoda likvidátorem je větší, kontaktují likvidátora a ten se buď přijede na vozidlo znovu podívat nebo když to není o moc vyšší částka, odsouhlasí ji z kanceláře. V případě smluvních opraven pojišťovny to probíhá hladčeji. Myslím, že ve Tvém případě přijdeš pouze o spoluúčast.
Každopádně řešení havárie je vždy nepříjemný a psychickou zátěží pro organismus. Tak hlavně v klidu a ať si dají kluci ve Fordíku záležet, ať můžeš co nejdřív zase prorážet, ale tentokrát jenom ten vzduch
.
Každopádně řešení havárie je vždy nepříjemný a psychickou zátěží pro organismus. Tak hlavně v klidu a ať si dají kluci ve Fordíku záležet, ať můžeš co nejdřív zase prorážet, ale tentokrát jenom ten vzduch

Pořiď si Focus a pocit z jízdy okus.
Je dobré mít v životě i chvíle, kdy nespěcháme ...
Je dobré mít v životě i chvíle, kdy nespěcháme ...
- JardaB
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Plus přijde v následujících letech o další peníze na ztracených bonusech...
Tohleto je dost mizerná situace. Předpokládám, že to Gromik nahlásil na policii, ale je mi jasné, že se nemají čeho chytit.
Napadá mne, jestli by nebylo lepší toho vola škrtnout bokem. Příkopu se tím sice nevyhneš, ale třeba by si toho alespoň všiml. A i kdyby ujel, již se dá na něčem stavě. Otázkou je, jak by to bylo (ne)bezpečné.

Tohleto je dost mizerná situace. Předpokládám, že to Gromik nahlásil na policii, ale je mi jasné, že se nemají čeho chytit.
Napadá mne, jestli by nebylo lepší toho vola škrtnout bokem. Příkopu se tím sice nevyhneš, ale třeba by si toho alespoň všiml. A i kdyby ujel, již se dá na něčem stavě. Otázkou je, jak by to bylo (ne)bezpečné.
Ford Focus Combi 1.6, 74kW, 02/2002, Moondust Silver

- globe
- Test driver
bohuzel zrovna v ty chvili neni cas premejslet nad tim, co je nejlepsi varianta
.. instinktivne to proste strhnes do prava 

- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
No, kua, to je ale smutnej pohled
Pokud ho policajti nenajdou, tak nejen spoluúčast, ale i ti vezmou bonus, měl jsem před časem něco podobného a vzali mi bonus na jeden rok

Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

- Nicco
- Zkušený
Gromik, to je smutne. Ozaj velka skoda
Vyzera, ze nemas stastie na tieto veci. Videl som skrabance z Vianoc... Trochu mi to pripomina moju Fiestu, tiez mi ju 2x obtiahli z boku. Potom mi do cesty skocil pes a na zaver som ju v zime oprel do zvodidiel = odpis, ale sikovny klampiar to spravil.

Vyzera, ze nemas stastie na tieto veci. Videl som skrabance z Vianoc... Trochu mi to pripomina moju Fiestu, tiez mi ju 2x obtiahli z boku. Potom mi do cesty skocil pes a na zaver som ju v zime oprel do zvodidiel = odpis, ale sikovny klampiar to spravil.
Opel Astra J ST 2011, 1.4T/103kw,
ex: Ford Focus II Trend 1.6i/74kw, 2007, 100tkm, spotreba: 2010=6.65, 2011=6.44, 2012=6.23, 2013=5.94, 2014=~5.84~
ex: Ford Focus II Trend 1.6i/74kw, 2007, 100tkm, spotreba: 2010=6.65, 2011=6.44, 2012=6.23, 2013=5.94, 2014=~5.84~
- Gromik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Díky kluci za informace, snad budu platit jen 5% spoluúčast (kdyby to mělo být něco většího, musím si půjčit), bohužel jsem minulý týden doplatil zbytek půjčky bance, takže jsem do další výplaty lehce švorc
Třeba soused mi taky povídá, proč jsem se o něj neotřel, jenže to prostě nejde - snažil jsem se vyhnout střetu a v tu chvílí nemyslíš na to, že ten dotyčný ujede ... navíc to nebylo zrovna v malé rychlosti (jel jsem asi 70, on pálil mnohem víc) a hranice mezi "škrábnutím o bok" a čelní srážkou je hoodně tenká, takže člověk prostě strhne doprava ...
Policajty jsem volal, ale SPZ-tku nevím a i kdybych si vzpomněl, policajt mi sám říká, že pokud by se dotyčny nepřiznal, tak je to tvrzení proti tvrzení.

Třeba soused mi taky povídá, proč jsem se o něj neotřel, jenže to prostě nejde - snažil jsem se vyhnout střetu a v tu chvílí nemyslíš na to, že ten dotyčný ujede ... navíc to nebylo zrovna v malé rychlosti (jel jsem asi 70, on pálil mnohem víc) a hranice mezi "škrábnutím o bok" a čelní srážkou je hoodně tenká, takže člověk prostě strhne doprava ...
Policajty jsem volal, ale SPZ-tku nevím a i kdybych si vzpomněl, policajt mi sám říká, že pokud by se dotyčny nepřiznal, tak je to tvrzení proti tvrzení.
- canndale
- Zkušený
skrknutie sa lahko povie, ale tazsie urobi
.keby si ho chcel aspon "buchnut bokom" tak sa vystavujes riziku prekrytia predkov a naslednej celnej zrazky (alebo staci ked sa o seba opru predne kolesa proti sebe) s ovela horsim koncom.. nestoji to za to, auto je spotrebna vec, zivot je dolezitejsi..
a aj keby si do toho isiel s tym, ze ho treba skrtnut, tak pri tych rychlostiach bez sebaohrozenia na zivote to nejde
hlavne ze si v poriadku a zelam skore vyplatenie poistky.. zas hradit to z PZP vinnika tiez nieje vzdy vyhra.. ja sa s mojou skodou od PZP vinnika natahujem s poistovnami uz od januara a stale nic.. uz ani nedufam

.keby si ho chcel aspon "buchnut bokom" tak sa vystavujes riziku prekrytia predkov a naslednej celnej zrazky (alebo staci ked sa o seba opru predne kolesa proti sebe) s ovela horsim koncom.. nestoji to za to, auto je spotrebna vec, zivot je dolezitejsi..
a aj keby si do toho isiel s tym, ze ho treba skrtnut, tak pri tych rychlostiach bez sebaohrozenia na zivote to nejde

hlavne ze si v poriadku a zelam skore vyplatenie poistky.. zas hradit to z PZP vinnika tiez nieje vzdy vyhra.. ja sa s mojou skodou od PZP vinnika natahujem s poistovnami uz od januara a stale nic.. uz ani nedufam

Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW
- stand
- Zkušený
V sobotu jsem se nachomejtl u nehody FFII, stalo se na dost nebezpečné křižovatce za Letkovem u Plzně. Ve Fofo jel kluk s holčinou a z vedlejší to do nich práskla nějaká ženská s fábií, nikdo se vážně a snad ani lehce nezranil, holčina byla chudák všoku, ubrečená a ten kluk povídal že Fofo měli 2 měsíce 
V autě byli i děti tak naštěstí jen káry naodpis! Bacha na té křižovatce, je v zatáčce a ještě zaříznutá do terénu!!!

V autě byli i děti tak naštěstí jen káry naodpis! Bacha na té křižovatce, je v zatáčce a ještě zaříznutá do terénu!!!

- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
no hlavne ze sa nikomu nic nestalo, hlavne detom !! a skoda 2 mesacneho fofa, ved to je este mimino ! 

- stand
- Zkušený
Přilítly tam 3 sanitky a 3hasičská auta, když dostaly hlášení o nehodě s hodně lidma, nakonec odjely prázdné 

- globe
- Test driver

- tomason
- Test driver

byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- Infinter
- Zkušený
že jsou cvaklý i zo boku.. to asi byla takový pecka, že se ještě přetočili a opřeli se o sebe zadním bokem?