POMOOOC ! Nestartuje !

Odpovědět
321momo123
Nováček
Nováček

POMOOOC ! Nestartuje !

Příspěvek od 321momo123 » 08.03.2010 11:39

Vcera som pozical auto mojej milovanej maminke , rano pridem do auta potocim klucikom a NIC ! Viackrat sa jej stalo ze nehala pustene radio alebo zapnute svetla ale teraz nie , Baterka je dobra radio ide , nafty tam je pol nadrze , ked potocim klucikom tam v motere nieco cuka ale nic ani pohyb ani nic prosim poradte ci to je poistkov alebo neakym kontaktom , prosim co najskor.
Ford Focus kombi 1.8 TDdi 2002 - Klima , PC , Tempomat...
Obrázek

Quickie
Moderátor
Moderátor

Re: POMOOOC ! Nestartuje !

Příspěvek od Quickie » 08.03.2010 11:47

skus kontakty na baterke povoliť, očistiť a poriadne dotiahnuť

321momo123
Nováček
Nováček

Příspěvek od 321momo123 » 08.03.2010 11:51

Radio ide vsetko baterka to nebude , bude to bud starter na volante , alebo som tu vzcital ye to bude pastorek na starter pri motory . Nic treab ist tym do servisu ! diky moc
Obrázek

sid
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od sid » 08.03.2010 11:53

To že hraje rádio nemusí nutně signalizovat , že je baterka OK . Nejjednodušší řešení požádat někoho připojit startovací kabely na druhé auto a nastartovat tak . No a když se to povede tak pak vytáhnout baterku a dobít ji
Ford focus II 1,8 HB 2007
Obrázek

321momo123
Nováček
Nováček

Příspěvek od 321momo123 » 09.03.2010 14:43

Takze problem vyrieseny , problem bol v startery , lebo asi pred rokom ked som bol u fokiho robit rozvody mi hovoril ze mam prasknuty kryt termostatu a ze to mam vymenit , do dnes som to nevymenil takze koli tomu my nakvapkala nemrznuca zmes do starteru a cele to tam rozozrala ! Mal som satstie ze sa mi to stalo na parkovisku a ze mi to nevyzralo az tak ze by sa ti nedalo zrepasovat ! Cena opravy bez papiera 82 ,- Eur :? neviem ci je to vela alebo malo ale chvala bohu uz to mam O.K. Tymto sa chem aj opytat ci niekdo nema tento kryt termostatu na predaj , najlepsie pouzity lebo novy stoji 100 Eur najlepsie kovovy lebo FL davali plastove tie su na ...

Dakujem Ford-focus.cz aj vsetkym co mi poradili co s tym mohlo byt , Dakujem .

Pár rád pre tých co by mali podobny problem :

-Ak uz pri prichode k autu neide central tak je vybita baterka
-Ak je baterka dobra myslim aj kapacitov aj vsetko svieti tak skusit nahradny klucik , niekedy blbne imobilizer v origo kluci
-V niktorych pripadoch moze zamrznut benzin /nafta .
-Moze byt pokazena spinacia skrinka pod volantom .
-A v Poslednom pripade ak je vsetko dobre aj baterka aj spinacia skrinka aj nafta neni zamrznuta tak vam ostava vyskusat posledny bot aj ked ho moc nedoporucujem ale je to jedna z moznosti
-Zhodit spodny plast pod motorom a kladivom potukat po starteri ( niekedy to pomoze nastartujete a mozete ist do servisu tam vam to daju do poriadku ) .
Obrázek

radda1977
Nováček
Nováček

Příspěvek od radda1977 » 28.03.2010 22:25

Dneska se mi stal podobný problém:
Mám Ford Focus 1.8 TDCi 85 kW r.v 10/2002
Přijel jsem domů cca po 15 km jízdě, zajížděl jsem do garáže do kopce vedle u spolujezdce měl svoji dceru 2,5 roku, často se mnou takhle zajíždí do garáže (40 m přes dvůr), dělala kraviny otáčela s větráním mačkala na tlačitka u palubního počítače, rádio a asi i ťukla do airbagu spolujezdce, palubní desky a tak, sprdnul jsem ji a u toho mně chcípl focus (kopec a asi jsem pustil plyn nevím) - přední kola už v garáži.
No a od tý doby jsem už nenastartoval.
Teď se chová takto: Klíček do první polohy nažhavím (imobilizér zhasne) startuji a něco cvaká v prostoru motoru (asi startér?) motor vůbec netočí.
Druhý pokus - klíček do první polohy při žhavení cvaká relátko žhavení v pojistkové skříňce, tachometr jen čárky kontrolky na palubovce rychle blikají a to samé i imobilizér bliká (Foki někde psal, že to dělá když je počítač bez proudu).
Když počkám cca hodinu tak mně zase jde žhavit (imobilizer zhasne) kontrolka žhavení taky zhasne ale po otočení klíčkem dál na startování tak zase jen to cvakání vepředu nic víc.
Poté při dlaším startu zase cvaká relátko a tachometr jen čárky, imobilizer rychle bliká.

Focuse mám rok a žádne problémy za celou dobu.

Přečetl jsem tady co se dalo, někdo píše baterka- pro jistotu ji nabíjím (je na ní taková kontrolka a ta ukazuje zeleně -před nabíjením zelená nebyla) - zítra zkusím jinou nebo nastartovat přes kabely,
Někdo píše uhlíky ve startéru - ale to psali, ze jim tam vůbec nic necvaká. Taky někdo psal alternátor - ale to bych nastartoval ne?

Prosím o rychlou pomoc. Díky všem.
Ford Focus Combi 1.8TDCi, 85kW 10/2002

Rumbo
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rumbo » 29.03.2010 10:39

heh presne toto iste sa stalo mne cez vikend.

sice sa to stavalo sem - tam aj predtym ale teraz som takto nastartoval asi na 3ti krat, odbehol som do hostinca tam sa situacia opakovala. Prisiel som domov a po cca pol hodinke som uz nenastartoval. Len cuknutie a nic. .... asi 20x po sebe.

Chyba je v starteri. Pastorek vysunie, ale neroztoci. Neviem ci sa to da zrepasovat ale dnes si idem po 'novy'.
FF 1 1.8 TDCi, r.v.11/2002, X-Trend, Černá Panther (met) + Red Harlequin Obrázek
Obrázek

radda1977
Nováček
Nováček

Příspěvek od radda1977 » 29.03.2010 11:01

Tak u mně to byla jen baterka (zatím) stará měla 10V a kalnej článek. Koupil jsem novou Varta Silver Dynamic 74Ah a start hned v pohodě. Ale zaráží mně jakým způsobem ta stará baterka odešla (najednou, asi jak to drclo do garáže tak se zesypal článek).

sid
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od sid » 29.03.2010 11:13

Tak to je relativně slušné vyřešení problému , baterku byjsi stejně výhledově musel koupit
Ford focus II 1,8 HB 2007
Obrázek

milannn
Nováček
Nováček

Příspěvek od milannn » 04.04.2010 09:06

Ahoj všem, včera jsem po 20km jízdy zastavil motor, a po deseti minutách už sem nenastartoval, motor točí,má tendenci naskočit, ale nechce zaboha naskočit, baterka v poho, kontrolky nic neukazují, nevíte co by to mohlo být?auto mám asi 3 měsíce,tankuju vždy na omv, no bylo mi pomalu do breku...,děkuji všem za odpověď
Ford Focus, 1.8 TDCi, Ghia, 2003, 136 000km.

kirnic61

Příspěvek od kirnic61 » 05.04.2010 21:01

jj mal som problem ako radda a tiez som vymenil baterku a auto nastartovalo ihned po tyzdni jazdenia ale auto skapalo uplne a robi mi to to iste a ked sme skusali auto nastartovat aj cez kable tak nic .a teraz otocim klucom do startovacej polohy pusti sa mi klima imobilizer zacne rychlo blikat a cuka relatko v poistovej skrinke v motori po vybrati relatka(ma znak dvoch sluciek) baterka naskoci a nic necuka ale auto ani necekne .po zasunuti rele necuka uz nic ale ako nahle dam kluc do nultej polohy a znova chcem nastartovat tak to urobi to iste.myslel som si ze to jew rele ale nie je lebo som ho vymenil s rele na klimu(ma tie iste hodnoty)a to akoze zle som nedal ani do klimy. som zufaly prcic dik za radu.

ford focus combi 1.8Tdci

milannn
Nováček
Nováček

Příspěvek od milannn » 05.04.2010 21:34

Tak sem si pro to včera jel a co se nestalo, došel sem a na brnknutí sem bez problémů nastartoval. říkám to auto si ze mně dělá legraci, každopádně sem jel okamžitě ke známému na diagnostiku,(v neděli).a foki klobouk dolů před tebou,je vidět že už to optavdu děláš nějaký ten pátek, diagnostika mi nahlásila toto:

P 0404- Závada provedení nebo rozmezí řízení polohy ventilu systému recirkulace výfukových plynů

P 0340- Obvod snímače polohy vačkového hřídele.

Jako laik sy myslím, že je to asi nějaké čidlo ,nebo nevím.

známý co mi to pomohl udělat ví jen jak to napíchnout, ale neví co tyto věci znamenají, foki je to to co si myslel?díky. Včera jsem s tím jezdil celý den a bez problémů, tak sem s toho trochu mimo...jo a to žhavení mi neproblikávalo ani vůbec žádná jiná kontrolka..
Ford Focus, 1.8 TDCi, Ghia, 2003, 136 000km.

radda1977
Nováček
Nováček

Příspěvek od radda1977 » 15.04.2010 07:34

to kirnic61: jak to popisujes ze po výměně baterky jsi tejden jezdil a pak to samé tak bych to odhadoval, že ti to nedobíjí (nebo dobíjí málo) a vybil jsi baterku. Ale kdyz jsi to startoval přes kabely a taky to nešlo tak tím to nebude. Když rychle bliká imobilizér tak je počítač bez proudu, to relátko co ti cvaká je to od žhavení. Takhle se mi to chovalo když byly v háji ta baterka. Pak napiš čím to teda bylo.... Já po výměně byterky jezdím bez problémů.

Odpovědět

Zpět na „Focus - naftové 1998 - 2004“