Centrální dvojité zamykání-pazvuky
- Forfoc
- Pokročilý
Re: Centrální dvojité zamykání-pazvuky
Jonek: No právě to mě zarazilo, že madbugie měnil už 1 zámek 2x. Myslel jsem , že měli jen nějakou vadnou sérii, ale takto to vypadá, že problém nevyřešili. Vrzání bych ještě možná přežil, ale časem to nemusí zamykat a pak dávat 5500,- za výměnu jednoho zámku mi nepřijde 2x rozumné.
- jonek
- Pokročilý
Toho sa bojim aj ja. Teraz som v zaruke a teda v klude, ale co potom? Ked to prezeniem...budem chodit 2x rocne do servisu? Raz na servisnu a raz menit zamok? 

- Forfoc
- Pokročilý
Tak jsem poslal dotaz na zákaznické centrum a zde je odpověď:
děkujeme Vám, že jste kontaktoval Zákaznické Centrum Ford.
Dovolte, abychom Vás informovali, že jsme Váš dotaz konzultovali s technickým inženýrem Ford.
Dle jeho vyjádření není známo, že by docházelo k častým závadám zámků dvojitého centrálního zamykání na vozidlech Ford Focus z důvodu vadné série, a to jakéhokoliv roku výroby.
děkujeme Vám, že jste kontaktoval Zákaznické Centrum Ford.
Dovolte, abychom Vás informovali, že jsme Váš dotaz konzultovali s technickým inženýrem Ford.
Dle jeho vyjádření není známo, že by docházelo k častým závadám zámků dvojitého centrálního zamykání na vozidlech Ford Focus z důvodu vadné série, a to jakéhokoliv roku výroby.
Naposledy upravil(a) Forfoc dne 07.04.2010 09:50, celkem upraveno 1 x.
- jonek
- Pokročilý
Vobec ma tato odpoved neprekvapuje 

- Anndy
- Test driver
Jo, ale ked pridem napr. do summitu, tak len spomeniem zamok a uz sa len smeju technici! Ked som reklamoval druhy, tak technik pre isototu chodil s uchom okolo vsetkych styroch, ze nech uz vymeni naraz vsetky. Po mojej poznamke, ze by sa to mohlo urobit preventivne, sa zaskeril, ale odmietol
.

- madbugie
- Zkušený
takto vyzerá to že to robia focusy z prvého polroku´výroby (čiže preto sa to možno u quickieho neprejavuje...)
ten prvý zámok som menil 2 mesiace po kúpe, takže som ešte asi dostal tú zlú sériu... a ten druhý tam je už 1,5 roka a nevrzga...
tá odpoved s tým že nezaznamenávajú výskyt ma udivuje lebo sa aj technici fakt na tom už zabávajú... takže jasná vadná séria z prvovýroby...
a ked sa zámok menil čo ja viem po roku, tak sa na neho vztahuje 2 ročná záruka... čiže ak sa bude kaziť v intervale do 2 rokov tak sa dá meniť do nekonečna... aj ked 2 ročná záruka na auto už padla...
ten prvý zámok som menil 2 mesiace po kúpe, takže som ešte asi dostal tú zlú sériu... a ten druhý tam je už 1,5 roka a nevrzga...
tá odpoved s tým že nezaznamenávajú výskyt ma udivuje lebo sa aj technici fakt na tom už zabávajú... takže jasná vadná séria z prvovýroby...
a ked sa zámok menil čo ja viem po roku, tak sa na neho vztahuje 2 ročná záruka... čiže ak sa bude kaziť v intervale do 2 rokov tak sa dá meniť do nekonečna... aj ked 2 ročná záruka na auto už padla...
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta
+ 100 fordích koníkov

modrá je dobrá ale iba ako farba auta

- jonek
- Pokročilý
ja mam datum vyroby podla dekodovania vin 23.09.2008, co nie je ani pondelok ani piatok
, takze som si myslel, ze by to mohlo byt celkom fajn. zatial teda aj bolo, az na 3xvymenu ziaroviek H7 a teraz ten zamok.
skor mam obavu o tie zamky, co mi v lehote zaruky vymenit nestihnu...

skor mam obavu o tie zamky, co mi v lehote zaruky vymenit nestihnu...

- jonek
- Pokročilý
Tak zamok vymeneny v ramci zaruky u Koisa v Banovciach. Operacia trvala cca hodinu, fofo prezil bez ujmy, vitalne funkcie obnovene...
Ostatne zamky podla ocakavania vymenit nechceli, pokym sa zavada neprejavi...

Takze dufam, ze ak sa to ma stat, tak sa to stane pocas trvania zaruky.

Ostatne zamky podla ocakavania vymenit nechceli, pokym sa zavada neprejavi...

Takze dufam, ze ak sa to ma stat, tak sa to stane pocas trvania zaruky.
- Forfoc
- Pokročilý
Takže měli zámek rovnou skladem nebo jsi tam byl už podruhé? Já jedu do servisu zítra, tak jsem zvědav, jak se s tím popasují. Když jsem se objednával, říkali, že to nejdřív rozeberou a až poté by případně zámek objednali.
- jonek
- Pokročilý
dohodol som si vsetko dopredu mejlom. odpoved citujem: "Podľa opisu ide o vnútornú (neodstrániteľnú) závadu na niektorom z mechanizmov zámkov dverí. Nakoľko disponujeme mechanizmami pre každé z dverí, stačí si vopred dohodnúť termín opravy. Návšteva servisu by Vám nemala zabrať viac ako 2 hodiny..."
mam podozrenie, ze to nebola neobvykla zavada, a ze su na to teda pripraveni stale
ale musim povedat, ze boli naozaj velmi ochotni a nestazujem sa, ze som auto kupil prave tam
naopak v ziline som musel cakat este aj na blbe samorezky a plastove hmozdenky do druheho dna, ked som si ich chcel vo forde kupit...
mam podozrenie, ze to nebola neobvykla zavada, a ze su na to teda pripraveni stale

ale musim povedat, ze boli naozaj velmi ochotni a nestazujem sa, ze som auto kupil prave tam

naopak v ziline som musel cakat este aj na blbe samorezky a plastove hmozdenky do druheho dna, ked som si ich chcel vo forde kupit...

- georgi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:

Co sa tyka predlzenej zaruky -> prave sa ju snazim korespondencne vybavit, drzte palce (@Ne_Ray - vdaka za kontakt, naskrabal som supaky a rozbehol som komunikaciu).
FF II FL HB Titanium X 1.8TDCi Sea Grey, Galerka: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=11402 - predaný :'-(

- Anndy
- Test driver
Kde kupujes?
- georgi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Hodonin -> uz som poslal potrebne dokumenty a cakam, kym overia v systeme, ci to pre moje auto ide (proste ci som nieco nesfalsoval) a poslu mi cislo uctu. Rozhodol som sa pre 7 rokov, cena je ~16 ceskych. Celkom palka, ale ked zaratam par zamkov, turbo, ... tak sa mi to mozno este aj oplati.
FF II FL HB Titanium X 1.8TDCi Sea Grey, Galerka: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=11402 - predaný :'-(

- Anndy
- Test driver
Tak sa dnes znova ozval jeden zo zamkov
. Celkovo treti v poradi, avsak je to uz jeden vymeneny. Meneny bol ta tak cca rok a pol dozadu.
nebavi ma to.

nebavi ma to.
- Forfoc
- Pokročilý
Dával jste někdo dotaz na zastoupení Fordu na SK, co oni na tuto častou závadu? Také mě to štve, hlavně přístup Fordu ČR , kde mi na to odpověděli, že jim "není známo" , že by se takováto závada vyskytovala. Prosím každého , kdo tuto závadu už měl, ať napíše dotaz sem:Ford dotaz, jak budou závadu řešit a čím je způsobená případně, zda jim přijde normální, aby majitel během dvou let, měnil 3-4 zámky se stejnou vadou??. Čím víc nás napíše, tím hůř se jim to bude vysvětlovat. Nenechme si kálet na hlavu.