Kedy vymeniť sviečky
- Nesco
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Kedy vymeniť sviečky
Má niekto dobrú radu ako poznám kedy vymeniť zapalovacie sviečky motora? Pri akom počte km viem, resp. intervale, ale aké sú prejavy zlých sviečok. Vďaka
FF Combi 1.4 12/98
- Jairo
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kedy vymeniť sviečky
zlyhava zapalovanieNesco píše:Má niekto dobrú radu ako poznám kedy vymeniť zapalovacie sviečky motora? Pri akom počte km viem, resp. intervale, ale aké sú prejavy zlých sviečok. Vďaka
motor nebezi hladko
motor straca výkon
a asi i dalsie nepekne problemy...
Interval vymeny by zaujimal i mna,i ked aj tak ich idem coskoro menit.
Bol - Ford Focus 1.6 16V HB 1999 Zelena metaliza

- Tad
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Ahmed
- Test driver
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Intervaly vymeny svicek u benzinu by mely byt v knizce "Jak na to?" a take se to tu uz urcite probiralo. Meni se po najeti urciteho poctu km a lisi se od druhu materialu, ktery je pouzit na elektrody. Hodne zalezi take na kvalite izolatoru, na kterem casem vznikaji svodove cesty, ktere snizuji energii jiskry. Ja bych interval vymeny v zadnem pripade neprodluzoval, cena svicek neni zas tak velka. 

-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
V seznamu servisních intervalů je uvedeno měnit po 60 tis. km. Jedná se ale o svíčky s platinovou úpravou. Typ, co je uveden v manuálu pro 1.4 a 1.6 je bez platiny, takže 30 tis. km. Jinak doporučuji vyměnit, pokud nevíš,kolik km je opravdu na nich najeto. Originál motorcraft stojí kolem stovky kus. Takže žádná drahota.... 
Mrkni na téma nové svíčky zde v oddíle motor, ať víš co tě může při výměně potkat.
Právě jsem tam doplnil fotky.....

Mrkni na téma nové svíčky zde v oddíle motor, ať víš co tě může při výměně potkat.

- speedy
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Záleží na tobě, někdo to mění s výměnou oleje, někdo to mění, až mu nepravidelně běží motor, ale měnil bych to osobně tak okolo 40-60 tisícemi km.
Když jsem je měnil já, měl jsem co dělat abych je dostal ven, byli zapečený, původní majitel výměnu asi neřešil...byly už před smrtí...
Když jsem je měnil já, měl jsem co dělat abych je dostal ven, byli zapečený, původní majitel výměnu asi neřešil...byly už před smrtí...
Karel FoFo 3 combi 2015 1.5 TDCi Black Shadow
malá FoFi 1.4i 71kW 2009 titanium violet
historie FoFo2 combi 2006 1.6TDCi Tonic blue
hitorie FoFo1 HB5 1.8 85kwi 1999 green metallic
historie FoFo1 HB5 1.6 74kwi 1999 silver
malá FoFi 1.4i 71kW 2009 titanium violet
historie FoFo2 combi 2006 1.6TDCi Tonic blue
hitorie FoFo1 HB5 1.8 85kwi 1999 green metallic
historie FoFo1 HB5 1.6 74kwi 1999 silver
- focusfan
- Nováček
to AhmedAhmed píše:Neni nic jednodussiho, nez je obcas zkontrolovat, pokud uz ztraceji "samocistici efekt", nebo jsou opalene, pripadne se nema uz co opalovat, tak je treba je vymenit. Ztrata vykonu se podle me tak jednoduse nepozna, protoze se snizuje prubezne, takze to vypozorovat bez nejakych mereni nejde
zajímá mě ta průběžná ztráta výkonu, na čem to záleží? Nebo obecně čím má motor více najeto jde výkon o nějaké to procento dolů?
měl jsem: FF 2.0 DURATEC (SPORT) - KOMBI r.v. 2006
mám: FORD FOCUS 1.6 ecoboost (150k) - KOMBI r.v. 2014, titanum, burnished glow
https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 4#p1015924
- focusfan
- Nováček
to AhmedAhmed píše:Neni nic jednodussiho, nez je obcas zkontrolovat, pokud uz ztraceji "samocistici efekt", nebo jsou opalene, pripadne se nema uz co opalovat, tak je treba je vymenit. Ztrata vykonu se podle me tak jednoduse nepozna, protoze se snizuje prubezne, takze to vypozorovat bez nejakych mereni nejde
zajímá mě ta průběžná ztráta výkonu, na čem to záleží? Nebo obecně čím má motor více najeto jde výkon o nějaké to procento dolů?
měl jsem: FF 2.0 DURATEC (SPORT) - KOMBI r.v. 2006
mám: FORD FOCUS 1.6 ecoboost (150k) - KOMBI r.v. 2014, titanum, burnished glow
https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 4#p1015924
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ahmed mysli, ze se vykon ztraci postupne, ne najednou, a proto tu ztratu nejde poznat. Ztratu vlastnosti svicek ma vyrobce motoru vyzkousenou a na zaklade teto informace stanovil interval pro pravidelnou vymenu svicek tak, aby nemusela byt stanovena nejaky merenim. Pokud jsi schopen merit ubytek energie jiskry na svickach pri plnem zatizeni motoru, pak muzes svicky menit podle meritelne ztraty.focusfan píše:to AhmedAhmed píše:Neni nic jednodussiho, nez je obcas zkontrolovat, pokud uz ztraceji "samocistici efekt", nebo jsou opalene, pripadne se nema uz co opalovat, tak je treba je vymenit. Ztrata vykonu se podle me tak jednoduse nepozna, protoze se snizuje prubezne, takze to vypozorovat bez nejakych mereni nejde

edit lucky.jack

LOCK