JAKY MOTOR SI MAM VYBRAT

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
tomason
Test driver
Test driver

Re: JAKY MOTOR SI MAM VYBRAT

Příspěvek od tomason » 07.03.2010 16:46

:D Ano pane podívej se kolik mám postů hmm.pak se tedy podívej co sem zde na fóru napsal o těch motorech hmm,pak mě můžeš soudit.To že ty si děláš své pravidla a píšeš do vláken co chceš se mi nelíbí :!: a nic neslušného sem ti něřek.Já mluvím o tom že ten motor jako ojetina má své mouchy které evidentně pramení z jeho původu 1,4HDI a vybavení špatným systémem DPF ,který dokonce může vyvolat kolaps celého motoru .Když ty si nejchytřejší,protože máš motor s 30000km a každému ho doslova cpeš jako fanatik hájící koncern.Milion kilometrů asi určitě nemám já si to nepočítám,ale nějakých několik statisíc to určitě bude,jak to s tím souvisí nevím,asi ti dochází argumenty :?: Toto auto se zde vůbec neprodávalo takže drtivá většina pochází z dovozu a tam vidím problém a cesty k machinacím s kilometry.Kde mají DPF za 7000 prosím napiš zde rovnou hromadnou objednávku na ty filtry do výše uvedeného vlákna buď tak laskav a pomož těm co ho chtějí kuchat ven.A tím to můžem ukončit koupě ojeté 1,6TDCI z bazaru i z dovozu s jakoukoliv nejistou servisní historií se může stát černou můrou pro kupujícího a ta je u dieslu vždy s otazníkem.Navíc laik nemá šanci to nijak poznat a nemusí to poznat ani mechanik do motru nevidíš.Ano máš pravdu tento motor bych si dnes už nekoupil s DPF a zřejmě bych ani nezůstal u Fordu vím o jiných a lepších motorech než je 1,6TDCI s DPF.Jíná situace je u nového auta tam mám jistotu stavu motoru a DPF.Ojetina z roku 2006 zřejmě nebude mít 30000kilometrů že.A toto není jen můj názor spoustu věcí sem čerpal od pana Vaculíka a ten o tom něco bude vědět,rozhodně více než ty.
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 07.03.2010 20:20

štíreček píše: dnes ho pořídím za sedm.
a smim vedet kde ?

Číslo náhradního dílu: 1420895
Číslo konstrukčního dílu: 6M51-5H270-BA
MLI: 188
Záruka:
Množství: 1.00
Cena:
Typ: Jednotková cena Cena DMS Čistá prodejní cena
Včetně DPH: 25590.00
Bez DPH: 21325.00
Daňová sazba: 20.00%
Příplatek za výměnu: 7200.00
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

mickielli15
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mickielli15 » 08.03.2010 00:28

Tak to tu čtu.. no pustili jste se do sebe pěkně...
Já nemůžu nic hodnotit, mám najeto s mým maxem zatím jen 3000km, ale koupil jsem ho s tím, že jsem znal jeho servisní historii zcela přesně. Mám nejenom servisku, ale i faktury, mluvil jsem se servisem v DE i se servisama v CZ, byl vždy ve Fordu a mluvil jsem i s majitelem. DPF měněn, ve 140000km dolitý eolys. Vím, že byl ťuklej, vím za jakých okolností, vím kdy byly měněny žhaviče, vím o něm úplně všechno. Vím, že jsem se do tohoto motoru zamiloval, vím jeho mouchy, vím, co mě čeká, vím jak se chovat k turbu, vím že můžu očekávat dvouhmoťák, ale vím jak se k němu chovat a vím, že za 165000kč za auto s tímto stavem je málo a vím, že si mám něco schovat na případné opravy. Je to jen a jen moje zodpovědnost že jsem si ho koupil. Ale nelituju.
Omlouvám se za tolik stejných slov "vím", ale já jsem byl (hlavně díky tomuto fóru -děkuju všem) obeznámen se všemi přednostmi a nedostatky a šel jsem do toho s tím, že toto všechno vím.
Jinak, k věci tady asi mluvit nebudu, protože můj motor není ve výběru tazatele. Navíc říkal, že nepotřebuje závodit, ale chce svižný motor. Na tu svižnost bych mu doporučil samozřejmě 2.0, :-) navíc jsem někde tady zachytil, že 2.0 by měl být konstrukčně lepší než 1.6, o čemž jsem tedy nevěděl, ví o tom někdo něco? Jinak, na 1.6TDCi jsem slyšel nejen nadávky, ale i velkou spoustu chvály. Fordův 1.8TDCi má také své výhody, ale hádat se tu jestli je toto lepší, protože to mám já, nevím. Já bych svůj motor doporučil pro jeho nezdolnou sílu v poměru ke spotřebě. Jeho mínusy jsou všeobecně známy, ale třeba v porovnání s Mondeáckým 2.0TDCi má o dost méně problémů se vstřiky a turbem. Proto pro každého, kdo chce diesel, nedejbože s DPF :-), rada zní: vždy se pídit po původu, stavu km a hlavně nechat si finanční rezervu na případné překvapení. Já do toho šel, a zatím jsem spokojenej. Jsem tak moc spokojenej, že mi to ani nedává myslet na problémy. Pokud ale přijdou, mám schované šušňáky, takže mě to nebude tak bolet. A když to nepřijde, tím lépe. Jinak, HDI-ček jezdí fakt velké mraky a jsou Peugetoy s mým motorem a 280000km, tak já bych to tak nezatracoval. Fordův diesel je taky kvalitní, ale kvality každého tkví v něčem jiném. Tak na sebe hned neházejme špínu. Tím nemyslím nikoho konkrétního, ale vás oba :-). Máme Fordy tak držme spolu, ne? :-)
Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition :-)
Obrázek

tomason
Test driver
Test driver

Příspěvek od tomason » 08.03.2010 07:06

Jakou špínu na nikoho nic neházím a to že napíšu pravdu o tom ojetém motoru je chyba moje,že se to stává :?: On všechno bere jen podle sebe a stavu nového vozu,ale to je uplně mimo ten člověk a když se bavíme o těch motorech spousty lidí si koupili 1,6 s DPF a niž by veděli,že to DPF vůbec má a o tom,že jim zbylo poze na první servis a gumy netřeba upozorňovat a že si na nich pomůžou nepoctiví bazarníci jim taky nepomůže asi.Důslednost a kontrola stavu vozu při koupi je zde vícenež vhodná stočenin sou doslova plné bazary a čest vyjímkám.V rámci zachování pohody na foru se nebudu přít s milionovym řidičem :mrgreen:
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

Písař
Junior
Junior

Příspěvek od Písař » 08.03.2010 08:23

No tady jsou ale ostrý lokty... :D Nejlepší na tom je,že zakladatel vlákna už sem dávno nechodí... :mrgreen: Že by ňákej našeptávač... :mrgreen: :wink:
1,4i 16V ZETEC 5 dv. HTB,červená základní r.v.98
Obrázek

štíreček
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od štíreček » 08.03.2010 21:34

8O 8O se musím smát, jak píšeš, že 1,6tky jsou ojeté plečky, poruchové a bez historie je nemá cenu brát. To zní jako by 1,8mičky byly stále v kondici. Ojetý dísl je sázka do loterie a to platí u všech motorů, ale Ty jsi zamilovaný do své osmnáctky a věrný až za hrob. Taky jsem se musel smát, když jsi popisoval své auto ihned po koupi, proč tedy nepřiznáš, že Tě nepříjemně překvapilo??? Možná budeš namítat, že sis zvykl, ale Ty sis nezvykl, Ty ses musel přispůsobit! A tohle jsem já odmítl akceptovat, protože laťka v podobě převodovky z verze 1,8tddi 66kw byla hodně vysoko a nemá na ni ani převodovka z 1,6tdci. Jak už jsem psal, pro mě není rozhodující z nula na sto a ani z 50 na 100. Ač to zvládne 1,8čka lépe, pro mě jako řidiče je důležité celé spektrum otáček, poněvadž když Tobě spadnou otáčky pod turbo někde za zatáčkou, bohužel řadíš. Když si porovnáš výkonové křivky, tak to musíš vidět, jenže ty jen pořád vidíš těch svých 280Nm a nejsi ochotný přiznat, kolik těch Nm sežere těžký převod.
1400otáček ---- 1,8tdci-145Nm/21kw versus 1,6tdci-200Nm/29kw!!!

Pokud nejsi příznivcem dowsizingu, tak by sis měl ještě nějaký motor do zásoby koupit, poněvadž během několika let bude i ta 1,6tka velká. Do čtyř pěti let koupíš 100kw ve tříválci v objemu JEDEN litr, ale nejspíš bude pro Tebe hodně poruchový, protože má DPF. Viděls nabídku motorů na letošní rok pro fábii? 1,2tdi cr 55kw, 1,6tdi cr 66kw a 77kw - všechny s DPF!!! Možná začneš jezdit na kole :mrgreen:

Cena DPF 25tis platí pro nový filtr, repas se dá pořídit za míň než polovinu anebo poslední verze pokud někdo máte kontakty, dá se pořídit z havárky. Auto jsem si koupil i se servisem a vím, že nějaké filtry mají, samozřejmě jen pro stávající zákazníky, takže ostatní nepotěším. Tohle právě byla moje první otázka při nákupu auta a ač se majitel, kterého osobně znám, divil, protože jak správně píšete, spousta lidí o DPF vůbec neví. Dnes už jsou na to firmy, kteří ho úplně vyberou, udělají změnu software, emise se zachovají, auto má mírné navýšení výkonu a nižší spotřebu. Taková úprava stojí dnes okolo pěti tis. Ale někdo v tom vidí velký neřešitelný problém 8O :D
Ale sám přiznávám, že filtr je jen další starost navíc, poněvadž u nás v takovém bordelu prostě ekologické auta nejsou zvýhodněné!!! Ale raděj si koupím menší problém, než se trápit špatně odstupňovanou převodovkou několik let. Mluvím sám za sebe, nikomu jsem nic nenutil, ani nenutím, jen poznatky z praxe, tak doufám, že si to zase tomason nepřekroutí :lol:
Naposledy upravil(a) štíreček dne 08.03.2010 21:50, celkem upraveno 1 x.

štíreček
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od štíreček » 08.03.2010 21:42

Jinak znám osobně c-maxe z roku 2004 a má najeto pouhých 28tisíc km, prostě stojí v garáži a sem tam vyjede. :roll:
Ještě k tomu Vaculíkovi, má celkem dobré články až na dvě věci ohledně setrváku. Doporučuje startování a vypínání motoru bez spojky :?: :?: Navíc když pominu setrvák, jak nastartuje bez spojky auto s tlačítkem? Další věc - nedoporučuje brzdění motorem, v praxi je to téměř nemožné, poněvadž při každém ubrání plynu motor brzdí a setrvák se prostě přetočí do opačné krajní polohy.

tomason
Test driver
Test driver

Příspěvek od tomason » 08.03.2010 22:09

Já nic kroutit nepotřebuju ty vypadáš,že objevuješ Ameriku,to co tady píšeš už sem tady dávno psal dřív než ty si tohle forum našel a dozvěděl si se co máš ve svym motoru za značku vstřiku.No a můžeš si to tam aspoň opravit,protože ty piezo vstřiky fakt nemáš příteli.
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

Nicco
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Nicco » 08.03.2010 23:22

štíreček píše:Jinak znám osobně c-maxe z roku 2004 a má najeto pouhých 28tisíc km, prostě stojí v garáži a sem tam vyjede. :roll:
Ještě k tomu Vaculíkovi, má celkem dobré články až na dvě věci ohledně setrváku. Doporučuje startování a vypínání motoru bez spojky :?: :?: Navíc když pominu setrvák, jak nastartuje bez spojky auto s tlačítkem? Další věc - nedoporučuje brzdění motorem, v praxi je to téměř nemožné, poněvadž při každém ubrání plynu motor brzdí a setrvák se prostě přetočí do opačné krajní polohy.
To startovanie bez spojky davali aj v radiu (pre Slovakov - Zakruta), ale skor pre vacsie objemy. Odkedy startujem bez spojky, tak mi nekolisaju otacky po studenom starte. Ale skusil som takto nastartovat Punto po 3 tyzdnoch v mraze, tak sa mi zresetoval PP aj RJ a nic som nenatocil. Nasledny pokus so spojkou bol bez problemov.
Vaculik mi pride, ze sa do toho trochu rozumie a ukazuje, ze motor nie je iba to co bubla pod kapotou a treba s tym raz za rok zajst do servisu a bude fungovat nekonecne dloho, ale ze motor ma viac stranok nielen mechanicku ale napriklad aj elektricku alebo termodynamicku.
Opel Astra J ST 2011, 1.4T/103kw,
ex: Ford Focus II Trend 1.6i/74kw, 2007, 100tkm, spotreba: 2010=6.65, 2011=6.44, 2012=6.23, 2013=5.94, 2014=~5.84~

sid
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od sid » 09.03.2010 01:23

štíreček píše: Dnes už jsou na to firmy, kteří ho úplně vyberou, udělají změnu software, emise se zachovají, auto má mírné navýšení výkonu a nižší spotřebu. Taková úprava stojí dnes okolo pěti tis. Ale někdo v tom vidí velký neřešitelný problém 8O :D
hm ,tak tak to je, potom ale nevím proč to tam ta zlé automobilky dávají když to jde vyřešit tak jednoduše
Ford focus II 1,8 HB 2007
Obrázek

Raada
Test driver
Test driver

Příspěvek od Raada » 09.03.2010 09:48

Jeste upresneni ke kroutaku 80kW - ta ma max. 240Nm, ale pri overboostu 260Nm. 85kW ma 280Nm.

To Stirecek: Pokud jsi myslel 7tis. Kc za DPF jako repasovany nebo jeho vybrani tak to neni reseni. To, ze to v soucasnosti projde "nejak" pres emise neznamena, ze to projde v budoucnu, kdy se ocekava zprisneni techniky mereni. Vice o tomto v samostatnem tematu tykajici se DPF.

Pokud bys kupoval DPF pres FORD, tak cenu tu uvadel FOKI. Ze zahranici se da filtr sehnat levneji, ale stale to jsou mraky penez.

štíreček
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od štíreček » 09.03.2010 21:06

tomason píše:Já nic kroutit nepotřebuju ty vypadáš,že objevuješ Ameriku,to co tady píšeš už sem tady dávno psal dřív než ty si tohle forum našel a dozvěděl si se co máš ve svym motoru za značku vstřiku.No a můžeš si to tam aspoň opravit,protože ty piezo vstřiky fakt nemáš příteli.
Amerika je dávno objevená, jen Ty se tady biješ v prsa, kolik máš v motoru, ale zapomínáš na žravé převody. Když se podíváš na verzi 1,6tdci 66kw tak i ta má větší krouťák v těch otáčkách, připočti lehčí převod a vyjde Ti, že je čipernější a živější odspodu.
Vstřikování je samozřejmě od Bosche a vstřikovače jsou aktuátorové, ale stejně rychlé jako pizo. Za negativ to nepovažuju, poněvadž se dají koupit levně, případně opravit. Siemens nebo continental je s cenou bohužel jinde, ale je to taky otázka času.

tomason
Test driver
Test driver

Příspěvek od tomason » 09.03.2010 21:12

Mam takovej blbej pocit,že je mi to už všechno naprosto uprdele.Dneskase mi narodila dcera Karolínka má tři kila a 48CM bohužel císařem,ale celou dobu sem tam byl a sem grogy,ale šťastnej :wink:
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 09.03.2010 21:14

tomason píše:Mam takovej blbej pocit,že je mi to už všechno naprosto uprdele.Dneskase mi narodila dcera Karolínka má tři kila a 48CM bohužel císařem,ale celou dobu sem tam byl a sem grogy,ale šťastnej :wink:
gratuluji a at jsou obe v poradku
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

tomason
Test driver
Test driver