Stresny nosic - vsetky informacie a navod na montaz

Odpovědět
postak
Test driver
Test driver

Re: Stresny nosic - vsetky informacie a navod na montaz

Příspěvek od postak » 02.03.2010 14:09

C-Maxis píše: je to nejak jinak, nez jsem tady cetl.
Po odklopeni plastu mam nad tim spravnym mistem evidentni boulicku, ktera ani "nedovoluje" dolovat na spatnem miste. Lze ji pomerne jednoduse oddrapnout treba plochym sroubovakem. Material je jakoby odlehcena guma, trochu do pěnova. Asi to trochu degradovaly vyssi teploty v lete. Pod tou boulickou, ktera je duta vidim kov zavitu. Je naprosto ciste stribrny, zadna stopa koroze, ale ani plastova ucpavka, nebo mazivo ...
Tak to jsi asi jediný, protože co jsem četl, tak všichni tam měli černé špunty. Nejsou to ani plastové šrouby se závitem, jen prostě špunty, které musíš dostat pryč, nejlépe podebrat. Je možné, že to od nějakého r.v. začali dělat závitama :roll:

C-Maxis
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od C-Maxis » 05.03.2010 19:58

Takze: treba je to specialni "neakce" Francouzu, ale ani v jedne dire sem zadny plast nemel.
Zpristupneni zbylych 3 der trvalo 10 minut pri venkovni teplote 0°C.
Namontoval jsem ten ALU HAKR, pocity smisene.
Jednak mi to prijde strasne vysoko nad strechou a druhak- pokud ty samotne patice komplet namontuji, ale nedam tyc, tak jejich horni hrana, na kterou se prisroubovava ALU profil neni vodorovna, ale smeruje zhruba do stredu strechy. Po namontovani a dotazeni ALU je tato tyc lehce prohnuta smerem ke strese -dolu. Cele mi to prijde plne pnuti a ty zavity ve strese jsou asi namahany i na vypaceni do boku.
Temer mam pocit, ze by snad bylo lepsi tam namontovat jakesi kratke hagusy, ktery by na obe strany trochu presahovaly (aspon o 10cm) a na to dat pricniky. Urcite by se zlepsila variabilita uchyceni nosicu.

Muze mi nekdo tak nejak laicky vysvetlit, co se dela s tim gumovym profilem, co je sezhora, pokud dam na 2 mista na jedne tyci T-adapter? To se ta guma da cela pryc, nebo se to prestrihne na 3 ks a prirazi k tem T-adapterum?

Zkusebne jsem dnes jel ciste s pricniky bez jakekoli dalsi "nastavby" na nich a nemel jsem jeste zakryte spodni drazky. Uz od 30 km/h to krasne hralo na fletnu. Od 30-40 km/h to vyluzovalo 3 tony, skoro bych rekl ciste zahrane a prijemne na poslouchani. Ale jel jsem asi 5 minut :P . Uz jsem to radeji zakryl.
Ford Focus C-MAX, GHIA 1,6 TDCi 80kW DPF, 2007 pred FL Obrázek

postak
Test driver
Test driver

Příspěvek od postak » 08.03.2010 15:38

Thule má patku složenou ze dvou kusů a je tam takový expandér, který španuje tu patku podle sklonu střechy, takže si nemyslím, že v mém případě by závit ve střeše vykazoval nějaké větší pnutí. Já mám tyče prohnuty právě naopak, tzn. do oblouku. :| Do Thule patek 753 jsem šel právě proto, že jsou jen 6cm vysoké, a jsou nizoučko nad střechou. :wink: Jinak co se týče hagusů, tak už tady byl borec, který montoval klasické hagusy na FF2 kombi. Takže si myslím, že kdybys vzal hagusy např. ze Suzuki SX4 nebo podobného auta ( muselo by se to změřit), určitě by to šlo :idea:

A co se týče těch gum, tak záleží na tobě, jak si to uděláš, takové to budeš mít. :D Já tu díru zaplácnul celou jedním kusem, protože zatím jsem Tdrážku nepoužil. Vozím jen střešní box. Ale taky mě to napadlo :idea: protože se chystám kupovat Thule ProRide591 a ten pak příjde do Tdrážky. Zvažuju objednat ještě 2 gumy a podle potřeby je nastříhat poté na nosiče na kola, ať ta odkrytá část není zdrojem hluku. :!: :idea: resp. kvílení a hraní na flétnu.

P.S. díry pod patkama rozhodně zakrýt :lol: :lol: :lol:

postak
Test driver
Test driver

Příspěvek od postak » 08.03.2010 15:43

Tak zkus se mrknout tady http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... ilit=hagus

není to sice C-Max, ale je to jak jsem psal FF2 kombi, které měly místo hagusů pravě takové ližiny na T-drážku, ale je tam týpek, který si nechal namontovat klasické hagusy a měnil i tu horní lištu, která je shora na střeše. Tím pádem má tu lištu celistvou bez otvorů do střechy. 8)

1979kimi
Nováček
Nováček

Příspěvek od 1979kimi » 21.04.2011 10:29

Jsem to udělal přesně jak si říkal....
Nechal jsem montáž na den odjezdu na dovolenou "přece nebudu jezdit se zahrádkou že" a to byl horor než jsem přišel na to,že ty díry jsou pod tmelem, to by mě ani ve snu nenapadlo,zdá se mi to jako nešťastné řešení co když se tam dostane voda???
Jinak FoFo mám nový 1500km zatím spokojenost. :Dancer:

C-Maxis
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od C-Maxis » 21.04.2011 12:34

Mel sis to tu precist tak 4 dny pred odjezdem. By te to poucilo, ze to nemusi byt zalezitost na 20 min. :)
Co se tyka der a vody, tak i tohle tu uz probehlo. Kup nejake kratsi srouby, odpovidajici gumove tesneni na sedlo vodovodni baterie a zavit pred zasroubovanim trochu strikni WD.
Ford Focus C-MAX, GHIA 1,6 TDCi 80kW DPF, 2007 pred FL Obrázek

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 09.06.2011 14:48

chlapi co myslite bude toto pasovat na FF II s hagusami?
http://www.lidl.sk/cps/rde/xchg/lidl_sk ... _15766.htm

podla obrázku by aj mohlo :roll:
Přílohy
SK_61675_02_v.jpg
SK_61675_02_v.jpg (52.62 KiB) Zobrazeno 4863 x
SK_61675_01_v.jpg
SK_61675_01_v.jpg (63.61 KiB) Zobrazeno 4876 x
SK_61675_01_b.jpg

postak
Test driver
Test driver

Příspěvek od postak » 09.06.2011 15:00

Quickie nevím, ale myslím, že mezi tvarem hagusu zase až tak velké rozdíly nejsou. Nějaké jsem viděl, ale tohle by mohlo pasovat.

Však to kup, zkus to namontit a pokud to nebude pasovat, tak jim to zajdi vrátit. I tohle se dá :idea:

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 09.06.2011 15:33

toto som nevedel ci ma kazde auto ine hagusy alebo su aspon priblizne rovnake.. nejak som to doteraz nesledoval..
asi ich pojdem kupit aked budu zle, tak ich vratim..
davat vo forde za to iste vyse 100 € sa mi nechce
navyse ked potrebujem len obcas niečo do zahrady previezt tak to bude stacit

postak
Test driver
Test driver

Příspěvek od postak » 09.06.2011 16:04

Quickie, jestli je potřebuješ jen 3x za rok, neváhej a jdi do toho. Za tu cenu 35 Euro je to za babku a případně je vrátíš, ale myslím, že to bude pasovat :wink: :palec_nahoru:

jan.novak2
Nováček
Nováček

Příspěvek od jan.novak2 » 11.06.2011 09:39

Nevíte někdo kolik přesně stojí střešní nosič na :
Ford Focus II (2008) hatchback s pevnýmy body ?
Ford focus II , 2008 , 1,8tdci , hatchback. Elektronická cigareta
Gumové Kachničky Avalon, with fix-point

postak
Test driver
Test driver

Příspěvek od postak » 11.06.2011 12:06

Myslíš origo nebo nějaká náhrada :?: Záleží jak často nosič plánuješ do roka použít, zda ho budeš používat i v zimě, kvůli soli, ať nezrezeví. Z toho důvodu bych volil nějakou ALU tyč, nejlépe Thule, poněvadž je sám mám, tak ti je můžu vřele doporučit :idea: Je to prostě jednička na trhu. Více o nosičích i ve vlákně :arrow: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... =65&t=7658

A tady je odkaz, odvážím si napsat, na nejlevnější Thule na trhu http://www.sportobchod.cz/nosic-ford-fo ... y-aero.htm

jan.novak2
Nováček
Nováček

Příspěvek od jan.novak2 » 11.06.2011 20:25

chtěl bych právě nějaký levný, jelikož ho využiju jen jednou do roka, a to v létě.
Kolik stojí přímo od fordu ?
Ford focus II , 2008 , 1,8tdci , hatchback. Elektronická cigareta
Gumové Kachničky Avalon, with fix-point

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 11.06.2011 21:31

tak ja som tie nosice nakoniec v lidli kupil a pasuju paradne..
za 35 ečiek spokojnost na mojej strane

postak
Test driver
Test driver

Příspěvek od postak » 11.06.2011 22:51

Ráno jsem na tebe myslel Quickie jak si pochodil. Tak to je super, že pasují, říkal jsem ti to. Tzn. že na naše by to bylo 857 Kč což je neskutečná cena. Teď si vem, jaká je asi výrobní cena Thule :roll: když stojí 4300 Kč

jan.novak2 no od Fordu jsou taky Thule, ale v daleko horším provedení, a nejsou o tolik levnější. Doporučil bych ti např. Piccoola, tuším že jsou české, zpracování nic moc, ale jestli je použiješ 1až2x za rok, tak svůj účel splní, např. tady http://stresni-nosice-prikryl.cz/_c4255 ... fault.aspx ale zkus pohledat taky jinde. Tihle nepatří mezi nejlevnější, jen vím, že mají asi nejvíc výrobců, proto asi vyšší ceny :idea:

Tohle je můj 999.příspěvek :mrgreen:

Odpovědět

Zpět na „Focus - karoserie 2004 - 2011“