FF z AAA

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
focusfan
Nováček
Nováček

Re: FF z AAA

Příspěvek od focusfan » 01.03.2010 16:46

Nechci obhajovat AAA, ale bazar se chová jako obchodník. Chce vydělávat, být v zisku. Když od někoho vykupuje vůz, nemůže dotyčný čekat, že mu dá max požadovanou cenu. To by ho pak asi stěží prodával. Smysl je koupit co nejlevněji a prodat co nejdráže. Já osobní zkušenost nemám, ale chápu, že jejich startegie (tj. vyčkávat, nalákat zákazníka, mít vhodné připomínky atd.) se nemusí každému líbit. Ostatně nikdo nikoho nenutí, aby tam vůz koupil či prodal.

Když jsem sháněl nový vůz já, také jsem nejprve koukal po FF v našich bazarech (na www). Velmi mě však odrazovalo obecně známé, že mohu koupit to, co ve skutečnosti je úplně jinak. Rozhodl jsem se proto koupit vůz z Německa, neboť je tam obrovský výběr (sehnal jsem přesně co jsem chtěl), jiné výbavy, méně opotřebované a cenově výhodné, prostě menší riziko zajíce v pytli. Samo lepší bazar dále od hranic, což snižuje riziko ... a také např. v autorizovaných bazarech, než v bazarech vozů všeho tipu. Já jsem s vozem zatím maximálně spokojenej :D

stromboli
Nováček
Nováček

Příspěvek od stromboli » 02.03.2010 16:56

Chápu, že se áčka chovají tak, aby dosahovali co největších zisků, to chce každý obchodník. Ale to neznamená, že je třeba nabízet neexistující auta v reklamách nebo zadržovat papíry od auta. To nemluvím o tom, že se u nich nedá cokoli reklamovat.
Ono není nad vlastní zkušenost, že... Pak většinou mizí veškerá tolerance ve stylu "nikdo nikoho nenutí, aby tam vůz koupil či prodal". :D
FF, r.v.2004, 1,8TDCi, 74kW, najeto 95tis.

petulak
Test driver
Test driver

Příspěvek od petulak » 02.03.2010 18:21

Nechci obhajovat AAA, ale bazar se chová jako obchodník.

Zapoměl jsem napsat,že ta Fabie z toho Ustí n. Labem-- byla taky z AAA. Takže to byl přesun z pobočky na pobočku. Za těch 20 000.!!!!
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback

stromboli
Nováček
Nováček

Příspěvek od stromboli » 02.03.2010 20:23

Já mám ale takový názor, že se dá dobře obchodovat i bez klamavé reklamy, mlžení, podivných smluv a nepřijímání aut do reklamačního řízení. To, že nabízejí minimální ceny za výkup aut, mi vůbec nevadí. Zákazník má možnost se rozhodnout, jestli do toho půjde nebo ne. Ten zbytek mi bohužel nepřijde normální. :roll:

Bruni
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bruni » 03.03.2010 08:14

fosusfan to velmi pekne napisal,AAA sa spravaju ako obchodnik.ja som tam pracoval a mozem povedat ze sa hovori kopec klamstiev a vymyslov ako to v AAA funguje a chodi.napriklad ja mam kopec spokojnych klientov,ktorym som auto predal a odfinancoval.reklamacie u nas na pobocke naozaj neboli problem.neviem ako v CZ ale na SK mame 12 mesiacov spoluzodpovednost za skryte zavady.to ale nie je ZARUKA!ak je to vazna chyba,ci uz technickeho,alebo legislativneho charakteru,nie je problem reklamovat ci opravit.
uprimne,na jazdenom aute nieco reklamovat...obchodnik by musel mat velke srdce.
velakrat ludia chodili s takymi hlupostami ze mi rozum ostaval stat.vypalene ziarovky,poistky,malo vody v chladici,zjazdene brzd.dosticky,po najazdeni 20.000km reklamovane loziska...
teraz pracujem pre leasingovku,stretavam sa s roznymi typmi obchodnikov.viem kde sa oplati auto vybrat,viem s kym spolupracovat budem a s kym nie.netreba sa bazarov bat,len treba sledovat ako clovek komunikuje,ako vyzera bazar,kancelaria,auta...mozte sa vyhnut neprijemnostiam ;-)
Obrázek

stromboli
Nováček
Nováček

Příspěvek od stromboli » 04.03.2010 09:40

Mám informace od člověka, který tam pracuje, nejsou to fámy. A tehdy jsem nereklamoval prkotinu, navíc po velmi krátké době po koupi a vůbec se se mnou nikdo nebavil. Ale chápu, že se může lišit pobočka od pobočky.
No, jak tu někdo řekl, každý má možnost se rozhodnout, kde auto nakoupí.

sid
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od sid » 04.03.2010 12:50

Bruni píše:.netreba sa bazarov bat,len treba sledovat ako clovek komunikuje,ako vyzera bazar,kancelaria,auta...mozte sa vyhnut neprijemnostiam ;-)
No právě u nás v Brně mají nový barák za hafo pěněz tak to se musí otáčet s provizema ,aby vše uživili .
Ford focus II 1,8 HB 2007
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“