Ahoj, potřebuji rychle koupit kombíka, vyhrál Focus. Mám rozpočet cca 12000 EUR, bez dodatečných nákladů.
Když dám vyhledávat podle těchto parametrů, mobile.de mi nabídne něco kolem stovky aut v cenách 10-12 tisíc EUR. Všechny na fotkách vypadají krásně, ale fotky mají malé rozlišení na to, aby člověk mohl něco soudit.
Chci se zeptat, dá se za těch 12000 EUR v Německu skutečně koupit dobrý vůz (viz název topicu) nebo je to příliš nízká cena? Když jsem vyfiltroval nabídky, které jsou tutově od autopůjčoven, pořád zbylo dost aut.
Díky za odpovědi.
FoFo II 1.6 TDCi 80 kW 7-10/2008 Style do 12000 EUR z DE
-
- Nováček
- Raada
- Test driver
Re: FoFo II 1.6 TDCi 80 kW 7-10/2008 Style do 12000 EUR z DE
Ja si myslim, ze urcite da. Ja takhle koupil pred 1,5 rokem FFII za 10600€, puvodni cena v inzeratu byla 11tis. €. Auto bylo v super stavu, ale chtelo to jednat velmi rychle. K cene si musis jeste pripocitat naklady na nemecke povinne ruceni a spz a pak tady dovozove formality. Celkem jsem navic zaplatil asi neco pres 5tis. Kc. Dodneska toho nelituju a rozhodne se nemusis bat si auto dovezt sam po ose. Moje zkusenosti s dovozem jsou tady: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 13&t=11040
-
- Nováček
Díky za odpověď, tvojí zkušenost jsem samozřejmě četl, než jsem se zeptal a moc mi pomohla. Obecně bych chtěl poděkovat za tohle fórum a za to, jak si tu lidi pomáhají.
Ještě jeden dotaz bych měl, nějak se nevyznám v těch německých výbavách po faceliftu (modelový rok 2008 - 2009) - je lepší Trend nebo Style? Případně kdyby mi někdo napověděl, co je v té vyšší navíc, tak už bych úplně slintal blahem...
Ještě jeden dotaz bych měl, nějak se nevyznám v těch německých výbavách po faceliftu (modelový rok 2008 - 2009) - je lepší Trend nebo Style? Případně kdyby mi někdo napověděl, co je v té vyšší navíc, tak už bych úplně slintal blahem...

- Raada
- Test driver
No kdyz se divam na web http://www.ford.de tak tam jsem pochopil, ze style je novejsi vybava a trend ta starsi, ktera se uz nedodava. Ja mel nemeckej zaklad tj. s palubakem, 6 pytlu, ESP, 6 repraku, zrcatka a kliky v laku. Nejhorsi vybava prodavana v CR mela 4 pytle, kliky a zrcadla cerny, radio s kazetou, bez ESP a mam pocit, ze dokonce jen 4 repraky.
Moc bych neresil trend/style. Bude to pravdepodobne jedna z tech nizsich vybav. Na fotkach poznas, zda auto ma esp, vyhrivani pr. skla nebo tempomat. Osobne bych nebral auto bez palubaku (opet poznas dle displeje pristrojovky), jako vyhodu bych videl ohrev pr. skla a jako podminku urcite esp. Tempomat jde do auta domontovat za prijatelnej peniz. Automaticka klima nebo sony radio je bonus navic.
Moc bych neresil trend/style. Bude to pravdepodobne jedna z tech nizsich vybav. Na fotkach poznas, zda auto ma esp, vyhrivani pr. skla nebo tempomat. Osobne bych nebral auto bez palubaku (opet poznas dle displeje pristrojovky), jako vyhodu bych videl ohrev pr. skla a jako podminku urcite esp. Tempomat jde do auta domontovat za prijatelnej peniz. Automaticka klima nebo sony radio je bonus navic.
-
- Nováček
Kam až moje středoškolská němčina sahá, tak palubák (Bordcomputer) je snad u všech, co jsem koukal, tempomat si určitě nechám dodělat, a standardem je rádio 6000 CD a manuální klima.
Ono je to asi stejně jedno, protože to čemu rozumím, že to má, tak mi naprosto vyhovuje...
Jen aby nedošlo k mýlce, že si pojedu do Německa pro auto bez znalosti němčiny, tak se mnou pojede kamarád, velmi automobilově zdatný a velmi mluvící německy...
Ono je to asi stejně jedno, protože to čemu rozumím, že to má, tak mi naprosto vyhovuje...

Jen aby nedošlo k mýlce, že si pojedu do Německa pro auto bez znalosti němčiny, tak se mnou pojede kamarád, velmi automobilově zdatný a velmi mluvící německy...