Ford bouračky aneb ať se tohle každému z nás vyhne...

Moderátor:Quickie
Odpovědět
canndale
Zkušený
Zkušený

Re: FF bouračky,aneb ať se tohle každému z nás vyhne....

Příspěvek od canndale » 17.02.2010 09:42

tomasom: na rovine mozno :twisted:

..kazdopadne nema niekto skusenost s tym, ze vinnik ktory vam sposobil nehodu nema uhradene povinne zmluvne poistenie, z ktore sa ma platit skoda?

totiz pred mesiacom ma nabral chlapik z oktaviou fTDI 1.9 pretoze som stal na cervenej a on si to nestihol vsimnut :roll: .. cista jeho vina, privolany policajti spisane zaprotokolovane
kedze nebrzdil skoda sa vysplhala na 2200Eur (zadny naraznik, posunuta podlaha v kufri, vymena zadneho cela... kedze vobec nebrzdil tak supa bola riadna).. kedze sa to malo hradit z jeho PZP +- nejaka amortizacia tak som to musel vyplatit servisu a s fakturou som siel na poistovnu..
tam mi po tyzdni povedali ze chlap nema zaplatenu PZP takze sa to asi oddiali (viac menej na neurcito zatial :( ) ale zmluvu uzavretu s nimi ma.. aj podla http://www.skp.sk zmluvu ma riadne uzavretu..
nema niekto skusenost ze moze nasledovat a co robit? som o 2200eur lahsi a nieje to zrovna malo :)
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW

Infinter
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Infinter » 17.02.2010 11:10

Já jsem kdesi četl, že když viník nemá Povinné ručení, tak to zaplatí nějaká centální pojištovna, a pak si to po něm vymáhá.. ale to je jen teorie..
FORD Focus kombi 1.6 74KW 2002 --> Fofík by INFINTER
Obrázek Obrázek Obrázek
Dodržuji stejný počet zanoření a vynoření!

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 17.02.2010 11:59

mam za to ze to tak nejak je ale v praxi jsem to neresil .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

georgi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od georgi » 17.02.2010 12:14

Mozno blby napad, ale skus chlapika kontaktovat a poziadat ho, nech hra fair a ked uz Ti nacal karu, nech pusti perie. Ak nema 2200€, nech da aspon daco a zvysok sa doriesi, ked sa preberie poistovna. Hm?

Sakra to aby clovek fakt mal havarijnu...
FF II FL HB Titanium X 1.8TDCi Sea Grey, Galerka: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=11402 - predaný :'-(

Obrázek

DavidZ
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DavidZ » 17.02.2010 12:17

Odskodneni v pripade neplatice povinnyho ruceni jde z garancniho fondu CKP (ceska kancelar pojistitelu). Oni jednak ziskavaji info o neplaticich PR a zadaji od nich prispevky, z kteryho se tento fond hradi. A i v pripade nehody zpusobene nepojistenym vinikem to jde pres CKP a ta posle upominku, potom to muze dojit az k exekuci a vymahani soudni cestou.

Ale ja se domnivam, ze v tomhle pripade to bude spis vymahat po vinikovi pojistovna u ktere se zpozdil se splatkou a u ktere ma platnou smlouvu podepsanou.
Obrázek

Ford Focus. 1,6 benzin, r.v. 2003, Trend, 5dveri, HB.

canndale
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od canndale » 17.02.2010 12:29

mno cely problem je v tom, ze ujo je nas romsky spoluobcan a kym prisli policajti na vystreovanie nehody, tak sa pri mne zastavili dopravaci, ktory cakali radsej so mnou kym pridu nehodovkari :mrgreen:
kazdopadne dohoda s nim je nemozna, preto som volal aj policajtov nach to spisu (dalo by sa to viest ako skodova udalost, ale kedze bol jemne agresivny, radsej to mam na papieri)
karticku k poistke mal, tak som to bral akoze je vsetko v poriadku, aj na registri poistiek je vedene auto akoze ma zmluvu..
problem nastal pri prefinancovani ked zisltili ze nema uhradenu poistku..

dnes som sa dozvedel ze to ze nemal uhradenu PZP ma dva dosledky:

od neho ako od vodica bude pravdepodobne tusim "komora slovenskych poistovni" ziadat uradu skody v plnej vyske ako od vinnika (zaplatil aj blokovu pokutu na mieste, cim sa priznal k spachaniu, a aj kedze je to ciste naburanie mojho zadku niet o com)

jeho dcera ktora je drzitelom motoroveho vozdila moze byt udajne odsudena az na dva roky 8O za nesplnenie povinnosti drzitela motoroveho vozdila..

tak teraz cakam ci to uhradi ta komora alebo sa to uhradi az po vymahani a vymozeni pohladavky :evil:
to ci budu niekoho stihat a sudit mi je srdecne jedno, mne staci prefinancovat skodu aspon do nejakej vysky :|
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3

DavidZ
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DavidZ » 17.02.2010 12:33

V CR vim z praxe ze to fakt uhradila CKP z toho fondu (a az nasledne vymahala po vinikovi).
Obrázek

Ford Focus. 1,6 benzin, r.v. 2003, Trend, 5dveri, HB.

pepino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od pepino » 17.02.2010 12:33

jestli se zpozdil se splátkou tak by v tom neměl být problém. Po skončení období na které má pojištění zaplacené je tzv. krycí doba po kterou je brán, v případě že dojde k nehodě, jako když má zaplaceno a pojišťovna bez problémů vyplácí odškodné. Stačí doplatit pojištění. Tato doba bývá většinou cca 3-6 měsíců (záleží na pojišťovně) po skončení platnosti pojištění. Mě se to stalo že jsem zapoměl zaplatit (přestěhoval jsem se a upozornění pojišťovny že mám platit přišlo na starou adresu) a dva týdny jsem neměl zaplacené, když manželka na parkovišti odřela nárazník nějakýmu chlapovi. Přišel jsem na pobočku pojišťovny, vše doplatil a chlapovi to zaplatila pojišťovna.
je Mondeo MK V 2,0 TDCi 132 kw, kombi, bílá, 6/2016 titanium
je Mondeo MK IV 2,2 TDCi 157 kw, kombi, černá 12/2009 titanium
byl 1,6 EcoBoost 110 kw červená Candy 5 dv. titanium
byl 1,8 16v 5dv r.v. 12/1998

Obrázek

canndale
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od canndale » 17.02.2010 12:38

ked som zistoval, tak jeho PZP poistka je od 2.2.2009 do 2.2.2010, nehoda sa stala 12.1.2010 a chlap po 11mesiacoch nema zaplatene poistne :mrgreen:
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 17.02.2010 12:47

tak to je zase vec pojistovny ze mu to davno nevypovedela , pokud ma platnou smlouvu i byt nezaplacenou tak bych to resil s jeho pojistovnou .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 17.02.2010 13:18

canndale mas u mna obdiv za zvladnutie krizovej situacie s tmavsim spoluobcanom !! 8) :D

canndale
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od canndale » 17.02.2010 13:46

misoo: mno ono to bola celkom sranda..
nehoda sa stala na krizovatke bajkalska/drienova pred billou v BA. Policajti tam prave merali, mne z dialky naskocila oranzova tak som v pohode zabrzdil, pozeram spatne a nikto nikde.. len asi o sekundu supa a ja pozeram ze kde co.. ten chlap chcel cez moj pruh este preist na koniec oranzovej ked obiehal dalsie auto vo svojom pruhu, akurat ze v tom cez ktory obiehal som stal ja :lol:

tak som vystupil z auta s kludom, ze k**va po pol roku zas rozbite auto :roll: ked on na mna vyskocil ze preco stojim uprostred krizovatky.. zacal tam nejak rozhadzovat rukami a potom sa pozbierali policajti co tam merali a sli nas pozriet ci je vsetko OK.. ked prisli tak o hned ze "on tu stoji uprostred krizovatky" a ja pozeram ze coze? policajt nato hovori ze "jak stoji, zastal na cervenu a vy ste ho naburali, mame vas aj na kamere :D " potom obtiahli sprejom polohu vozidiel, kedze to bolo o 5tej poobede v najvacsej spicke, zavolal som nehodovkarov a kym prisli pokecal som si s dopravakmi :) trosku to zmenilo moj postoj k policii a keby tam nestali, tak by chlap urcite usiel ale takto sa bal
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 17.02.2010 13:53

hmmm riadny zmrd, ak by tam neboli policajti, trebalo by mu rovno natiahnut !! :D a vsetka cest policajtom, zachovali sa tak ako mali, ja som vzdy vedel ze nejake to percento je v pohode :)

Infinter
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Infinter » 17.02.2010 14:04

Počkej, až budeš příště zastavovat na červenou.. ty brzo provozu :mrgreen: :mrgreen: :lol:

ale hlavně že to máš ofiko na papíře a nikomu se nic nestalo :wink:
FORD Focus kombi 1.6 74KW 2002 --> Fofík by INFINTER
Obrázek Obrázek Obrázek
Dodržuji stejný počet zanoření a vynoření!

canndale
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od canndale » 17.02.2010 14:11

mno mohol som si vybrat..
zastavit bezpecne na cervenu (aj ked som za sebou nikoho nemal :? ) - tato moznost nevysla :lol:
alebo tomu dupnut tvarit sa milo do policajnej kamery, dostat pokutu za rychlost a prejdenie krizovatky na cervenu :D :D a riskovat dalsi cas bez vodicaku (2mesiace mi stacili na cely zivot ;) ) - ale nabuduce to asi skusim pokuta je lacnejsia ako oprava auta :twisted:
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3

Odpovědět

Zpět na „.. aneb co nelze nikam zařadit“