Asi to bude trochu románek, snad mě admini nerozdupou
Tak mi to dnes taky zablikalo. Mondíka jsem dovezl z Německa minulý rok v listopadu, bylo to z německého autohausu z Frankfurtu, dokladovaný každý kilometr, doloženy všechny papíry a všechny klíče, po prvním majiteli a auto tam bylo přistavené teprve den. Když jsme tam pro to přijeli tak to teprve na úřadech odhlašovali. Tomu co bylo na tachu se dalo skutečně věřit (141.900km). Celkový stav interieru, karoserie atd. byl (je) doslova úžasný. Ale postupně samozřejme začaly vyskakovat závady s čímž jsem tak nějak podvědomě dopředu počítal. První bylo známé, zde na fóru řešené drnčení motoru při volnoběhu, to jsem pozoroval již v německu. Dále se občas na autě stane, že v rozmezí 1200ot - 2000ot motor cuká, a na práci s plynovým pedálem reaguje dost hrubě, při tom akceleruje lépe než když to necuká, je to doslova jak nějaká raketa, divné, že tak nejede když nemá tento problém. Když se zastaví a vyleze se z auta, tak jde cítit, že se někde pálí plast nebo guma, což by ukazovalo, že se někde něco asi přidírá. No a když se chvilku počká s vypnutým motorem, tak pak je již vše v pořádku. Když auto stojí přes noc (parkuju venku čumákem u baráku) tak po raním nastartování má motor cca 5-10s nepravidelný chod, jako když to špatně dávkuje palivo, něco jako když u benzíňáku vynechává jiskra na svíčce.
A dnes se mi dvakrát rozblikala kontrolka žhavení, vždy když auto stálo a běželo na volnoběh. Blikalo to a auto jelo, dokonce normálně zrychlovalo a motor nezdechal. Když jsem zastavil a motor vypnul a hned ho nastartoval, tak kontrolka neblikala a auto se dál chovalo normálně. Toto se dnes opakovalo dvakrát. Veškeré filtry jsem měnil cca 5000km zpátky, palivák jsem sehnal originál Deplhi, tankuju na primárně Benzině, no a samozřejmě hned od začátku co jsem to přivezl přidávám VIF. Uvidíme zítra, ale auto půjde co nejdřív do servisu a uvidíme na co se přijde.
A poznatek k OMV, dva týdny zpět jsem byl v německu někde za Dusseldorfem, bral jsem u nás na OMV naftu alpine (vyjížděl jsem po půlnoci a nikde nebyla otevřená žádná Benzina a já to měl skoro na suchu, takže proto OMV), na Rozvadově jsem koukal na ručičku paliváku a nestačil jsem se divit, vzalo si to víc jak půlku nádrže přes celou ČR, což mi připadalo fakt moc (při zařazené šestce a při stálé rychlosti cca 140km/h) dotankoval jsem na Agipu do plné (dotankováno cca 36l) a když jsem dojel v Německu do cíle (od Rozvadova cca 600km) tak jsem měl ručičku paliváku těsně před půlkou, takže si myslím, že nafta z OMV asi moc kvalitní není, ten Agip to naštěstí asi celkem dobře promíchal. Při cestě zpět domů jsem bral v Německu za Kolínem Shell V-Power diesel a ujel jsem na nádrž 1200km, dojel jsem na to bez problému až domů. Tady jezdím na naftu od Benziny cca 1000km na nádrž (hodně město, mimo město atd.). Takže vše oproti OMV dost velký rozdíl.
Mondeo Combi TDCi 96kW Futura X, 11/06, dovoz Německo + VW Passat Variant 1.8T 110kW Tiptronic