Motor bez výkonu při rozjezdu na jedničku

Odpovědět
lubs
Nováček
Nováček

Motor bez výkonu při rozjezdu na jedničku

Příspěvek od lubs » 23.02.2008 13:42

Zdravím,
mám jeden problém. V bazaru jsem koupil Ford Focus 1.6 (hatchback), r.v. 2002 a už od samého začátku se mi špatně rozjíždí na první převodový stupeň. Přišel jsem na to až doma - pozná se to až když v autě sedí 3 a víc lidí a rozdíždím se do kopce. Při rozjezdu a plném autě, kdy je stoupání cca 20°, musím přidat plyn na MAX. a pomalu pouštět spojku, jinak se motor udusí (jako by motor neměl výkon). A když už je kopec cca 30°, nerozjedu se vůbec. (nebojte, nejsem žádný začátečník, který neumí přidat plyn - není to moje první auto a jezdím už přes deset let :)). A teď to nejzajímavější, na stejným místě a se stejným zatížením, kde se na na jedničku nerozjedu vůbec, na zpátečku (ve stejným směru :)) se rozjedu úplně krásně!! Při řazení dalších stupnů (při předjíždění....) už se mi to zdá v pořádku. Po výměně vzduch. a paliv. filtru, motor. oleje a svíček se nic nezměnilo.
Nevíte někdo, kde je chyba?
Díky za radu
Ford Focus II FL Combi, 2.0 107kW LPG, 2008

SkylineGT-R
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Motor bez výkonu při rozjezdu na jedničku

Příspěvek od SkylineGT-R » 09.02.2010 23:54

Tiez sa mi to stava, ale myslim ze to je normalne, lebo auto som kupoval nove. Ale velmi to nevnimam, lebo sa mi to stava pri plne nalozenom aute, co je len zriedka, a hlavne v lete pri zapnutej klime. Vtedy je rozbiehanie naozaj neprijemne pomale a musim nadmerne trapit spojku. Ale tiez sa mi to nepozdavalo, zeby bol proste ten motor taky slaby? Klima tomu rozhodne ubera vykon a nepomaha ani dlhe sprevodovanie.
Focus I. 1.6 16V Gold 2004 5dv., K&N, Supersprint, Momo. Bridgestone Turanza ER300

petulak
Test driver
Test driver

Re: Motor bez výkonu při rozjezdu na jedničku

Příspěvek od petulak » 10.02.2010 08:45

Podívej se na spínač na pedálu spojky. Ten totiž při rozjezdu dává signál ŘJ, že se bude něco dít. A v tom okamžiku mění hodnoty.--- PALIVO-PŘEDSTIH atd. Možná i snímač klapky, vono je to všechno dohromady. Zkus to dát na diagnost. Víc už mě nenapadá. FF- 1.8 16V-ZETEC-SPORT
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback

Odpovědět

Zpět na „Focus - benzínové 1998 - 2004“