Ford Focus 1,6 16V/100Ps Kombi r.04/2004
-
- Nováček
Ford Focus 1,6 16V/100Ps Kombi r.04/2004
Mám možnost koupit od známého Ford Focus 1,6 16V/100Ps Kombi r.04/2004 za 135.000Kč.
V ceně je převod, technická před koupí, 4 zimní málo sjeté gumy s disky, letňáky jsou také málo sjeté.
Najeto 90.000 km, jistota kde jezdilo a že není stočené. Auto je poctivě sepisované každý rok. Bylo 4 roky garážované, tak stálo venku.
Výbava: ližiny na střeše, klima manuál, el. přední okna,centrál, tovární rádio, baterka 2 roky stará, Airbag2x, ABS a servo teď nevím, ale předpokládám, že ano.. kupoval ho tehdy za asi 420.000Kč
Měl závady: sytém stahování předního skla – kompletně vyměněn, měněná cívka zapalování.
Čeká mne pořízení závěsu, zatím nevím, co bude koštovat.
Podivné mi přijde, že má předepsáno výměnu rozvoďáku 160.000Km/10let..
Jaká úskalí mohu očekávat od toho typu auta/motoru v příštích ca.70.000km/8letech?
Rezne, často se něco porouchává?
Myslíte, že cena je adekvátní?
Bude stát venku, jezdím málo.. zatím s mým Orionem mám průměr ca 5-6.000km/rok. Auto jsem chtěl kupovat za rok, ale tohle je asi nabídka, která se musí zvážit.
Děkuji za odpovědi a připomínky.
V ceně je převod, technická před koupí, 4 zimní málo sjeté gumy s disky, letňáky jsou také málo sjeté.
Najeto 90.000 km, jistota kde jezdilo a že není stočené. Auto je poctivě sepisované každý rok. Bylo 4 roky garážované, tak stálo venku.
Výbava: ližiny na střeše, klima manuál, el. přední okna,centrál, tovární rádio, baterka 2 roky stará, Airbag2x, ABS a servo teď nevím, ale předpokládám, že ano.. kupoval ho tehdy za asi 420.000Kč
Měl závady: sytém stahování předního skla – kompletně vyměněn, měněná cívka zapalování.
Čeká mne pořízení závěsu, zatím nevím, co bude koštovat.
Podivné mi přijde, že má předepsáno výměnu rozvoďáku 160.000Km/10let..
Jaká úskalí mohu očekávat od toho typu auta/motoru v příštích ca.70.000km/8letech?
Rezne, často se něco porouchává?
Myslíte, že cena je adekvátní?
Bude stát venku, jezdím málo.. zatím s mým Orionem mám průměr ca 5-6.000km/rok. Auto jsem chtěl kupovat za rok, ale tohle je asi nabídka, která se musí zvážit.
Děkuji za odpovědi a připomínky.
- Infinter
- Zkušený
Re: Ford Focus 1,6 16V/100Ps Kombi r.04/2004
Mno, myslím že na většinu z toho na co se ptáš bys tu na foru našel informace hodně rychle. Nebudu ti dávat odkazy, tak jen v krátkosti:
1)Cena mi přijde fajn, máš k tomu i sadu kol, to je znát.
2)On ho kupoval nové, že víš najisto kolik má najeto? jeslti jo, tak je to v poho a měl by ses vyhnout výměně rozvodů (ty se dělají preventivně hned po koupi, tak 10000,-Kč). Výměna rozvodů je předepsána 150 tkm/10 let.
3) V jakém stavu jsou brzdy?
4)Cenu za tažné netuším.
5) Koroze hlavně spodek zadních dveří, tomu se asi nevyhneš, ale není to nic tragického. Prouchy jsou asi jako všude, hlavně čidlo tachometru. Ale zase ti tu lidi s kde čím poradí
6) I od známého je potřeba to všechno prolézt, dát si auto na rampu.
Celkově to vypadá jako dobrá koupě
1)Cena mi přijde fajn, máš k tomu i sadu kol, to je znát.
2)On ho kupoval nové, že víš najisto kolik má najeto? jeslti jo, tak je to v poho a měl by ses vyhnout výměně rozvodů (ty se dělají preventivně hned po koupi, tak 10000,-Kč). Výměna rozvodů je předepsána 150 tkm/10 let.
3) V jakém stavu jsou brzdy?
4)Cenu za tažné netuším.
5) Koroze hlavně spodek zadních dveří, tomu se asi nevyhneš, ale není to nic tragického. Prouchy jsou asi jako všude, hlavně čidlo tachometru. Ale zase ti tu lidi s kde čím poradí

6) I od známého je potřeba to všechno prolézt, dát si auto na rampu.
Celkově to vypadá jako dobrá koupě

-
- Nováček
Díky za odpověď
2/ ano je to první majitel.
3/ brzdy ted nevím.. ale bylo to ročně servisované.. pokud se rozhodnu, tak si auto oblezu.
2/ ano je to první majitel.
3/ brzdy ted nevím.. ale bylo to ročně servisované.. pokud se rozhodnu, tak si auto oblezu.
- Infinter
- Zkušený
Jinak zkus kouknou na testy a recenze recenze
tady se mrkni kolik stojí opravy a vylepšení kolik vás stal FF peněz
a názory majitelů pochvala
Já osobně jsem s Fofíkem dost spokojený. Co se týče peněz, u mě platilo beze zbytku že 10% z nákupu vrazíš do opravy. Ale protože ty bys neměl bazarníka, tak se tomu vyhneš, alespon v prvních letech. Já bych do toho určitě šel, navíc si na Fofíka uděláš rychle závislost
tady se mrkni kolik stojí opravy a vylepšení kolik vás stal FF peněz
a názory majitelů pochvala
Já osobně jsem s Fofíkem dost spokojený. Co se týče peněz, u mě platilo beze zbytku že 10% z nákupu vrazíš do opravy. Ale protože ty bys neměl bazarníka, tak se tomu vyhneš, alespon v prvních letech. Já bych do toho určitě šel, navíc si na Fofíka uděláš rychle závislost

- urquell
- Nováček
>Jaká úskalí mohu očekávat od toho typu auta/motoru v příštích ca.70.000km/8letech?
>Rezne, často se něco porouchává?
To je otázka za milión, to nedokážu předpovědět ani u vlastního auta, které mám prolezlé. Kromě toho, co píše Infiniter, tak pokud to sám nepoznám a chci mít pocit, že jsem koupi dobře zvážil, řešil bych to tak, že bych se s prodávajícím domluvil, že si zaplatím prohlídku u autoriz. servisu Ford, aby prohlédli, zda stav cca odpovídá, zda někde něco neklepe či zvolna nedosluhuje atd. (já nevím, ložisko alternátoru, tyčky stabilizátoru, stav tlumičů, těsnost výfuku, opotřebení brzd,...)". Mě to stálo cca 1000 Kč před koupí a aspoň jsem se o autě něco dozvěděl a udělal si úsudek, zda do toho servisu pak budu jezdit, až budu něco potřebovat, nebo ne.
>Myslíte, že cena je adekvátní?
Pokud jsou všech informace, které máš, pravdivé, a pokud nemá auto nějaké skryté vady, tak je to dle mého názoru na kombíka nadprůměrně dobrá nabídka.
>Rezne, často se něco porouchává?
To je otázka za milión, to nedokážu předpovědět ani u vlastního auta, které mám prolezlé. Kromě toho, co píše Infiniter, tak pokud to sám nepoznám a chci mít pocit, že jsem koupi dobře zvážil, řešil bych to tak, že bych se s prodávajícím domluvil, že si zaplatím prohlídku u autoriz. servisu Ford, aby prohlédli, zda stav cca odpovídá, zda někde něco neklepe či zvolna nedosluhuje atd. (já nevím, ložisko alternátoru, tyčky stabilizátoru, stav tlumičů, těsnost výfuku, opotřebení brzd,...)". Mě to stálo cca 1000 Kč před koupí a aspoň jsem se o autě něco dozvěděl a udělal si úsudek, zda do toho servisu pak budu jezdit, až budu něco potřebovat, nebo ne.
>Myslíte, že cena je adekvátní?
Pokud jsou všech informace, které máš, pravdivé, a pokud nemá auto nějaké skryté vady, tak je to dle mého názoru na kombíka nadprůměrně dobrá nabídka.
- MART.IN
- Člen klubu
tak aspoň přidám ... tažné zař. od 2500,- obyč a 4500,- bajonet
Kuga 2,0 TDCi Black Panther 2010
Focus 1,8 EFI Black Panther 2002
- herizn
- Pokročilý
to spartik:
pokud je vše pravda,tak jak jsi uvedl v uvodu,tak je to moc dobrá volba.
pokud je vše pravda,tak jak jsi uvedl v uvodu,tak je to moc dobrá volba.
-
- Test driver
jednoznacne super nabidka... pokud se majitel choval k autu slusne, tak by to melo drzet pohromade. je to stroj, tak pokazit se muze leccos,ale pravdepodobnost je nizka, fofo 1.6 jsou drzaky a je to nejvice doporucovana motorizace.
koukni na ty lemy dveri,pokud by byly nejak rezave,asi bych se na to vykaslal.
mne treba by prisly 2 airbagy malo,ale za tuhle cenu bych to asi skousnul, pokud by vse bylo ok.
koukni na ty lemy dveri,pokud by byly nejak rezave,asi bych se na to vykaslal.
mne treba by prisly 2 airbagy malo,ale za tuhle cenu bych to asi skousnul, pokud by vse bylo ok.
Ford Mondeo Turnier, 2.0 107kW, 2010 FL
no start&stop, no TPMS, no shift advisor, no FAP, no turbo, no direct injection, no intelligent charging = no features getting you down
Dříve: Ford Mondeo Turnier, 1.8 92kW, 2001
no start&stop, no TPMS, no shift advisor, no FAP, no turbo, no direct injection, no intelligent charging = no features getting you down
-
- Nováček
Uz vim i data z VIN a auto sjelo z pasu 3/2003 a do provozu bylo uvedeno 4/2004.
Prvni 4 roky s tim autem nalital 40.000km, jezdil na slovensko a na hory, zadne kratke jizdy po meste nic. Bylo garazovane. Pak ho dostal do ruky jeho syn asi na 1,5 roku a nalital na nem ca. 50.000km, to uz garaz nemelo. Hodne jezdil z Bechyne do Prahy, kde delal + akcicky + je mladej + jeho prvni auto... jedine z toho mam strach, ale půl roku už ho ma zase jeho tata zpet, nebot tohle auto bylo synkovi malo a koupil si Mondeo.
Jak bylo razeno, vemu ho na prohlidku a uvidime. Se rzi by az tak problem nemel byt, kdyz uz je to ta verze po faceliftu. U mne je to prechod z Oriona, tak auto a vybava je posun dopredu
.
---------
Focus, (+)"CZR", 1.6L Zetec-S EFI (100PS), 5rychl. manuální - B5/IB5, 2000 EEC (EEC 7), Mauální Klimatizace, Kombi, LHD FWD, 4.06, Série 32, Interiér Midnight, Černá Panther (met), Martre
S halogenovými svetlomety
s man. ovl. sed. rid ve 4 smerech
Bez speciál.potahů zad.sedadel
S el.vyhř.zrcátkem spoluj.Convex
Bez komfort.balíčku pro autoškolu
Bez zadn. nárazn. s def. podlozk.
Bez pravé bederní operky
Standardní akumulátor
Bez luxusní výbavy
(-)'Vozidlo roku' Speciální vydání
S inteligentním airbagem spoluj.
Vyrobeno v závodě Saarlouis
(-) C170 FOB Ghia X SVP
S Ovládáním Rádia Na Sloupku Řízení
S pevn.nast.interv.stěr.čeln.okna
Bez zadních zásterek
Bez Přehravače Cd
Bez telefonu
Bez Doplňkového Výstražného Displeje
Bez Soupr. Pro Přípravu Přip.Telef.
Bez skupiny elektrického ovládání
Bez sady zvláštního vybavení
Se Standardním Zavěšením
Bez skupiny komfortního vybavení
Fahrertürspiegel, konvex, Fernbed.
S Centrálním Zamykáním
Bez zpetného bezdotyk.senzoru
(-) C170 FOB SI SVP
Bez pr. nár. s def. podlozkami
Bez Spojleru
Bez speciál.potahů př.sedadel
Bez sady taxi 1
Pneumatiky 185/65 x 14H
Bez A balíčku pro polic.voz.(GB)
Se střední hlavovou opěrkou vzadu
Bezpečnostní zámek skupina #12
Bez predních zásterek
S kuřáckou výbavou
Marketingová úroveň 1
Bez sady funkčních aktualizací
Bez Pomocného Ohřívače
Bez výbavy RSO
Se 4 Reproduktory
Bez balíčku vybavení pro policii
s jedn.dálk. ovl. vst. dverí
(-) C170 FOB CLX SVP
Standardní prední sedadlo
BEZ SYSTÉMU TELEMATIK / MULTIMEDIA
Bez přídavného topení SVO/DSO
Méne kloubu tazného zarízení
5 1/2J x 14" ocelové diskové kolo
Bez Regulátoru Rychlosti
Bez laku na speciální objednávku
S krytem ložné plochy
S ručním řízením dosvitu reflektorů
Bez alarmu hlídání interiéru
S Předními Mlhovkami
6000CD RDS EON
Bez sady taxi 2
Protiblok. brzd. systém všech kol
Bez protismykových desek
Bez elektronického řízení stability
sp.pr.el.ovl. okna na jeden dotek
s ocelovým náhr. kolem
Stresní nosic bez prícníku
Bez sady marketing.přípravy pro trh
Bez levé bederní operky
Bez bezpečnostních balíčků
S inteligent. airbagem řidiče
S vn. zp. zrcátkem v barve karos.
Dálkové ovl.zadních dveří
Bez Poplašného Zařízení Proti Odciz
WF0NXXGCDN3D60578 (20-03-2003)
Prvni 4 roky s tim autem nalital 40.000km, jezdil na slovensko a na hory, zadne kratke jizdy po meste nic. Bylo garazovane. Pak ho dostal do ruky jeho syn asi na 1,5 roku a nalital na nem ca. 50.000km, to uz garaz nemelo. Hodne jezdil z Bechyne do Prahy, kde delal + akcicky + je mladej + jeho prvni auto... jedine z toho mam strach, ale půl roku už ho ma zase jeho tata zpet, nebot tohle auto bylo synkovi malo a koupil si Mondeo.
Jak bylo razeno, vemu ho na prohlidku a uvidime. Se rzi by az tak problem nemel byt, kdyz uz je to ta verze po faceliftu. U mne je to prechod z Oriona, tak auto a vybava je posun dopredu

---------
Focus, (+)"CZR", 1.6L Zetec-S EFI (100PS), 5rychl. manuální - B5/IB5, 2000 EEC (EEC 7), Mauální Klimatizace, Kombi, LHD FWD, 4.06, Série 32, Interiér Midnight, Černá Panther (met), Martre
S halogenovými svetlomety
s man. ovl. sed. rid ve 4 smerech
Bez speciál.potahů zad.sedadel
S el.vyhř.zrcátkem spoluj.Convex
Bez komfort.balíčku pro autoškolu
Bez zadn. nárazn. s def. podlozk.
Bez pravé bederní operky
Standardní akumulátor
Bez luxusní výbavy
(-)'Vozidlo roku' Speciální vydání
S inteligentním airbagem spoluj.
Vyrobeno v závodě Saarlouis
(-) C170 FOB Ghia X SVP
S Ovládáním Rádia Na Sloupku Řízení
S pevn.nast.interv.stěr.čeln.okna
Bez zadních zásterek
Bez Přehravače Cd
Bez telefonu
Bez Doplňkového Výstražného Displeje
Bez Soupr. Pro Přípravu Přip.Telef.
Bez skupiny elektrického ovládání
Bez sady zvláštního vybavení
Se Standardním Zavěšením
Bez skupiny komfortního vybavení
Fahrertürspiegel, konvex, Fernbed.
S Centrálním Zamykáním
Bez zpetného bezdotyk.senzoru
(-) C170 FOB SI SVP
Bez pr. nár. s def. podlozkami
Bez Spojleru
Bez speciál.potahů př.sedadel
Bez sady taxi 1
Pneumatiky 185/65 x 14H
Bez A balíčku pro polic.voz.(GB)
Se střední hlavovou opěrkou vzadu
Bezpečnostní zámek skupina #12
Bez predních zásterek
S kuřáckou výbavou
Marketingová úroveň 1
Bez sady funkčních aktualizací
Bez Pomocného Ohřívače
Bez výbavy RSO
Se 4 Reproduktory
Bez balíčku vybavení pro policii
s jedn.dálk. ovl. vst. dverí
(-) C170 FOB CLX SVP
Standardní prední sedadlo
BEZ SYSTÉMU TELEMATIK / MULTIMEDIA
Bez přídavného topení SVO/DSO
Méne kloubu tazného zarízení
5 1/2J x 14" ocelové diskové kolo
Bez Regulátoru Rychlosti
Bez laku na speciální objednávku
S krytem ložné plochy
S ručním řízením dosvitu reflektorů
Bez alarmu hlídání interiéru
S Předními Mlhovkami
6000CD RDS EON
Bez sady taxi 2
Protiblok. brzd. systém všech kol
Bez protismykových desek
Bez elektronického řízení stability
sp.pr.el.ovl. okna na jeden dotek
s ocelovým náhr. kolem
Stresní nosic bez prícníku
Bez sady marketing.přípravy pro trh
Bez levé bederní operky
Bez bezpečnostních balíčků
S inteligent. airbagem řidiče
S vn. zp. zrcátkem v barve karos.
Dálkové ovl.zadních dveří
Bez Poplašného Zařízení Proti Odciz
WF0NXXGCDN3D60578 (20-03-2003)
- Infinter
- Zkušený
To se divím že to po výrobě rok stálo 

- MART.IN
- Člen klubu
to myslim, že problém neni ... auto rok v atosalónu v ČR, v tom bych problém ani nehledal
Kuga 2,0 TDCi Black Panther 2010
-
- Test driver
to je asi v poho, ja mam auto taky vyrobene v dubnu a prvni regsitrace az v prosinci.
fakt za ty prachy je to dobry. hod to do forda na kontrolu a pokud to bude ok, vazne bych o nem uvazoval. ze s tim jezdil synek, no tak ho mozna obcas protahnul,jenze to nevis nikdy, jak s tim kdo jezdil. A benzin bez turba snese hodne.
fakt za ty prachy je to dobry. hod to do forda na kontrolu a pokud to bude ok, vazne bych o nem uvazoval. ze s tim jezdil synek, no tak ho mozna obcas protahnul,jenze to nevis nikdy, jak s tim kdo jezdil. A benzin bez turba snese hodne.
Ford Mondeo Turnier, 2.0 107kW, 2010 FL
- Infinter
- Zkušený
Mno jo, to mě nějak nenapadlo. Když vezmu že teď se na auto čeká i měsíce..