výměna žhavících svíček
- andre.magnat.toulenu
- Nováček
výměna žhavících svíček
dnes jsem vyměnoval žhavičky a dvě šli v poho a dvě z tuha.jedna z těch dvou co šli z tuha se uplně sekla.tak jsem nastříkal všechny WD-čkem a nechal jsem je chvíli tak.vyšrouboval jsem všechny až na jednu tu hodně zatuhlou.už se ale trošku líp otačela(je zhruba tak v pulce závitu)když se najednou začala lehce otáčet a strh se mi závit..můžu s ní hýbat tak 3 mm nahohu a zpět dolů.připadá mi to,jako by byl sthlý jen v určité části.chci si zítra nechat v práci udělat přípravek který našroubu na zavít co je pro matičku na připojení elektriky a tahat s ním směrem od motoru a přitom otáčet svíčkou,ať se zasekne do závitu a vyšrubovat ji.už se to někomu z vás stalo?nebo nevíte jak bych se to mohl snažit vyšroubovat?
díky moc za odpověď!

Ford mondeo combi rv.01 2.0 TDDi 85 KW
- aWe
- Nováček
Re: výměna žhavících svíček
No podarilo sa ti to dostat von??? Zaujimalo by ma ako si dopadol, lebo je to dost naprd takto zavit strhnut na takom mieste. Dik.
- Meda
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Je to bolest FM 00-07 s těma svíčkama. V originál servisu když ty svíčky strhnou tak na to mají speciální opravnou sadu. Pokud je dostanete ven tak těm novým namažte závity nějakou měděnou vazelínou odolávající vysokým teplotám. Příště už by vám neměl dělat problém je vyndat.
- andre.magnat.toulenu
- Nováček
svíčku jsem nakonec vytrhl ven a v práci jsem nechal udělat závitovou vložku kterou mi tam našrouboval kámoš automechanik a je to ok
dnes -22° a napoprvé 

Ford mondeo combi rv.01 2.0 TDDi 85 KW
-
- Nováček
Nedavno jsem ve svém FOMO MKIII TDDI měnil také šla pouze 1, koupil jsem 4 CHAMPIONY asi 1500,-, včera bylo ráno - 23 C a super start, mam najeto 192 tis, celkem jsem překvapenej jak to startuje, možná líp než VW. 
A ještě jeden postřeh, měnit svíce u studeného motoru, svíci zkoušet lehce povolit pak utáhnout a ne to rvát hned ven, použít uvolňovací olej.

A ještě jeden postřeh, měnit svíce u studeného motoru, svíci zkoušet lehce povolit pak utáhnout a ne to rvát hned ven, použít uvolňovací olej.