Prebliknutie prednych svetiel pri starte...
- Noell34
- Nováček
Prebliknutie prednych svetiel pri starte...
Ahoj Focusaci,
mam nasledovny problem ak sa stym niekto stretol bude pre mna vzacna rada od Vas. Mam Ford Focus C-max r.v 2005, pri starte mi na 1 sekundu prebliknu predne svetla ,moze to byt ,zle ukostrenie ,alebo nieco s automat. zapinanim svetiel? totiz mam tu moznost inak bez nejakych vedlajsich ukazovatelov zavady v elektrike. Neviem co znamena to sekundove prebliknutie...
mam nasledovny problem ak sa stym niekto stretol bude pre mna vzacna rada od Vas. Mam Ford Focus C-max r.v 2005, pri starte mi na 1 sekundu prebliknu predne svetla ,moze to byt ,zle ukostrenie ,alebo nieco s automat. zapinanim svetiel? totiz mam tu moznost inak bez nejakych vedlajsich ukazovatelov zavady v elektrike. Neviem co znamena to sekundove prebliknutie...
-
- Test driver
Re: Prebliknutie prednych svetiel pri starte...
Ak mas funkciu AUTO a senzor svetla,je mozne,ze sa na chvilku aktivuju a zhasnu.
-
- Nováček
Ja mám podobný problém. Všimol som si, že to robí iba keď je vonku zima. Preblikujú mi svetlá a auto ťažšie štartuje, ako by bola vybitá batéria. A ešte jedna zaujímavosť, raz mi centrál otvorí aj kufor, inokedy nie. Tiež to závisí od teploty.
mám 1.6 16V, r.v.05
mám 1.6 16V, r.v.05
Ford Focus II 1,6 16V, 74kw,2005, 5 dv.
-
- Nováček
ahoj, taky mi to dělá FF06, všiml jsem si toho jak je teď pořád tma...a dělá to jen občas, prostě při startování probliknou potkávačky. možná to bude souviset i s tím, že včera ráno mi naráz obě shořely. ale netuším co by to mohlo být.
- migu73
- Nováček
Presne toto robilo aj mne, keď sa ochladilo a baterka slabšie štartovala. Bolo pri štartovaní počuť aj nejaké cvakanie relé spod prístrojovky až som raz ráno vôbec nepretočil motorom.Baterka išla na nabíjačku, ale asi po mesiaci znova to blikanie a cvakanie pri štarte.A to hlásili ďalšie ochladenie.Tak som kúpil novú baterku a teraz mám pokoj bez blikania a cvakania nejakého relé aj pri - 15 °C. 

Ford Focus II, 1,6/74kW, Silver, 06/2005
- Hans69
- Nováček
Nechci sejčkovat,ale přesně tohle se mi taky párkrát stalo,než mi odešel alternátor.
- Ada
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
tak s tímto jsem se nesetkal 

Focus ll,3 Dv.HB,Zetec 1.6,BlueJeans color 04.2006
"Když nejde o život,tak jde o hovno"
- pbjun
- Test driver
Mi zase pri startu problikava radio
Ale neresim to, najezdil sem s tim pres 100tis km a dela to furt... Podle mych zjisteni kdyz sem jezdil s voltmetrem na sedadle spolujezdce to dela hlavne kdyz je trosku slabsi baterka - treba jsem jezdil kratke trasy pod 13km na jeden start a na baterce napeti kleslo pod 12V tak teste po startu vyskocilo pres 15,3V a v te chvili probliklo radio.

-
- Nováček
vymenil som batériu, problém vyriešený 

Ford Focus II 1,6 16V, 74kw,2005, 5 dv.
- Quickie
- Moderátor
migu73 píše:Presne toto robilo aj mne, keď sa ochladilo a baterka slabšie štartovala. Bolo pri štartovaní počuť aj nejaké cvakanie relé spod prístrojovky až som raz ráno vôbec nepretočil motorom.Baterka išla na nabíjačku, ale asi po mesiaci znova to blikanie a cvakanie pri štarte.A to hlásili ďalšie ochladenie.Tak som kúpil novú baterku a teraz mám pokoj bez blikania a cvakania nejakého relé aj pri - 15 °C.

takže mne baterku ťahaju ešte pred štartom 2xH7

To cvakanie čo spominaš si myslím že je zopnutie vyhrievania zadneho skla, ktoré sa aktivuje hned po naštartovaní, takže tam by problem nemal byt.. no uvidim.. ja som este baterku nedobijal odkedy mam auto (rok aj 3 mesiace) a zatial žiadny problém.. tušim ju dnes pojdem zmerat

- stand
- Zkušený
Už se mi to stalo také, když jsem vybil baterii a sotva točila motorem, startovací relé sem tam cvakalo a dotoho blikala světla, připojil jsem paralerně baterii z traktoru a startér točil tak jak jsem to u FOFA ještě nezažil-startovací kabely mám doma dělané z 5ti mm mědi, to je jiná káva než ty kupované srágorky.
(jinak pozoruji že baterie nemá moc dobrou kondici po 5ti letech docela provar, na Astře jsem měl baterii 11-tiletou a byla suprová, na mašině mám baterii 13tiletou a pořád maká bezproblémově u fofa při startu pozoruju, že nemá už sílu dobře zatočit motorem)
(jinak pozoruji že baterie nemá moc dobrou kondici po 5ti letech docela provar, na Astře jsem měl baterii 11-tiletou a byla suprová, na mašině mám baterii 13tiletou a pořád maká bezproblémově u fofa při startu pozoruju, že nemá už sílu dobře zatočit motorem)