1.8 zetec není slyšet čerpadlo
- broomla
- Nováček

1.8 zetec není slyšet čerpadlo
čau hoši, doufám že Vy mi poradíte.Minulý týden sem sedl do fofa 1.8 zetec r.v. 99 popojel sem zhruba 10km,start zcela bez problému,následně sem zaparkoval a zhruba po 5ti minutách sem chtěl odjet ale auto ani neškytlo,svíčky nové,relátka a pojistky ok baterka točila krásně ale nebylo slyšet čerpadlo,načež sem zklamaně usoudil že bude kaput a nechal sem se odtáhnout.jenže při odtažení (na laně) na určené místo,ejhle fofo naskočilo okamžitě bez problémů a celý týden sem jezdil cca 300km bez problému.jenže předevčírem opět to samé jenže ani po odtahu čerpadlo není slyšet,tudíž nedává a tím pádem nechytne
mám pocit že je to čerpadlo ko ale nejde mi do hlavy že už to jednou nešlo a pak zase jo bez problemu,na servis nemám ani náhodou a teď v tý zimě se mi nechce sundavat nádrž....tak Vás kucí móóóóóc prosíííím o nmějakou efektivní radu 
- Rendy
- Nováček

Re: 1.8 zetec není slyšet čerpadlo
No ono fordy 99 mají na sloupku předních dveří u řidiče takovou pitomou plastovou zásleplu kterou zatéká přímo do pojistek,po faceliftu je tam už gumová kterou nezatéká já bych omrkl ty pojistky ze zadu jestli to není zrezlý a prostříkl bych je třeba WDčkem a to samý ještě pojistky v motorovém prostoru,někde může být nějaká oxidace a do třetice spínač co je schovanej u spolujezdcové pravé nohy za tím plastem,až tohle všechno vyloučíš tak je asi po pumpě,která ráda klekne,když se párkrát vyjede nádtž až do sucha.
- broomla
- Nováček

nevyjel sem nádrž do sucha nikdy ale s tím WDčkem už mě to taky napadlo,díky moc za radu a ještě něco nevíš náhodou kde přesně je pojistka pro vypnutí motoru při převrácení,už to totiž bylo přes boudu a mám to zapojený na přímo,dělal mi to mechanik,jestli tam náhodou neni špatnej kontakt...myslim že to přeruší zrovna čerpadlo...
- Rendy
- Nováček

Ten vypínač je dole u spolujezdce přímo kousek od dveří směrem k motoru ten plast drží na dvou takovejch plastovejch nesmyslech pod ktery šupneš šroubovák a vytáhneš ven no a pak už je plast dole a při montáži zpět to tam jen zarazíš a je to.
- broomla
- Nováček

jojojo vim vim minulej tejden sem sundaval celou palubku
,akorát sem nevěděl že to je ono. mockrát Ti děkuju 
- Rendy
- Nováček

Tak snad se Ti to povede zprovoznit,čus.
- broomla
- Nováček

jou jou Rendy zapomnel sem ti poděkovat,moc si mi pomohl,už to zase frčí jak ďas vypatlal sem na to celej velkej kontaktol a heleďme se:D tak vše nej do novýho roku 
-
mirekk
Mám podobný problém:
otočím klíčkem do polohy zapnuto, rozsvítí se kontrolky, zabzučí čerpadlo. Pokud klíček vypnu, znovu zapnu, opět vše v pořádku a mohu nastartovat. Jestliže ale nastartuju, potom vypnu motor a zkusím znovu, už nezabzučí čerpadlo a musím pár hodin počkat, pak zase nastartuju a jedu. Ale po vypnutí zas musím pár hodin čekat.
Stalo se mi to prvně před třemi dny, kdy jsem zastavil po cca 50-ti km, po pár minutách už jsem nenastartoval a nechal se odtáhnout. Po asi 5-ti hodinách jsem to naštvaně šel zkusit a chytlo to.
Projel jsem celé fórum, ale tohle se tu neřešilo. Budu vděčný za každé "nakopnutí" správným směrem.
Edit: FF 1,6 ZETEC, 1999
otočím klíčkem do polohy zapnuto, rozsvítí se kontrolky, zabzučí čerpadlo. Pokud klíček vypnu, znovu zapnu, opět vše v pořádku a mohu nastartovat. Jestliže ale nastartuju, potom vypnu motor a zkusím znovu, už nezabzučí čerpadlo a musím pár hodin počkat, pak zase nastartuju a jedu. Ale po vypnutí zas musím pár hodin čekat.
Stalo se mi to prvně před třemi dny, kdy jsem zastavil po cca 50-ti km, po pár minutách už jsem nenastartoval a nechal se odtáhnout. Po asi 5-ti hodinách jsem to naštvaně šel zkusit a chytlo to.
Projel jsem celé fórum, ale tohle se tu neřešilo. Budu vděčný za každé "nakopnutí" správným směrem.
Edit: FF 1,6 ZETEC, 1999
- broomla
- Nováček

nechci strašit, ale já už nenastartoval,abych vylouči špatnej kontakt,ušmiknul sem u čerpadla kabe a vzal sem zkoušečku a šťáva tam šla tudíž sem už týden bez auta a vydělávám na nový čerpadlo....