Motor jakoby vynechává a dusí se
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Motor jakoby vynechává a dusí se
vetsinou to dela civka . ale zajel bych na diagnostiku , tam ti to potvrdi
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- miki21
- Test driver
Na diagnistiku se vyprdni-zbytečně vyhozené prachy.Pujč od někoho v okolí cívku-na 90% to bude ona.
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- Lemmons
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: motor vynechava
Mám taky takový problém u 1.8 benzína. Jedu na dálnici ustálenou rychlostí třeba 100. Pořád stejně ale auto si jakoby samo ubíralo a přidávalo. Neni to nijak razantní ale je to znatelný, (A hlavně otáčky motoru se nemění). Pokud přidám vše je OK dokud nejedu zase ustáleně. Zatím jsem nepřišem na závadu. Bylo to napíchnutý na PC, tam nic, jsou tam nový filtry a svíčky cca rok. Auto má najeto necelých 120tis. Bylo to u řady odborníků a všichni kroutí hlavou. Jeden říká že to dělá, palivovej filtr (je ale novej), další že svíčky(jsou nové) další že cívka nebo kabely,ale že by to měl zaznamenat počítač (což mi je trochu divný) a poslední machr mi nasadil brouka do hlavy. Prej to dělají kola. Je pravda že jezdím na 17"kách 215/40, a v zimě jsem to nikdy nepocítil (195/60/15). Říká že pokud auto táhne je to OK ale jakmile ustálim rychlost, tak valivá síla kol občas zrychlý a občas přibrzdí, a při takovém odporu jako je u těch 215 prej to je znát už hodně. Auto se jinak chová úplně normálně. na těch kolech jezdim už 3roky a pozoruji tuto závadu až poslední 3 měsíce. Chtěl bych slyšet Váš názor na tento problém, protože se autama hodně zabejvam a nějak mi to nejde do kedlubny. Díky
-
- Nováček
Tak pro zajímavost, dnes jsem byl u jednoho garážového technika na diagnostice. Řekl mi že mám špatné čidlo tlaku vzcuchu na sání, což se prý rovná špatná váha vzduchu. Jsem stoho dost na větvi, bo doposud jsem jen jezdil Formanem stříkačkou tam nic takového nebylo. Tak uvidíme. Po neděli bych chtěl ješte zkusit jiného technika, tak uvidíme.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Randi píše:Tak pro zajímavost, dnes jsem byl u jednoho garážového technika na diagnostice. Řekl mi že mám špatné čidlo tlaku vzcuchu na sání, což se prý rovná špatná váha vzduchu. Jsem stoho dost na větvi, bo doposud jsem jen jezdil Formanem stříkačkou tam nic takového nebylo. Tak uvidíme. Po neděli bych chtěl ješte zkusit jiného technika, tak uvidíme.
jsem zvedav kde ji najde .

Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
Ten co dělal diagnostiku ji našel vepředu, ukazoval mi na sání, v prostoru u altiku. Dnes jsem si pro ni byl v jednom krámě, dal jsem za ni 3000,-, měl by být od "Pírburgu". Tak snad to bude topravý ořechoví.
Apropo: myslíte, že bude třeba to ještě nějak vymyzat v motoru (tu závadu). Kontrolka mi už nesvítí.
Apropo: myslíte, že bude třeba to ještě nějak vymyzat v motoru (tu závadu). Kontrolka mi už nesvítí.
-
- Nováček
Tak přátelé, a jsem v pr... jak Baťa s dřevákama. Ta váha co jsem si přivezl domů není to ono so tam má být. Naštěstí mi ji vzali zpět. Ale jak dál? Ten co mi dělal diagnostiku říkal: Je špatné čidlo tlaku vzduchu na sání, to je váha vzduchu. Ale ono to asi není jedno a to samé, že. Jsem v háji. Víte o tom někdo něco?
- kami
- Nováček
Re: Dusí se motor
Auto je po výměně palivového filtru. Zatím jesm udělal pouze jednu "delší" cestu (2x60km jeden den) a zatím OK. Snad to bylo ono a bude chvilku pokoj 

- David78
- Nováček
Ahoj všichni s tímto problémem, je to jak přes kopírák, mám 1,8 a najeto 70tis a nemohu se dostat při silné akceleraci přes 3tis.otáček, přidusí se to a začne kuckat. Při jemnějším zátahu je to lepší. Jdu formou nejmenších výdajů. Prvně jsem tankoval natural 98 a pak Verva 100 a nic moc změna. Teď v pondělí jdu na výměnu pal. filtru. Taky mě strašili váhou vzduchu, ale odborník pravil, že by byly otáčky v neutrálu nestálý, kdyby se jednalo o tento díl. Pak tedy ještě diagnostika, tak uvidíme.
Focus kombi Ghia 00, 1,8 16V, aquamarine

- Budulman
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Koukám, že tenhle problém má spousta lidí.
Mě se to týká úplně stejně, mám benzín 2,0 96kW sedan r.v. 99.
Jakmile se motor zahřeje a jedu třeba po silnici (dálnici) stálou rychlostí, cca od 90km/h a výše, občas se stane, že při držení pedálu ve stále stejné poloze se tah najednou jakoby utlumí, motor začne ztrácet otáčky, trvá to 1 - 3 vteřiny a pak je všechno zase jak má.
Děje se to naprosto náhodně, což mě štve úplně nejvíc, že to nejde odhadnout.
Asi zkusím taky jako první výměnu palivového filtru, svíček a vzduchového filtru.
Pokud to nepomůže, netuším, co dál... na diagnostiku se mi moc nechce.
Mě se to týká úplně stejně, mám benzín 2,0 96kW sedan r.v. 99.
Jakmile se motor zahřeje a jedu třeba po silnici (dálnici) stálou rychlostí, cca od 90km/h a výše, občas se stane, že při držení pedálu ve stále stejné poloze se tah najednou jakoby utlumí, motor začne ztrácet otáčky, trvá to 1 - 3 vteřiny a pak je všechno zase jak má.
Děje se to naprosto náhodně, což mě štve úplně nejvíc, že to nejde odhadnout.
Asi zkusím taky jako první výměnu palivového filtru, svíček a vzduchového filtru.
Pokud to nepomůže, netuším, co dál... na diagnostiku se mi moc nechce.
Ford Mondeo MK4 kombi 1.8 96kW 2010
- David78
- Nováček
Takže jsem autí dal na diagnostiku do Fordu a tam mě doslova šokovali. Výměna nějaké podtlakové hadice za 400,- jsem přijal v pohodě, ale za 2 hodky volali znovu a oznámili, že je v háji katalizátor, kterej je úplně zanešenej a vysypanej, nevím nerozumím věci, ale v žádným případě bych emise neudělal. Oprava i s diagnostikou kolem 15tis a to jsem uhádal repliku.
Super zprávy co? palivák jsem vyměnil pro jistotu taky.Já šel do kolen. Jen jsem zvědav, jestli to bude ok. Tak všem hodně zdaru.
Super zprávy co? palivák jsem vyměnil pro jistotu taky.Já šel do kolen. Jen jsem zvědav, jestli to bude ok. Tak všem hodně zdaru.
Focus kombi Ghia 00, 1,8 16V, aquamarine

-
- Nováček
Stejný problém sem řešil asi před měsícem u fíka 1,8 i 16 V.Výsledek byl výměna svíček a kabelů a od té doby klid.Teď jde při každém přidání plynu za plynem bez jediného cuknutí.
-
Mám chvilku Mondeo V6 2.5 litr a stejný problém. Prostě to při 130/150km/h přestane tahnout. Někdy to trvá tak dlouho až jedu 30. Občas jsem musel zastavit v odstavném pruhu. Počkal minutu a pak zase 100km po dálnici a nic. Jednou se mi to stalo těsně před tankovaním na dálnici a zajímavé bylo že jsem skoro vůbec nemohl tankovat. Pistole furt procvakavala zpět.
Předchozí majitel tvrdí, že měnil snad vše. Filtry vzduchu/paliva, váhu vzduchu, čerpadlo, diagnostika nic neukázala. Docela by mě zajímalo jestli někdo nakonec přišel na to čím to je ?
Zatím to vypadá, že každému pomohlo něco jiného
Předchozí majitel tvrdí, že měnil snad vše. Filtry vzduchu/paliva, váhu vzduchu, čerpadlo, diagnostika nic neukázala. Docela by mě zajímalo jestli někdo nakonec přišel na to čím to je ?

Zatím to vypadá, že každému pomohlo něco jiného

- Fofan
- Zkušený
V první řadě si vypište podpis!! Pak zajeďte na tu diagnostiku, protože koukám že u každýho to bude něco jinýho
když to někdo zdiagnostikuje dobře a nebude pouze vyčítat chyby tak na to přijde 

Ford Focus Mk2-07 1.6L Duratec 16V PFI (100PS) Sigma, Černá Panther (met)
Ex. Ford Focus Mk1 2.0 Zetec

Ex. Ford Focus Mk1 2.0 Zetec

-
- Nováček
Caute mam problem s cukanim a otackama furt houpou 1.8 16v 99 volnobeznak novej veskere filtry nove svicky nove fo mo co kabely take potenciometr tež motor ma mensi zatah nez drive klapka cistena take uz nevim co mam delat pri vyrazeni za jizdy houpou jak blazen . Pri dojizdeni na svetla tak jde tak dolu az malem.zdechne ale zas to vyrovna a stim je spojene kolisani napeti ve vsech svetlech. No a tet babo rad sem stoho uz jalovej obcas i zacuka a ktomu vsemu pocituji cim dal veci vybrace celeho auta mate nekdo neco podobneho? Dekuji.