Stěrače FFII
-
- Test driver
Re: Stěrače FFII
Nedávno se mi stalo při jízdě když byla teplota kousek nad nulou a sněžilo tak stěrače fungovali v pohodě, ale jakmile teplota klesla na bod mrazu tak začali stěrače nepříjemně vrzat po skle. Brrr
Čím to, proč?

2012 Mazda 3 2.0DISI 111kW
- Anndy
- Test driver
budte radi, ze vam vrzgaju iba stierace a nie cele auto.
- anubis
- Nováček
a to ti vydrzali 2 roky? ja ich mam necely rok a kruzky, kt boli na zaciatku cierne su zlte - podla navodu na pouzitie su stierace vhodne na vymenu. ak som ten navod spravne pochopil...zirafak píše:Jasnacka,beriem,ale moj nazor na tuto Vasu homemade upravu to nemeni.Zas 40 eciek vysolit za stierace,ktore vydrzia 2 roky nieje aspon pre mna likvidacna cena.Pre Vas vsak mozno hej
FoFoII 5door hatchback Collection X 74kW vyr 07/2007
https://moje.auto.cz/l-n/ford-s-max.html
https://moje.auto.cz/l-n/ford-s-max.html
-
- Test driver
Mal som povodne od vyroby a na nich tie indikatory opotrebenia neboli a aj mojou snahou a pravidelnou udrzbou vydrzali bezproblemov stierat cele 2 roky.
-
- Junior
Rain off časem stěrače z okna sundají . Případně můžeš omýt okno jarovou vodou.Quickie píše:zirafak možno zlé gumičky si kúpila mas asi slabšie nervy ako ostatní.
![]()
Inak ja teraz neviem ako vyriešim stieranie okna. v lete som napatlal okno RAIN OFF-om. Kua drží a funguje doteraz. Lenže rainoff sa tuším nejako nemá rád s nemrznucou zmesou do ostrekovačov ktorú som už dolial.
stierače stieraju pekne, ticho, bez skákania kým len prší, ale ked som použil ostrekovač, tak vzniká taká mazanica na okne
Tu mazanici potvrzuji. Rain off je dobrý na letní deště, ale teď je na okně kromě deště i špína, blátíčko a je třeba to setřít.
FF II 1,6 benzín kombi Trend
- Anndy
- Test driver
Ja som mal tiez na minulom aute stierace s indikatorom, ktory po pol-3/4roku bol absolutne zlty, ale stierace stierali skoro ako nove. Treba vymienat podla stavu, nie podla indikatorov.
- Raada
- Test driver
Polozim otazku znovu - mam vybrat Bosch nebo Valeo? Co je lepsi?
- Milinko
- Zkušený
Jelikož venku je čím dál víc pochmourmo a pořád poprchává, rozhodl jsem se vyměnit moje cca 5 let staré původní stěrače. Stíraly na ho. a vrzaly jak blbé.
Zavítal jsem tedy do tohoto vlákna,přečetl zkušenosti s Valeo Extrem,Silencio, Bosch, homemade výměnou gumiček a kdo ví ještě čím a rozhodl se koupit - Bosch Aerotwin
.
Zítra by měly přijít, tak pak poreferuju zkušenosti.
Zavítal jsem tedy do tohoto vlákna,přečetl zkušenosti s Valeo Extrem,Silencio, Bosch, homemade výměnou gumiček a kdo ví ještě čím a rozhodl se koupit - Bosch Aerotwin

Zítra by měly přijít, tak pak poreferuju zkušenosti.
- Anndy
- Test driver
raada. Tazko povedat. Ja mam od zaciatku roku valeo (kupovane mimo fordu) a som spkojny. Sice mi robia jeden tenky pruzok na velkom stieraci, ale inak to stiera doteraz v pohode. Kolegu som viezol v piatok domov ked husto prsalo a sa ma pytal, ci som menil stierace, ze tak super stieraju.
Ja nabuduce ale vyskusam bosch - to su tu vsetci viacej chvalia, a ceny su velmi podobne, takze chod do boša radsej
Ja nabuduce ale vyskusam bosch - to su tu vsetci viacej chvalia, a ceny su velmi podobne, takze chod do boša radsej

- BobTDCi
- Zkušený
No veď práve - na klasických stieračoch meniť iba gumičku, je celkom a úplne zbytočné - kvôli viacnásobným uloženiam segmentových ramienok v ich sústave pák - je v okamihu, keď stierač nestiera dobre a začína emitovať nie práve uchulahodiace frekvencie pre vodiča - už vôľa na čapoch tých malých ramienok.zirafak píše:Takuto vymenu som skusal u byvalej generacie Focusa.Boli tam klasicke ramienkove.Po vymene,pri ktorej som stratil snad vsetky nervy,som ich osadil na auto a po par zotretiach putovali do smetiaka a kupil som aera s adapterom pre Focusa.Odvtedy sa k tomu staviam tak skepticky.Pravdepodobne ste asi o dost sikovnejsi,alebo neviem![]()
Teda aj ak tam dáš novú a hoci aj pevnejšiu gumičku - tá nebude mať správnu polohu voči sklu, lebo sa nasčítavajú vôle na tých čapoch vynásobené dĺžkou tých malých ramienok a aj ich počtom... Proste NEMôŽE !!!!! to fungovať.
Gumička stierača sa vtedy už iba "vlečie" za ramienkom a ak by ste sa pozerali na spomalené zábery, tak skôr pripomína príborový nožík, keď natiera maslo na chlieb - ako reálnefunkčný stierač.
Nová konštrukcia stieračov nám po prvýkrát dáva šancu - na to, aby reálne fungovali aj IBA po výmene stieracích gumičiek - za predpokladu, že sú naozaj kvalitné.
Takže určite by som to skúsil - vedieť ich tu zohnať.

Seat LEON II, 1.9TDI PD 105k, 06/2010´
Predtým: Ford Focus II Titanium kombi, 1.6TDCi 110k, 10/2005´
Predtým: Renault Mégane II sedan, 1.5dCi 82k, 2004´
Predtým: Renault Clio II, 1.5dCi 65k, 2001
Predtým: Ford Focus II Titanium kombi, 1.6TDCi 110k, 10/2005´
Predtým: Renault Mégane II sedan, 1.5dCi 82k, 2004´
Predtým: Renault Clio II, 1.5dCi 65k, 2001
- L_u_k_y_n
- Nováček
to Raada:
psal jsem nedávno:
Kdyby někdo sháněl stěrače Bosch AeroTwin na FF2 (650,425 mm) na FF2, tak v tomhle e-shopu je maj za 910,- vč. DPH. Ještě doplatek 80,- (kurýr) + 40,- (platba při předání). Podle mě slušná cena. Tak se těším na konečně čistý okno
http://eshop.cruservis.cz/detail.php?zbozi=895538
zkušenost:
Hned jak mi přišli do práce, namontoval jsem je a rozhodně nelituju. Druhej den ráno hnus, déšť se sněhem a stěrače nádherně stíraly hned od začátku. U starejch Bosch zkusím vyměnit jen gumičky a uvidíme ...
psal jsem nedávno:
Kdyby někdo sháněl stěrače Bosch AeroTwin na FF2 (650,425 mm) na FF2, tak v tomhle e-shopu je maj za 910,- vč. DPH. Ještě doplatek 80,- (kurýr) + 40,- (platba při předání). Podle mě slušná cena. Tak se těším na konečně čistý okno
http://eshop.cruservis.cz/detail.php?zbozi=895538
zkušenost:
Hned jak mi přišli do práce, namontoval jsem je a rozhodně nelituju. Druhej den ráno hnus, déšť se sněhem a stěrače nádherně stíraly hned od začátku. U starejch Bosch zkusím vyměnit jen gumičky a uvidíme ...
Ford Focus II 2.0 TDCi Ghia, r.2005
- Dzefer
- Zkušený
na sk som bosch bezramienkove videl v metre za +-30evri aj s danou. Ci mali aj na forda som nepozeral, ale mali viac druhov
-
- Test driver
Tebe uz nestacia gumicky

- Dzefer
- Zkušený
ja som ich nekupoval, len som isiel okolo auto oddelenia a tak som sa tam zastavil a popozeral 
Ale jasnacka, ze obcas treba vymenit cele ramienko

Ale jasnacka, ze obcas treba vymenit cele ramienko
Naposledy upravil(a) Dzefer dne 22.10.2009 08:17, celkem upraveno 1 x.
-
- Test driver
Priznaj sa,ze Ta lakaju krasne,nove aerotwiny
Su tvojou takou tajnou laskou