Koupě ojetiny. octavia2 vs. Focus2
-
- Nováček
Koupě ojetiny. octavia2 vs. Focus2
Sorry za OT, několik srovnávacích testů Octavie a Focusu jsem našel, ale jen první generace, nebo generaci poslední. Dvojkovou se mi prostě najít nepovedlo, takže se zkusím zeptat těch, kteří tomu rozumí:
Mám na nový vůz 240 000 a za to se dá pořídit:
- Octavie Combi 2, 1,9TDi, Rok 2005, najeto cca 150k, Manuální klimatizace
- Ford focus2 Combi, 1,6TDCi, Rok 2006-7, najeto 120k, Automatická klimatizace
Dle tabulek je Octavia delší a má větší kufr, Focus je zase širší a vyšší. Třída je to stejná. Kdybych koupil Octavii, tak vyčerpám veškerou hotovost a díky manželce na mateřské, nemám kde sehnat další peníze nejbližší 3 roky (s menšími investicemi do údržby počítám, ale nové turbo nezaplatím) a to již budu muset shánět i dle parametrů, zda má zimní sadu kol, na které odjedu aspoň sezónu. Focus se dá pořídit novější a v lepší výbavě o 30k levněji, takže zbyde na výměnu rozvodů a případná záloha na neočekávané.
Takže rozum hovoří pro Focuse, srdce pro Octavii. Poradí mi prosím někdo a podá argumenty? Navrhne někdo něco jiného? Díky
Mám na nový vůz 240 000 a za to se dá pořídit:
- Octavie Combi 2, 1,9TDi, Rok 2005, najeto cca 150k, Manuální klimatizace
- Ford focus2 Combi, 1,6TDCi, Rok 2006-7, najeto 120k, Automatická klimatizace
Dle tabulek je Octavia delší a má větší kufr, Focus je zase širší a vyšší. Třída je to stejná. Kdybych koupil Octavii, tak vyčerpám veškerou hotovost a díky manželce na mateřské, nemám kde sehnat další peníze nejbližší 3 roky (s menšími investicemi do údržby počítám, ale nové turbo nezaplatím) a to již budu muset shánět i dle parametrů, zda má zimní sadu kol, na které odjedu aspoň sezónu. Focus se dá pořídit novější a v lepší výbavě o 30k levněji, takže zbyde na výměnu rozvodů a případná záloha na neočekávané.
Takže rozum hovoří pro Focuse, srdce pro Octavii. Poradí mi prosím někdo a podá argumenty? Navrhne někdo něco jiného? Díky
- tomason
- Test driver
Re: Koupě ojetiny. octavia2 vs. Focus2
Kup benzín polovina starostí 120- 150 je dost na další výdaje .
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
-
- Nováček
Jakých 120-150?
Samozřejmě uvažuji i o koupi benzínu, ale nafta mi pořád vychází lépe. Rozdíl 3 litrů paliva na 100km, to je dost, protože i při mím nájezdu cca 18k ročně, ušetřím na palivu 56k. Dostal jsem varování, že se mi může rozbít turbo, vstřiky a ještě něco. Každá věc s opravou za 20k (ne v ovficiálním servisu). Takže na jednu stranu dávám jistou úsporu 56k za 4 roky, nebo budu mít neuvěřitelnou smůlu a rozbijou se mi všechny tři věci, takže vysolím 60k za opravy. Po čtyřech letech budu 4k v mínusu, ale budu mít opravené auto. Jsem laik, ale počítám špatně?
Stále tu je varianta, že koupím benzína za 190 a 30k za LPG...
Samozřejmě uvažuji i o koupi benzínu, ale nafta mi pořád vychází lépe. Rozdíl 3 litrů paliva na 100km, to je dost, protože i při mím nájezdu cca 18k ročně, ušetřím na palivu 56k. Dostal jsem varování, že se mi může rozbít turbo, vstřiky a ještě něco. Každá věc s opravou za 20k (ne v ovficiálním servisu). Takže na jednu stranu dávám jistou úsporu 56k za 4 roky, nebo budu mít neuvěřitelnou smůlu a rozbijou se mi všechny tři věci, takže vysolím 60k za opravy. Po čtyřech letech budu 4k v mínusu, ale budu mít opravené auto. Jsem laik, ale počítám špatně?
Stále tu je varianta, že koupím benzína za 190 a 30k za LPG...
- tomason
- Test driver
Ano Octavia na LPG a máš klidné spaní
Počkej paliva pudou na horu vyšší daně a vyšší poptávka LPG se ti vrátí za 2 roky .120-150 tisíc kilometrů u 1,6 tdci počítej s filtrem DPF eolisem .Čím složitější motor tím hůř takže auto bez DPF .

byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- pbjun
- Test driver
Gooorila: hele obavam se ze pocitas spatne... Nafta ma drazsi servisy - mluvim o preventivnich a taky naftaky se serou daleko vic nez benziny... Ja jezdim cca 100tis rocne a po vsech vypoctech mi porad vyslo levneji mit benzinaka. Preci jen kdyz se Ti vysere turbo, vstriky, cerpadlo, DPF, pak udelas par pravidelnych servisu a brzdy jsou taky drazsi, rozvody taky, spojka taky, jeste se serou setrvacniky u nafty... Ja bych sel do benzinu a kdyz benzin tak forda jelikoz benzinaky od skodovky jsou na hovno - zerou, sou line a podobne. Ideal bych bral neco jako 1,6 - 1,8 focusa a nic bych neresil...
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
koncernový benál není špatný
TFSI když funguje je to supr

Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Já bejt tebou tak o naftě neuvažuju při tak malým nájezdu.Nafťáky jsou z 80% všechny stočený
Ford je má na pytel a Octávka bude mít nejmíň 200 000 nalítano,takže s dalšíma investicema.
Taky řešim tohle dilema až doplatim leasing a nechce se mi dávat nekřesťanský prachy za vylágrovanou Ochcávku,navíc je kradou.To radši benzínovýho Focuse v supr stavu,ale ta 1,6
stokoňová VW taky bohatě stačí,ale je to furt o nějakejch 30 000,- víc než FF.
Ford je má na pytel a Octávka bude mít nejmíň 200 000 nalítano,takže s dalšíma investicema.
Taky řešim tohle dilema až doplatim leasing a nechce se mi dávat nekřesťanský prachy za vylágrovanou Ochcávku,navíc je kradou.To radši benzínovýho Focuse v supr stavu,ale ta 1,6
stokoňová VW taky bohatě stačí,ale je to furt o nějakejch 30 000,- víc než FF.
Byl Focus II kombi 2011 1,6 16v

Je VW Golf VII ME 1,0 TSI 2019

- richisan
- Zkušený
Goorila: Jednoznacne je focus omnoho lepsou volbou
Na oboch autach jazdim striedavo a v chtochti nikdy nezazijes to, co vo focuse. Motorizacia 1,6tdci neni zla ale ked tak 80kW bez DPF!!!
Oktu si uz nekupim, kupoval som ju ako novu ale to auto ma totalne sklamalo pocnuc slabym motorom, vykonom az po slabu vybavu, 2.najvyssiu po L&K. Ak je vsak pre teba prioritou velky kufor v OII, ktory sa nam mimochodom este nikdy nepodarilo zaplnit (ani pri cestach na Jadran), kup si radsej focus kombi alebo sedan 

- spigot
- Test driver
V sedane by mu mohlo vadit, ze nie je typu liftback ako ma kokta. Obcas ma to pekne stve, ale da sa s tym zit.
Inak je kufor dostatocne velky. 

- pbjun
- Test driver
No o kufru v octave by mohl vypravet muj otec... Kufr je sice velky, ALE naprosto na hovno reseny. Vysoka nakladova hrana, maly nakladovy otvor, vystouple podbehy, nerovna podlaha po sklopeni sedadel... Ve vysledku z toho kufra nevyuzijes nic... Fofo ma lepsi reseny kufr a urcite ho vyuzijes lepe nez u octavky - mluvim o variantach combi...
-
- Nováček
Ja som bral focusa, s tym ze rocne nabeham tak 20 tis km. O nafte som ani neuvazoval. Je to benzin 1.6. Mne pri 18 tis km rocne vychadza pri cene benzinu 1.16 euro a nafty 1,115 euro uspora 325 euro oproti benzinu. To je 8200 ceskych. Za 4 roky 32 000. Pozeral som kombinovanu spotrebu fofoI 1.6 benzinu 7l/100 km a 1.8 nafta 90 konovi 5.5/100 km. Ja by som uvazujem o plyne. Ked som bral pre plyn aktualne 0.46Eura za liter a benzin 1.16eura za liter, a spotrebu plynu 8l a benzinu 7l na 100km, tak my uspora LPG oproti benzinu vychadza 800 euro. T0o maz pomaly 80 tis za 4 roky.
Ford Focus Combi 2003 1.6 74 kw benzin
Skoda Forman 1993 1.3 43kw LPG
Skoda Forman 1993 1.3 43kw LPG
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
já osobně pro oktávu nehlasuju, nedaj se ty auta srovnávat každý má svoje + / - , sem člověk co rád sešlápne plyn a užívá si jízdní vlastnosti hlavně po okrskách kde je podvozek FF jako doma. ochcávku provozujem služebně a sem z ní hodně zklamaný, i když je na ní obrovský pokrok ve vzhledu a i sou oktávky udělaný fakt pěkně (některý kusy) ovšem prostor uvnitř, hluk a jízdní vlastnosti mě nedostaly ani náhodou

Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně ani jedno není vyloženě špatný,patří ve svý třídě ke špičce.Zase na co závodit,když povezu rodinu.FF je každopádně levnější a má levnější náhradní díly,ale zase dřív zrezne.
Byl Focus II kombi 2011 1,6 16v

- richisan
- Zkušený
Noo, tak FF sice je lacnejsi ale cenami ND je uplne niekde inde ako Skoda!fofok píše:Hlavně ani jedno není vyloženě špatný,patří ve svý třídě ke špičce.Zase na co závodit,když povezu rodinu.FF je každopádně levnější a má levnější náhradní díly,ale zase dřív zrezne.

- pbjun
- Test driver
Tak ja mam treba auto z roku 2001 tedy 8 let stare auto a koroze je zatim jen mistni nic hrozneho - ve stredu dam auto do garaze a budu na nem pracovat a predpokladam ze koroze nebude temer zadna... Zase musis pocitat ze pocita s autem na 4 roky takze u focusu bych pocital s korozi az ke konci doby co planuje mit toto auto a to bude jen drobna koroze...