Opravy a údržba laku, mytí, autokosmetika....

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Marťas
Test driver
Test driver

Re: Opravy a údržba laku, mytí, autokosmetika....

Příspěvek od Marťas » 17.07.2009 13:15

Tady taky dobre radi, ale nemusi byt vse znackove a ke vsemu jsou alternativy.... :

http://www.youtube.com/watch?v=_t1RBw0IGXA
Obrázek
Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW

...uz nic nedovolene neprodavam :P

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 07.08.2009 10:20

chlapci co sa plastov tyka tak sme objavili pastu DISPLEX povodne na displeje mobilov ale da sa s tym cistit vsetko plastove... obsahuje mikrobrusne castice ktore zagulatia ryhy a nejaky polykarbonat ktory to zaleje a "vyleští"...

prave som v nedelu objednaval 4 kusky, tak snad to dorazi a dam vediet vysledok... (nie sice na svetlach ale ako hovorim plast je plast...) vyskusam obnovit aj nejake stare doskrabane DVDcka...

ja som vcera bol zasa vo Forde na nakupoch opravneho Setu na lak auta... 9,5€ za to v SVK pytaju...

no cez vikend skusim polaborovat... je tam farba so steteckom ako lak na nechty a potom flasticka s vrchnym lakom, ten asi vyuzijem na take tie skrabanceky laku ktore nejdu do farby ale je ich po umyti sakra vidno... (najprv skusim otestovat, aby som zas nemal flakate auto...)

nemate niekto nejaku dobru radu... ? ako na to...
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta :-) + 100 fordích koníkov
Obrázek
Obrázek

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 13.08.2009 06:26

no kupil som tu reparaturnu sadu od fordu tak vyskusam ak bude cas cez vikend...

zatial som si v hlave stanovil takyto postup:

- odmastnit benzinom, utriet
- oblepit oblast lepiacou paskou aby som neposkirabal to co nechcem
- jemne presmirglovat zaklad 250 a 500kou pripadne aj 1000 smirglom (prebehnut handrickou s benzinom ci liehom)
- co som skusal na zeleze tak jedna tenka vrstva je malo dve su tak akurat, cize 2 x metaliza a potom 2 x lak
- po uschnuti kazdej vrstvy cca 45 min az 1 hod ju budem jemno smirglovat 1000 a 2000 (tu musim vyskusat ci staci nasucho alebo namokro)
- este uvidim kolko odoberu tie smirgle tak ked tak 3 tenke vrstvy farby natriem
- nasledne asi navoskovat a rozlestit lestickou na vrtacke (mam taky bavlneny alebo aky to je nadstavec na vrtacku)

toz keby tu nejaky lakovaci odbornik videl nejaku zasadnejsiu chybu tak sem snou alebo dobru radu...

lebo zatial som urobil iba taky maly pokus na zadnom narazniku a je to take hrbolate cize to treba smirglovat aj po lakovani... (aj ked z 2 metrov je to uz "neviditelne")
Obrázek
Obrázek

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 13.08.2009 18:24

takže páni dnes dorazila zásielka, tak som to hned vyskúsal na desne poskriabanych okuliaroch (nedalo sa cez to pozerat plocha cca 1x1 cm presne vstrede oka) za tisícku...

konečne pitchovinka kupovana s nedôverou z netu ktorá perfektne funguje...

drobné škrabance sú po prvej aplikácii preč, a velké škrabance na druhé či tretie použitie takisto...

som velice príjemne prekvapený...

takže pastu DISPLEX v cene cca 5€ s dopravou - 100 % doporučujem

(na všetky lesklé plastové prkotiny ako mobily, okuliare, ovládače, panely rádií, hodinky, plastové svetlá atd., proste lesklá umelá hmota)

(a ten moj malovací postup som si dnes prešiel s našim technologom povrchovej upravy, a v podstate v cajchu a hovorí ze brúsit urcite so vodoodolnymi smirglami namokro...)
Obrázek
Obrázek

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 20.08.2009 06:44

bol som kupit Tempo pastu

a sice na strankach vyrobcu som nasiel len jednu tu klasicku čierno červenu krabičku... určenú pre oštetrovanie a leštenie starých lakov, tak majú aj "nové" tempo striebornočierne určené na ošetrovanie nových lakov vrátane metalíz...

aj ked rozmyšlam že na rozleštenie tych vybrusenych ploch po malovani bude asi lepsie najprv pouzit stare tempo a pripadne dolestit novym...
Obrázek
Obrázek

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 20.08.2009 06:58

staci uplne iba to stare.pouzivam ho uz snad 6 rokov len s tymi najlepsimi skusenostami.

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 21.08.2009 06:39

problem hoši,... to neutahneš ani momentakem...

nemožem zohnat tenku, ohybnu lakyrnicku maskovaciu pasku... ked som skusal obycajnu lepiacu tak to nechava velke hrany, ktore treba potom smirglit a metaliza zostava strieborna...

na nete som nasiel nejake Tesa a 3M kua ale kde to zohnat... (este dnes idem skusit oslovit jednych lakyrnikov ze ci by nepredali nejaky zbytok, alebo aj cele klbo...)

nemate niekto v BA nejaky zdroj ?
Obrázek
Obrázek

spigot
Test driver
Test driver

Příspěvek od spigot » 21.08.2009 07:52

Ked som pozeral 3M pasky tak ich predava FaxCopy. Ci ale budu mat tuto konkretnu neviem.
Je: Skoda ST: Fabia 1,4 16V white devil
Bol: Ford Focus II Sedan, r.v. 2005, 1,6 74kW | Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 21.08.2009 08:57

madbugie píše:problem hoši,... to neutahneš ani momentakem...
Teď si mě dostal :lol: :lol: :lol: :lol:
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

romko1
Nováček
Nováček

Příspěvek od romko1 » 24.08.2009 09:31

Nazdar vsetci,

takze som si kupil a aplikoval dna 20.7.2009 dany vosk Sonax NanoPro Brillant Wax.
Motorove vozidlo som umyl (odmastil), poutieral a zacal s aplikaciou vosku.
Co ma hned prve zaujalo a potesilo bolo, ze mi napr. na ostrekovacoch, antene..atd nezostali
biele cmuhy, ktore som musel pri inych voskoch pracne odstranovat pomocou cistica a renovatora plastov.
Vrchnacikovy test (ako som videl na videu od uzivatela na predchadzajucej stranke) tiez
krasne fungoval...ale...
Asi po dvoch tyzdnoch od aplikacie som nasiel na streche malicky vtaci trus (cca. 1x5mm) utrel som ho vlhkou handrou a pretrel suchou, ake vsak bolo moje zdesenie, ked v laku zostal hologram (ako keby vyleptane do laku)... Dana necistota nebola na laku viac ako12h.
Co sa tyka musiek na prednej maske, kapote...zozaciatku isli krasne dole, ale teraz
uz je problem ich dostat dole.... Auto som este neumyval s cistou vodou (uz niekolkokrat zmoklo, svieti na neho denno-denne slnko)....
Resume:
Takze moja skusenost s danym voskom: Uz si ho NIKDY nekupim, je to podvod a to co je prezentovane na obale je len reklamny tah.... Dany vyrobok je vhodny tak na navoskovanie chladnicky (pozor nie nerezovej :D ) a nie na seriozne voskovanie vozidla...takze zase jeden
z voskov co je viac komercny ako skutocne fungujuci a chraniaci lak a hodnotu vozidla.....

Takze hladam dalej... hladam taky vosk, ktory ma vacsiu trvacnost ako dany Sonax, alebo Turtle Wax (NanoExtreme)...atd...
Nie som otrokom vozidla, tzn. nebudem snad kazde dva tyzdne voskovat lak, aby som mal zaruceny ucinok daneho vosku. Chcem vosk, ktory aj po niekolkych mesiacoch a mnohych dazdoch (zmoknutiach) a nasledne umyjem karoseriu cistou vodou, tak lak zostane ako keby som prave navoskoval.... Taktiez nebudem sa musiet obavat, ak mi nejaky vtak zaspini auto, ze mi vznikne na laku hologram..... atd...
Poznate taky vosk?
Vdaka za radu....

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 24.08.2009 10:16

ja som voskoval turtle waxom, auto som mal parkrat odvtedy obsrate vtákmi ale flaky po hovienkach som si nevšimol, takže to asi nebude tým voskom.. skor to bolo nejake špecialne zloženie toho hovienka.. ktovie čo predtym dany okridlenec zjedol :roll:

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 24.08.2009 10:21

romko1 píše:Nazdar vsetci,

takze som si kupil a aplikoval dna 20.7.2009 dany vosk Sonax NanoPro Brillant Wax.
Motorove vozidlo som umyl (odmastil), poutieral a zacal s aplikaciou vosku.
Co ma hned prve zaujalo a potesilo bolo, ze mi napr. na ostrekovacoch, antene..atd nezostali
biele cmuhy, ktore som musel pri inych voskoch pracne odstranovat pomocou cistica a renovatora plastov.
Vrchnacikovy test (ako som videl na videu od uzivatela na predchadzajucej stranke) tiez
krasne fungoval...ale...
Asi po dvoch tyzdnoch od aplikacie som nasiel na streche malicky vtaci trus (cca. 1x5mm) utrel som ho vlhkou handrou a pretrel suchou, ake vsak bolo moje zdesenie, ked v laku zostal hologram (ako keby vyleptane do laku)... Dana necistota nebola na laku viac ako12h.
Co sa tyka musiek na prednej maske, kapote...zozaciatku isli krasne dole, ale teraz
uz je problem ich dostat dole.... Auto som este neumyval s cistou vodou (uz niekolkokrat zmoklo, svieti na neho denno-denne slnko)....
Resume:
Takze moja skusenost s danym voskom: Uz si ho NIKDY nekupim, je to podvod a to co je prezentovane na obale je len reklamny tah.... Dany vyrobok je vhodny tak na navoskovanie chladnicky (pozor nie nerezovej :D ) a nie na seriozne voskovanie vozidla...takze zase jeden
z voskov co je viac komercny ako skutocne fungujuci a chraniaci lak a hodnotu vozidla.....

Takze hladam dalej... hladam taky vosk, ktory ma vacsiu trvacnost ako dany Sonax, alebo Turtle Wax (NanoExtreme)...atd...
Nie som otrokom vozidla, tzn. nebudem snad kazde dva tyzdne voskovat lak, aby som mal zaruceny ucinok daneho vosku. Chcem vosk, ktory aj po niekolkych mesiacoch a mnohych dazdoch (zmoknutiach) a nasledne umyjem karoseriu cistou vodou, tak lak zostane ako keby som prave navoskoval.... Taktiez nebudem sa musiet obavat, ak mi nejaky vtak zaspini auto, ze mi vznikne na laku hologram..... atd...
Poznate taky vosk?
Vdaka za radu....
+

To co hladas,este nevyrobili a neexistuje.Ziadny vosk ti nevydrzi na karoserii mesiace.Par umyti a zmoknuti ano.
X krat mi auto osrali ftaci,ale asi je korytnacka fakt dobra,lebo nikdy ziadne poskodenie nevznikli.Voskujem 2-3 x do roka.

P2M
Junior
Junior

Příspěvek od P2M » 24.08.2009 14:07

Zapomněl jsi na " :idea: " :mrgreen:

romko: Vosk, co vydrží půl roku, samozřejmě vyrobili, ovšem cena odpovídá a je to naprosto jiná dimenze, než patlal pasty typu Sonax, Tempo, Coyote apod... A i aplikace je "malinko" jinak ;)

http://cleanedcar.phorum.cz/viewtopic.php?f=16&t=6
je: 2010 Mondeo MKIV Hatch Titanium X 2.0 EcoBoost 149kW PowerShift Black Panter bez podložek
bylo: 2007 FFII Combi Style 1.6TDCi 80kW DPF Aquamarine bez podložek

vendolino
Nováček
Nováček

Příspěvek od vendolino » 24.08.2009 14:47

Moooc pekny forum jsi nasel,paráda!

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 24.08.2009 16:57

P2M píše:Zapomněl jsi na " :idea: " :mrgreen:

romko: Vosk, co vydrží půl roku, samozřejmě vyrobili, ovšem cena odpovídá a je to naprosto jiná dimenze, než patlal pasty typu Sonax, Tempo, Coyote apod... A i aplikace je "malinko" jinak ;)

http://cleanedcar.phorum.cz/viewtopic.php?f=16&t=6
To tvrdia aj o tych patlackach,ale realne to je po par umytiach dole..

Odpovědět

Zpět na „Karoserie“