Ale no tak, Ahmede, nevim jak ty, ja osobne jsem zatim napeti na zarovkach v tachometru nemeril, ale co pises bude troufam si tvrdit nesmysl. Predpokladas, ze to napeti v tachometru nebude stabilizovany a bude kolisat jak pises? To asi ne, to by pak nemusel mit FoFo ani regulaci intenzity podsviceny palubovky, kdyz by si to kolisalo jak by chtelo.Ahmed píše:Ja bych urcite diody nepripojoval jenom s odporem, protoze v aute je napeti od 11V do 15V, takze pri 11V do diody pujde 25mA, pri 15V uz to bude 34mA. Myslite, ze to vydrzi, pokud je na 20mA?uz pri nizsim napeti, nez ma baterka by tam slo vice, nez ta dioda snese...
No, asi budes mit pravdustigi píše:Ale no tak, Ahmede, nevim jak ty, ja osobne jsem zatim napeti na zarovkach v tachometru nemeril, ale co pises bude troufam si tvrdit nesmysl. Predpokladas, ze to napeti v tachometru nebude stabilizovany a bude kolisat jak pises? To asi ne, to by pak nemusel mit FoFo ani regulaci intenzity podsviceny palubovky, kdyz by si to kolisalo jak by chtelo.Ahmed píše:Ja bych urcite diody nepripojoval jenom s odporem, protoze v aute je napeti od 11V do 15V, takze pri 11V do diody pujde 25mA, pri 15V uz to bude 34mA. Myslite, ze to vydrzi, pokud je na 20mA?uz pri nizsim napeti, nez ma baterka by tam slo vice, nez ta dioda snese...
Kde jsi vzal tech 25mA, resp. 34mA ?????
R=(U-Ud)/I
Pro modrou LED diodu Ud=3,3V
Odpor R jsem rikal 440ohmu
takze
I=(U-Ud)/R=(11-3,3)/440=0,0175A ... 17,5mA
pri 15V by to bylo 26,6mA
jak udělal? ty se tim přímo zabýváš? myslím přestavbou (nebo jak to nazvat) podsvícení budíků?Kroupa píše:je to blbost .udělal jsem už nákejch 80 focusů ale s vyteklim silikonem sem se ještě nesetkal a to vyndavám přístrojovku u každýho třetího.majkl píše:no na techwebu jsem cetl,ze je tam nejakej silikonova napln
...žeby stáčením km ?neodees píše:jak udělal? ty se tim přímo zabýváš? myslím přestavbou (nebo jak to nazvat) podsvícení budíků?Kroupa píše:je to blbost .udělal jsem už nákejch 80 focusů ale s vyteklim silikonem sem se ještě nesetkal a to vyndavám přístrojovku u každýho třetího.majkl píše:no na techwebu jsem cetl,ze je tam nejakej silikonova napln
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů