Chorvatsko
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dovolená v Chorvatsku
Tak jsme zpět.Byly jsme dvě auta v Crikvenici(Kačjak).Odjezd 3.7. ve 21:00 a tam jsme dorazili 4.7.v 11:00.Jeli jsme Praha-Znojmo-Víděň-Graz-Maribor-Ljublana-Postojna-Rupa-Rijeka-Crikvenica.Cesta byla kupodivu naprosto v pohodě.Nikde žádné čekání.Jediný údek kde to bylo trochu nahuštěné byl ten úsek častých zatáček na dálnici mezi Vídní a Grazem.Krize na mě přišla při rozbřesku mezi Mariborem a Ljublaní ,tak si to asi na 50km vzala žena.Po snídani už jsem byl ok a dojel to...Cesta nazpět byla stejná s odjezdem včera v 16:30 a doma jsme byli někdy okolo 4:00 ranní.Opět bylo víc aut na trase Graz-Videň.A už jsme si zase postupně zvykali na české řidiče...časté problikávání,lepení na zadek apod.Zkrátka jsme to zvládli v pohodě,nelituju nákupu dvou slov.známek,spálenej jsem kvalitně a teď se budu kochat už jen fotkama...
Jinak jsem se úplně rozplýval nad slušností a hlavně ochotou chorvatů.Asi vědí,že přijede míň lidí nebo je to normální...Paní v restauraci nás obskakovala,jak začlo venku kapat hned nosila slunečníky atd.Dětem lízátka,jako pozornost podniku vždycky paňáčka něčeho ostřejšího.Pro někoho prkotiny,ale vzhledem k tomu,.že u nás mají prodavačky co dělat,aby vůbec pozdravili...Paní bytná se usmívala,upekla buchtu atd.Fakt jsem byl mile překvapenej...Počasí jsme měli fajn.Bylo teplo,ale skoro každý den byla nějaká sprška nebo bouřka.Ale krátká...Většinou na večer.A jeden den byla ta Bóra.To jsem ještě nezažil.Odnášelo nám to i dětský bazének s vodou z balkóinu,tak jsem v něm muse chvíli ležet
Mondík nakroutil 1950km bez sebemenšího zaváhaní,tak jsem rád.Cestování je v něm lahodička Jedinou újmu co utrpěl je,že mi někdo sundal kovové čepičky z kol za nekřesťanských 24 kč.Tak tam zase mám ty červené.Že to ty lidi ještě baví
Dám pár fotek pro inspiraci...
ClairVoyant:Potvrzení stačí jedno s vypsaním více jmen.Já mám auto od firmy,tak mi to vyplnil vlastník za firmu(otec)a máma nechala potvrdit u notáře.Ale prý notářský ověření dělají na každém OÚ za tuším 40 kč.A vesty do Rakouska opravdu co člověk,tak jedna...Vždycky se dají někde půjčit.
Jinak jsem se úplně rozplýval nad slušností a hlavně ochotou chorvatů.Asi vědí,že přijede míň lidí nebo je to normální...Paní v restauraci nás obskakovala,jak začlo venku kapat hned nosila slunečníky atd.Dětem lízátka,jako pozornost podniku vždycky paňáčka něčeho ostřejšího.Pro někoho prkotiny,ale vzhledem k tomu,.že u nás mají prodavačky co dělat,aby vůbec pozdravili...Paní bytná se usmívala,upekla buchtu atd.Fakt jsem byl mile překvapenej...Počasí jsme měli fajn.Bylo teplo,ale skoro každý den byla nějaká sprška nebo bouřka.Ale krátká...Většinou na večer.A jeden den byla ta Bóra.To jsem ještě nezažil.Odnášelo nám to i dětský bazének s vodou z balkóinu,tak jsem v něm muse chvíli ležet
Mondík nakroutil 1950km bez sebemenšího zaváhaní,tak jsem rád.Cestování je v něm lahodička Jedinou újmu co utrpěl je,že mi někdo sundal kovové čepičky z kol za nekřesťanských 24 kč.Tak tam zase mám ty červené.Že to ty lidi ještě baví
Dám pár fotek pro inspiraci...
ClairVoyant:Potvrzení stačí jedno s vypsaním více jmen.Já mám auto od firmy,tak mi to vyplnil vlastník za firmu(otec)a máma nechala potvrdit u notáře.Ale prý notářský ověření dělají na každém OÚ za tuším 40 kč.A vesty do Rakouska opravdu co člověk,tak jedna...Vždycky se dají někde půjčit.
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- kalimoco
- Pokročilý
Tak jsem taky zpět.Byli jsme zde http://www.ubytovanivchorvatsku.cz/trog ... ents-kajo/
Přijeli jsme v neděli ve 3h ráno.Cesta v pohodě,až při návratu po překročení Slovinské hranice kolona 25km.Sice jsme jeli tak 30km/h,ale ty,co jeli do Chorvatska,tak ty stály!!Kolona byla dlouhá 30km.Doporučuji v Chorvatsku na mítnicích platit kartou,je to rychlejší!!!!!!!!!!!!Zajet s autem do pruhu,kde se platí pouze kartou.A k tý slov.dálnici,jen se rozjedeš,tak sjíždíš z dálnice.
A k těm pivům: 60ks 1/2l Plzně a 4x Jameson.Nic nezbylo
.
Přijeli jsme v neděli ve 3h ráno.Cesta v pohodě,až při návratu po překročení Slovinské hranice kolona 25km.Sice jsme jeli tak 30km/h,ale ty,co jeli do Chorvatska,tak ty stály!!Kolona byla dlouhá 30km.Doporučuji v Chorvatsku na mítnicích platit kartou,je to rychlejší!!!!!!!!!!!!Zajet s autem do pruhu,kde se platí pouze kartou.A k tý slov.dálnici,jen se rozjedeš,tak sjíždíš z dálnice.
A k těm pivům: 60ks 1/2l Plzně a 4x Jameson.Nic nezbylo

Ford Focus 1.5i Ecoboost ST-Line 110kW 2019 DESERT ISLAND BLUE
byl
Ford Focus 1.6i 16V 150 PS 2012 ECOBOOST - NAVI
FORD FOCUS 1,6 16V ghia 2002 smaragdově zelená
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
hmmmmKota píše:...Paní bytná se usmívala,upekla buchtu ...

provokateri... ja musim susit v robote este, qa...
inak keby som si zobral okrem piva este aj jameson, tak uz sa asi o dcerku moc nepostaram :o( :o)
inak keby som si zobral okrem piva este aj jameson, tak uz sa asi o dcerku moc nepostaram :o( :o)
- kalimoco
- Pokročilý
Jameson byl až večer.Dítě nám už spalo,pivo na žízeň přes den 

byl
- vevemafa
- Nováček
Pánové také bych už jel, ale jedu až v srpnu. Tentokrát se vydám k Dubrovníku a hledat budu až na místě. Dokonce mě láká i Černá Hora, ale tu si asi nechám až další rok. Docela mě zarážíte , že jsou kolony. To bylo asi prázdninama v D. Já léta jezdím bez kolon - když jsem jezdil s nástupem v sobotu(zajištěné ubytování) tak jsem vyrážel vždy v pátek okolo 14 hod a cesta byla úplně v poho. je pravda, že v HRV je člověk brzo ráno , ale jak říkám bez kolon !!!!!! Návrat mám vždy bez kolon -jezdím vždy až út, st..
Ford Focus II - kombi, 1.6 Duratec, 74 KW, šedá sea
- kalimoco
- Pokročilý
Tak nějaké foto
byl
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
misoo:Až dorazím ke svému pc,dám sem odkaz
kalimoco:Koukám,že chorvatští ptáci Ti serou na to,že jsi z nějakého focus klubu
Místečko vypadá moc pěkně!

kalimoco:Koukám,že chorvatští ptáci Ti serou na to,že jsi z nějakého focus klubu

Místečko vypadá moc pěkně!
- alexino
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Kota: no pokud uz to nebyl import z cech od nejakyho zavistivyho holuba co musi hnizdit doma...

"Evžen" Ford Focus II kombi r.2006, 1.8 TDCi, deep navy blue

Galerie:
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=97&t=12113

Galerie:
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=97&t=12113
- kalimoco
- Pokročilý
Racek,mořskej.To je ale kus 

byl
info pre slovenskych dovolenkarov: podla aktualnych kurzovych listkov slovenskych a chorvatskych bank, by sa malo oplatit vziat si so sebou euro a vymenit priamo v chorvatsku. (nehovoriac o tom, ze zohnat kuny v slovenskych bankach je skutocne umenie niekedy a clovek rozmysla, naco vlastne zverejnuju 15 riadkov KL, ked 3/4 z tych mien nie su dokonca ani len ochotny objednat,nie este aby ich mali...) tam uz to nemusi byt v banke samozrejme, nejaka zmenaren bez poplatku bude stacit :o) pre rychly prehlad bank, linky su tu:
http://www.worldswitch.com/Countries/Cr ... nance.html
(plati aj pre ine krajiny, treba si ju len zvolit)
kto ma cas, moze zasurfovat na turisticku stranku mesta kam ide a pozriet si priamo aj zoznam bank, ktore sa v danom meste nachadzaju.
http://www.worldswitch.com/Countries/Cr ... nance.html
(plati aj pre ine krajiny, treba si ju len zvolit)
kto ma cas, moze zasurfovat na turisticku stranku mesta kam ide a pozriet si priamo aj zoznam bank, ktore sa v danom meste nachadzaju.
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
sem neee, do vlakna "po 22:00..."Kota píše:misoo:Až dorazím ke svému pc,dám sem odkaz![]()
![]()

- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Aha,prdelky....
Tak pak je zbytečné tam jezdit.Ani ona ani dcera za to nestojí.Tam opravdu převažovaly kulinářské schopnosti nad jižanským šarmem 

- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele: