Opravy a údržba laku, mytí, autokosmetika....

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
postak
Test driver
Test driver

Re: Opravy a údržba laku, mytí, autokosmetika....

Příspěvek od postak » 08.07.2009 19:38

romko1 píše:Zdravim vsetkych,
precital som si diskusiu na temu aky je najlepsi vosk na lak vozidla....
Zaujal ma Martas-ov prispevok na strane 38, kde pise, ze najlepsi je podla neho zatial
co vyskusal Sonax Xtreme NanoPro Polish+Wax.... nemam s nim skusenosti... :cry:
Prosim je tu niekto dalsi co mate s nim naozaj dobre skusenosti...
Doteraz som pouzival: Korrek Teflox, Turtle Wax na metalizu, Turtel Wax Nano Extreme
a asi najlepsi sa mi zdal ten Nano, avsak mam teraz nove auto ma jemne brusne ciastocky
v sebe takze nie je moc vhodny na dany lak....
Dalsie moznosti su, pouzit carnaubske vosky (od Sonaxu, Porzelacku, TurtleWaxu)...
UV ochrana po dobu min. 6 mesiacov...atd...
Mate niekto skusenosti s danym typom vosku?

Co sa tyka problematiky naozaj kvalitneho vosku zaoberam sa tym (ako laik) uz vyse dvoch rokov a zatial som nepocul o vosku ktory by zniesol nasledovne:
Umyt a odmastit auto kvalitnym autosamponom a poctivo navoskovat...(jedno ci rucne alebo strojovo).
Auto normalne pouzivat (prach/dazd/slnko/hmyz/vtaci trus/pel) toto vsetko nech sa zopakuje aspon 4x a ked nasledne umyjem (oplachnem) auto len s cistou vodou tak musi vyzerat ako keby som ho prave navoskoval.... :D

Tzn. ten vrchnacikovy test musi fungovat nielen po navoskovani ale aj po danom teste (4x prehanky/prach..atd)....

Vdaka za odpovede.
Jestli myslíš tohle http://www.sonax.cz/web/image_cla/11248 ... voskem.jpg
tak to používám taky, stálo mě to v místním shopu s autodoplňkama asi 250 kč. Zatím jsem auto přejel 2x, a ještě minimálně na jedno naleštění mi zbylo, možná na dvě. Zkušenosti mám suprové, stačí při dalším mytí použít jen čistou vodu, a stáhnout stěrkou Hydra flexi blade a auto je zase jako nové. Mohu jen doporučit :wink:

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 08.07.2009 19:57

Marťas píše:misoo : Neco na tom bude, ale i tak si myslim, ze nejsem zadny "nigga" s 24" chromama na Hummeru :mrgreen:. Jen jsem si udelal radost a odmenil Focuska za "dobre sluzby" 8)
kiez by som aj ja zdielal tvoje odmenovacie ambicie :D moje avetko je casto "odmenovane" slovenskym dazdom a prachom... :roll: :evil: :lol:

romko1
Nováček
Nováček

Příspěvek od romko1 » 09.07.2009 07:54

postak píše:
romko1 píše:Zdravim vsetkych,
precital som si diskusiu na temu aky je najlepsi vosk na lak vozidla....
Zaujal ma Martas-ov prispevok na strane 38, kde pise, ze najlepsi je podla neho zatial
co vyskusal Sonax Xtreme NanoPro Polish+Wax.... nemam s nim skusenosti... :cry:
Prosim je tu niekto dalsi co mate s nim naozaj dobre skusenosti...
Doteraz som pouzival: Korrek Teflox, Turtle Wax na metalizu, Turtel Wax Nano Extreme
a asi najlepsi sa mi zdal ten Nano, avsak mam teraz nove auto ma jemne brusne ciastocky
v sebe takze nie je moc vhodny na dany lak....
Dalsie moznosti su, pouzit carnaubske vosky (od Sonaxu, Porzelacku, TurtleWaxu)...
UV ochrana po dobu min. 6 mesiacov...atd...
Mate niekto skusenosti s danym typom vosku?

Co sa tyka problematiky naozaj kvalitneho vosku zaoberam sa tym (ako laik) uz vyse dvoch rokov a zatial som nepocul o vosku ktory by zniesol nasledovne:
Umyt a odmastit auto kvalitnym autosamponom a poctivo navoskovat...(jedno ci rucne alebo strojovo).
Auto normalne pouzivat (prach/dazd/slnko/hmyz/vtaci trus/pel) toto vsetko nech sa zopakuje aspon 4x a ked nasledne umyjem (oplachnem) auto len s cistou vodou tak musi vyzerat ako keby som ho prave navoskoval.... :D

Tzn. ten vrchnacikovy test musi fungovat nielen po navoskovani ale aj po danom teste (4x prehanky/prach..atd)....

Vdaka za odpovede.
Jestli myslíš tohle http://www.sonax.cz/web/image_cla/11248 ... voskem.jpg
tak to používám taky, stálo mě to v místním shopu s autodoplňkama asi 250 kč. Zatím jsem auto přejel 2x, a ještě minimálně na jedno naleštění mi zbylo, možná na dvě. Zkušenosti mám suprové, stačí při dalším mytí použít jen čistou vodu, a stáhnout stěrkou Hydra flexi blade a auto je zase jako nové. Mohu jen doporučit :wink:
to postak: ano to som myslel, ale pytal som sa distributora danej autokozmetiky na Slovensku a ten mi povedal, ze dany NanoPro Polish+Wax ma jemne brusne castice v sebe a nie je najvhodnejsi na nove laky...na 2rocny a starsi je uplne idealny.... :)
Na novy lak mi bol doporuceny Sonax Xtreme NanoPro Brillant Wax vraj nerobi biele cmuhy na plastoch a gume (je to nieco podobne ako Ice od Turtle Wax-u)... Mate s nim niekto osobne skusenosti? Druha moznost je pouzit Sonax Xtreme Wax1 full protectant (ten v konzerve)...

Dakujem za odpoved.

postak
Test driver
Test driver

Příspěvek od postak » 09.07.2009 14:08

romko1, tak jsem se teda spletl :oops: , protože ty obaly od Sonaxu vypadají všechny stejně. Vylekalo mě totiž, jak si psal, že to obsahuje brusné částice, že své auto dřu. Nedalo mi to, vstal jsem ze židle, a šel jsem se podívat, co to teda mám od toho Sonaxu. Vypadá to, že mám teda ten Brillant wax, je to 250ml, stálo mě to necelých 250 kč v Auto Kelly tuším. Na plastech to nenechává žádné čmouhy, vím jak leštím střechu a přejíždím přes střešní lišty a nezůstává na nich nic. Fakt je to supr, teď jsem s tím šplouchal, tak na jedno naleštění tam ještě je. Takže s 250ml balením se dá v pohodě 3x auto přejet a to mám pocit, že poprvé jsem toho použil zbytečně moc. 8)
Přílohy
sonax.jpg

Marťas
Test driver
Test driver

Příspěvek od Marťas » 09.07.2009 17:01

A to je ciry gel, ze to nenechava fleky na listach??
Obrázek
Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW

...uz nic nedovolene neprodavam :P

postak
Test driver
Test driver

Příspěvek od postak » 09.07.2009 19:31

Ne je to bílá, lépe řečeno capucino, ale velice viskozní tekutina. Taky jsem se tomu divil. Neudělá to nic, když to náhodou schytá okno. Jde to velice dobře dolů. FII má na dveřích ještě lišty, ne jak FL, a taky když to přejedu, snažím se sice kolem opatrně, a nedělá to nic. Fakt jsem s tím spokojený. V sobotu jsem jel do Olomouce a kolem Nového Jičína jsem vjel do brutálního deště, ale fakt brutálního, hned jsem zapínal mlhovky, auta 50m přede mnou se mi ztrácely. Potkal jsem i bouračku, zastavoval jsem, kvůli pomoci a když jsem pak přijel domů, tak auto bylo dá se říct neposkvrněné. Schytaly to jen páté dveře a zadní nárazník. A to mám blbou barvu, na které jde vidět hned všechno podobně jako na černé.

romko1
Nováček
Nováček

Příspěvek od romko1 » 10.07.2009 07:42

postak: dakujem za preverenie a doporucenie na dany Brillant Wax (tiez sa mi paci ze
to nezanechava biele cmuhy na plastoch, pretoze napr. este z predzimneho voskovania mam antenu bielu :x ) je dobry a si s nim velmi spokojny.... :D
Inak aj keby si pouzival Polish+Wax a nebudes voskovat kazdy mesiac, tak moc neublizis...
pretoze to nie je tempo pasta a podobne silne brusne vosky....

WnemOne
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WnemOne » 13.07.2009 16:52

Prosim Vas, snazil som sa to najst (a viem ze sa to tu niekde riesilo), ale toto forum je tak aktivne, ze dnom sem pribuda 1000 prispevkov.
Mam malicke skrabanceky na prednych svetlometoch, uz su v takom stave, ze z dialky posobia matne .... Viete mi s tym poradit ?? ... za odp, diki moc ...
Ford Focus 1.8 TDCi 85 kW HatchBack (3-doors) Bol ....
Galeria: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... 4&start=45
Obrázek

black panther 1,6
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od black panther 1,6 » 15.07.2009 13:26

prosim vas potrebuji rychlou radu. Ma vosk turtlewax color magic brusne castice??

A jeste jedna.

Nemate nekdo skusenosti s cleanwaxem gold od formuly?

Prodejce se chvastal ze to zelvu strci do kapsy levou zadni, ale ja tem prodavackam uz moc neverim.

Diky za odpoved.
Obrázek
Ford Focus 1,6 16v rv.00 zetec s/ Black panther

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 15.07.2009 13:30

Tebou spominana korytnacka je bez brusnych castic,takze bud kludny.
Cleanwax sice nepoznam,ale ci strci korytnacku do kapsy,alebo opacne,by som netvrdil.

black panther 1,6
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od black panther 1,6 » 15.07.2009 13:41

No prave, jsem uz trochu neduverivy vuci tem recim prodavacu.

Pani rikala at to urcite koupim, ze je to lepsiii, ze to je ve spolupraci s hyundaiem, ze to nema chybu a ze to zakryva drobne skrabance ALE neni to s tim barevnym pigmentam, coz znamena, ze to prece musi mit ty brusne castice.

A ja nechcu hoblovat cele auto nejakou znackou co nikdo nezna a o tloustce laku si taky nejsem na dvakrat jisty, protoze auto predchozi majtel myl v mycce a to nikdy laku na dvakrat nevedci.

ps diky za ryhclou odpoved.
Obrázek

Fokal
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fokal » 16.07.2009 02:27

WnemOne píše:Mam malicke skrabanceky na prednych svetlometoch, uz su v takom stave, ze z dialky posobia matne .... Viete mi s tym poradit ?? ... za odp, diki moc ...
Jestli máš na světlech to samý, co já, tak věř, že to jen tak dolu nejde :? Ono když to detailně vyzkoumáš, tak to působí spíš jako popraskanej lak. Začínám mít pocit, že je to nějakej problém, kterej přímo souvisí s xenonama :roll: Zkus to nafotit a hodit to sem, případně do odpovídajícího vlákna
ST150

black panther 1,6
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od black panther 1,6 » 16.07.2009 11:48

Nevim jestli vam to pomuze, ale nekdo tady nekde psal ze to vylestil nejakym velmi slabym smyrglem a nasledne nejakou brusnou pastou a ze pry byly svetla jako z fabriky.
Ale nevim jetli to nahodou nebyl pripad zazloutlych svetlometu :?
Obrázek

Fokal
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fokal » 17.07.2009 12:27

Jj to je spíš návod na vyčištění zažloutlých světel před FL :wink: Tohle už jsem zkoušel jednou i normálně nasucho to vzít trochu smirkem 1000 a ani se to nehnulo, mám obavy, že se to jen tak dolu dostat nedá :roll:
ST150

Odpovědět

Zpět na „Karoserie“