Jestli myslíš tohle http://www.sonax.cz/web/image_cla/11248 ... voskem.jpgromko1 píše:Zdravim vsetkych,
precital som si diskusiu na temu aky je najlepsi vosk na lak vozidla....
Zaujal ma Martas-ov prispevok na strane 38, kde pise, ze najlepsi je podla neho zatial
co vyskusal Sonax Xtreme NanoPro Polish+Wax.... nemam s nim skusenosti...![]()
Prosim je tu niekto dalsi co mate s nim naozaj dobre skusenosti...
Doteraz som pouzival: Korrek Teflox, Turtle Wax na metalizu, Turtel Wax Nano Extreme
a asi najlepsi sa mi zdal ten Nano, avsak mam teraz nove auto ma jemne brusne ciastocky
v sebe takze nie je moc vhodny na dany lak....
Dalsie moznosti su, pouzit carnaubske vosky (od Sonaxu, Porzelacku, TurtleWaxu)...
UV ochrana po dobu min. 6 mesiacov...atd...
Mate niekto skusenosti s danym typom vosku?
Co sa tyka problematiky naozaj kvalitneho vosku zaoberam sa tym (ako laik) uz vyse dvoch rokov a zatial som nepocul o vosku ktory by zniesol nasledovne:
Umyt a odmastit auto kvalitnym autosamponom a poctivo navoskovat...(jedno ci rucne alebo strojovo).
Auto normalne pouzivat (prach/dazd/slnko/hmyz/vtaci trus/pel) toto vsetko nech sa zopakuje aspon 4x a ked nasledne umyjem (oplachnem) auto len s cistou vodou tak musi vyzerat ako keby som ho prave navoskoval....![]()
Tzn. ten vrchnacikovy test musi fungovat nielen po navoskovani ale aj po danom teste (4x prehanky/prach..atd)....
Vdaka za odpovede.
tak to používám taky, stálo mě to v místním shopu s autodoplňkama asi 250 kč. Zatím jsem auto přejel 2x, a ještě minimálně na jedno naleštění mi zbylo, možná na dvě. Zkušenosti mám suprové, stačí při dalším mytí použít jen čistou vodu, a stáhnout stěrkou Hydra flexi blade a auto je zase jako nové. Mohu jen doporučit