Chorvatsko
- real_pavel
 - Nováček

- Kontaktovat uživatele:

Re: Dovolená v Chorvatsku
Tak se taky přidám, jedu do HR, letos poprvé vlastním FoFíkem, tak snad to dobře dopadne. Vyjíždím 9.8. z Úpice (TU) a cíl bude někde na Makarsky nebo okolo , pak se přesuneme skoro zpátky, k východním sousedům do Čalova (Velký Meděr). Valím s kámošema, už se na to těším. Jinak jsem koukal na ty poplatky a všechno jde, Rakousko 7,7 eur (10dní), Slovinsko 15eur (7dní), jen ti Chorvati, tam dám skoro 400kun, tam a zpět. Neexistuje tam náhodou nějaká roční, že bych ji využil třeba ještě za rok v létě. A taky doufám, že tam mají hustě nasázený benzinky s plynem  

Ford Focus Ghia combi, r.v. 1999, 1,8 16V, 85kW, LPG Tartarini + FlashLube, 205/45/16
						- Marcelus
 - Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:

roční známka ti platí stejně max. jeden měsíc od nového roku, a nemyslím že známky chorvati vůbec mají, protože na nájezdy na dálnice čekali prostě všichni 

Ford Focus Combi 1.8 TDDI Diamond White

- 
				pette
 - Zkušený

jj jedině mýtný nebo objet po starý silnici   

Na Chor. dálnici těch čerpaček moc není, proto bych raději natankoval včas

Na Chor. dálnici těch čerpaček moc není, proto bych raději natankoval včas
Focus combi II TDCI 1.6 2006 stříbrná Moondust
Mitsubishi Outlander 2,0 DI-D 2009 4x4
měl jsem:FoFo I combi TDCI 1,8 2002 černá perleť
						Mitsubishi Outlander 2,0 DI-D 2009 4x4
měl jsem:FoFo I combi TDCI 1,8 2002 černá perleť
- real_pavel
 - Nováček

- Kontaktovat uživatele:

Nj vlastně, jsem si neuvědomil to s tou dalničkou. Pojedu po dálnici, je to rychlejší, si trošku holt připlatíme. Trošku se těch kolon bojím, ale snad nebudou velký, většina lidí snad vyráží v pátek a né v neděli jako my. A ještě dotaz, někde na webu jsem čet, že je hranice 24let na rychlost, Mě bylo 24 teď v červnu, takže můžu jet na dálnici už 130km/h nebo je to 24let včetně a musím 120 km/h?

Ford Focus Ghia combi, r.v. 1999, 1,8 16V, 85kW, LPG Tartarini + FlashLube, 205/45/16
						- Marcelus
 - Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:

nejsem si jistej ale netýká se to jenom místních?

Ford Focus Combi 1.8 TDDI Diamond White

- vevemafa
 - Nováček

Pánové v posledním čísle "Světa motorů" č.27/2009 (pondělí 29.06.2009) je docela slušný článek jak do Chorvatska i s návodem jak se vyhnout Slovinské dálnici a i ceny a předpisy - to pro ty co jedou autem poprvé.

Ford Focus II - kombi, 1.6 Duratec, 74 KW, šedá sea
						- NEEO
 - Test driver

U nás ve směnárně prodávají roční Chorvatskou známku dálniční za 780kč-tak nevým-real_pavel píše:Tak se taky přidám, jedu do HR, letos poprvé vlastním FoFíkem, tak snad to dobře dopadne. Vyjíždím 9.8. z Úpice (TU) a cíl bude někde na Makarsky nebo okolo , pak se přesuneme skoro zpátky, k východním sousedům do Čalova (Velký Meděr). Valím s kámošema, už se na to těším. Jinak jsem koukal na ty poplatky a všechno jde, Rakousko 7,7 eur (10dní), Slovinsko 15eur (7dní), jen ti Chorvati, tam dám skoro 400kun, tam a zpět. Neexistuje tam náhodou nějaká roční, že bych ji využil třeba ještě za rok v létě. A taky doufám, že tam mají hustě nasázený benzinky s plynem
- 
				DavidZ
 - Nováček

- Kontaktovat uživatele:

Zdarec, jedu z Brna do Rabacu, v sobotu 18.7. vecer vyjizdim. Nema nekdo nahodou stejnou cestu?  

- Marcelus
 - Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:

- 
				couddy
 - Zkušený

- NEEO
 - Test driver

No právě-to mě zarazilo s těmi známkami.Jinak já vyjíždím zítra směr Omiš v 18hod.-takhle se připravovala má dcera na dovču. 

- panther7
 - Test driver

tak tiše závidím  
  a štastnou cestu, mě to čeká za 3 týdny

- NEEO
 - Test driver

dík,podle toho co sebou všechno táhnem bych potřeboval přívěs- 

- vevemafa
 - Nováček

Musíš to zredukovat, u mě při každé cestě musí být zatažená roletka (základ je , že se tam musí dostat 48 ks 1/2 l plzně v plechu a dva litrové drsoně 
 ) . Ostatní se koupí. A co potřebuješ ? (mikču, pár hadříků a plavky). Nejedeš na konec světa, všude se dá platit platební kartou (doporučuji platit s kartou benzín a v surermarketech) nebo vybrat z bankomatu. Hospůdky raději ne !!!!! jedině , když se platí osobně u terminálu, kartu jinak z ruky nedávat. !!!!!
Pro NEEO: V Omiši doporučuji výlet na řeku Cetinu (lodičkou) - stojí to za to . Na tomto vláknu jsem to už psal.

Pro NEEO: V Omiši doporučuji výlet na řeku Cetinu (lodičkou) - stojí to za to . Na tomto vláknu jsem to už psal.
Ford Focus II - kombi, 1.6 Duratec, 74 KW, šedá sea
						- ClairVOYanT
 - Zkušený

- Kontaktovat uživatele:

S tou Plzni si mi pripomnel, ze letos misto lahvacu beru 4ks tohohle: http://www.pivomil.cz/sudy/eshop/1-1-PI ... l-Prazdroj
Je to skladnejsi
. Cena v Bille necele 3 stovky a Makru lehce nad 2 stovky - to jen kdyz by o tom take nekdo premyslel 
). Pipu ma soudek v sobe.

Je to skladnejsi