mlžení oken
-
- Test driver
Re: mlžení oken
To je mozne,ale volba AUTO vo Focuse 2 neznamena,ze je automaticky zapnuta klima.Ta sa musi zapnut na poziciu ON.Funkcia auto iba zabezpecuje udrzovanie nastavenej teploty,samozrejme,pokial je to mozne podla pocasia,lebo pri vonkajsej teplote nad 24 stupnov,niekedy aj nizsej,si treba pomoct klimaticaciou.
-
- Zkušený
S Focusem jsem nikdy nejezdil 
Říkám si, že proč se starat o něco o co nemusím. Když to auto umí tak proč nenechat na něm starat se a udržovat zvolenou teplotu uvnitř auta...

Říkám si, že proč se starat o něco o co nemusím. Když to auto umí tak proč nenechat na něm starat se a udržovat zvolenou teplotu uvnitř auta...
Ex ST220 model 2004
- Anndy
- Test driver
napr. preto lebo to neumi tak ako si ja predstavujem 
Avsak ak nie je vonku viacej ako 20°C klimu mi obvykle netreba. A ked hej, zapinam
.

Avsak ak nie je vonku viacej ako 20°C klimu mi obvykle netreba. A ked hej, zapinam

-
- Test driver
v skratke tak,ako aj ja.
-
- Pokročilý
Na mlžení předního skla si asi budu muset zvyknout. Nejhorší je to samozřejmě v dešti, jízda mimo obec se ještě dá, ve městě nastává problém jak jedu pomalu a musím zastavovat, to se potom sklo zamlží rychle a každou chvíli musim dávat ofuk na sklo, aby to klimatizace odmlžila(bohužel se to za chvilku zase zamlží při pomalé jízdě, zastavování).
Také mi vadí stále trochu zamlžené sklo většinou při jízdě večer(ne v dešti), rozptyluje to světla protijedoucích aut, to je největší problém.
Co jsem se bavil s pár majiteli focusů, tak si jich na mlžení stěžuje dost, já vyloučil snad všechny možné příčiny(problém jsem nenašel), takže to asi opravdu bude konstrukční nedokonalost.
Někde jsem četl o prostoru pod předním sklem, kudy se poměrně dlouhou cestou(od mřížky před řidičem) nasává vzduch skrz pylový filtr, teplo z motoru(od výfukového potrubí) zde odpařuje vodu(při dešti) a ta se nasává se vzduchem do kabiny. Akorát že prostor je odizolovaný a navíc 2.0 má oproti 1.6 motor opačně, tedy výfukové potrubí je vepředu. Navíc tohle by nevysvětlovalo mlžení při jízdě večer.
Také mi vadí stále trochu zamlžené sklo většinou při jízdě večer(ne v dešti), rozptyluje to světla protijedoucích aut, to je největší problém.
Co jsem se bavil s pár majiteli focusů, tak si jich na mlžení stěžuje dost, já vyloučil snad všechny možné příčiny(problém jsem nenašel), takže to asi opravdu bude konstrukční nedokonalost.
Někde jsem četl o prostoru pod předním sklem, kudy se poměrně dlouhou cestou(od mřížky před řidičem) nasává vzduch skrz pylový filtr, teplo z motoru(od výfukového potrubí) zde odpařuje vodu(při dešti) a ta se nasává se vzduchem do kabiny. Akorát že prostor je odizolovaný a navíc 2.0 má oproti 1.6 motor opačně, tedy výfukové potrubí je vepředu. Navíc tohle by nevysvětlovalo mlžení při jízdě večer.
Ford Focus Mk4 HB, 1.0EB/92kW, 2021
Ford Focus Mk1 HB, 2.0i/16V/96kW, Ghia, 2004
Ford Focus Mk1 HB, 2.0i/16V/96kW, Ghia, 2004
- Filous
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Také mlžím také pomáhá jen klima ale po vypnutí pár vteřin a je to zas. Po víměně pyl. filtru o trochu lepší musí si člověk holt zviknout nedá se nic dělat !
1.8 16v Ghia combi 1999
- Wincenzou
- Pokročilý
Čau, já mám problém trochu zvláštní, jde o přední sklo ale z venčí. Nevím co je to přesně, jestli se to mlží anebo něco jiného. Ráno přijdu k autu, je nad 10°C zcela jistě...všechny okna orosené z venčí, to není takovej problém, přední okno ostříknu nebo jen rozeženu stěračem....ALE, hned jak vyjedu tak se to dělá zase,takový mlžný povlak z venčí auta ikdyž jedu! Stěrače to skoro už ani neodstírají, jako kdyby to byla námraza, když okno ostříknu zase to je na pár vteřin dobrý ale pak zase .... jediné co pomůže je rychlá jízda okolo 90km/h což ve městě moc nejde tak vidím uplný kulový...takže pánové co s tím? 

-
- Zkušený
Já bych řekl, že je to normální. Přes noc se auto ochladí a pak se na něm sráží voda. No a než se ohřeje tak se na něm tenhle vlhký povlak bude dělat stále (rychlostí několika vteřin), nebo jak píšeš tak náporem vzduchu se to vysuší sámo....
Ex ST220 model 2004
- malond
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Tohle se mi taky deje, ale jen cca 20 cm od spoda skla. Po chvili (cca 5-10min) je vsechno dobry a mlzeni je pryc.
- Wincenzou
- Pokročilý
Dneska jsem s tim jel 9km cca 100km/h a pak teprve se to ustálilo, no hrůza ...
- Anndy
- Test driver
predpokldam, ze je to tym, ze klimu vypinas s motorom, cize ostane v sustave vlhkost a ked najblizsie pustis ventilaciu, aj s klimou, tak aj klime chvilu trva, kym celu sustavu vysusi a dovtedy v nej (cize aj na sklo) prudi vlhky vzduch.malond píše:Tohle se mi taky deje, ale jen cca 20 cm od spoda skla. Po chvili (cca 5-10min) je vsechno dobry a mlzeni je pryc.
- malond
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
No nevim, ja klimu skoro nepouzivam. Jedine kdyz jede soucasne s foukanim na sklo
- Wincenzou
- Pokročilý
Já klimu věčer, kdy přijíždím domů také nepoužívám. Ale každé ráno s tím mám problém, stěrače mi to pořádně nechtějí brát a já vidím kulový tak cca 5-6km, jediné co pomáhá je ostřikování okna, jenže to se mě nechce dělat každých 10 sekund, mám to po celém skle, nejenom dole...
- Anndy
- Test driver
tebe sa rosi okno zvonka?
-
- Zkušený
Mě taky. Když je takové počasí jako v tomto období kdy je přes noc zima a ráno ještě chladno. Dělalo mi to na všech autech.
Ex ST220 model 2004