Meranie vykonu auta - Hlasovanie

Moderátor:Quickie
Odpovědět

Meranie vykonu

Mam zaujem
19
58%
Nemam zaujem
14
42%

Celkem hlasů: 33

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: Meranie vykonu auta - Hlasovanie

Příspěvek od misoo » 31.05.2009 11:05

vcedula píše:TJ: no vidis to, aspon v tomto ma niekto prekonal :mrgreen: ze by to robili tie vacsie kolesa u ostatnych ? Ale taky Jozef ma len 15" plechy (tusim) a je na tom tiez vyrazne horsie ako my dvaja 8O
ta strata "na kolese" neni len kolesom, ale vsetkym od motora az po koleso, t.j. zotrvacnikom, spojkou, napravou... z toho mi vypliva jedine - ze nemas adekvatne one komponenty k tvojmu motoru, ale su cca rovnake ako tie nase :wink:
(ak by si mal adekvatne, mal by si stratu percentualne rovnaku ako u nas)

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 31.05.2009 11:14

jasne, len preco 1.8 od TJ ma mensie straty ako 1.6 od Jozefa ? To aj TJ tam ma "neadekvatne komponenty" ? :mrgreen:

Ono v tom moze byt toho vela. Napriklad vaha kolesa, kompresia, vaha, prevodovka a pod. Pretoz je zarazajuce, ze omnoho vaci motor (2.0 Duratec) ma straty vyrazne mensie ako 1.6 TiVCT. A prave preto ma napadli tie kolesa...

TJ: teraz ma napadla brutalna vec, ved my dvaja mame rovnaku prevodovku, ze by to bolo tym ?

Su to ciste spekulacie, jasna vec. Ale ked vyriesenim problemu mozes ziskat tolko ako nasadenim zvodov, tak preco ten problem neodstranit :)
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 31.05.2009 11:20

ktovie, mozno aj hej :roll: ale je to len teoria, prax moze byt ina ! napr. ked porovname krivku (Nm aj k) napr. mojej 1,6 a dzeferovej 1,8, tak tam mame vykon rovnaky (od povedzme 0ot. az po 5700ot.. ale ked sme sli spolu po dialnici alebo okrskach, tak mi dzefer povacsinou utekal. je pravda, ze sme nemali dohodnute prevodove stupne, ani presne okamih zaciatku akceleracie, ale pocit slabsieho auta u mna bol jednoznacny. :roll: a to nevravim, ze ma dzefer tazsie auto !

TripleJay
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TripleJay » 31.05.2009 11:37

vcedula píše:TJ: teraz ma napadla brutalna vec, ved my dvaja mame rovnaku prevodovku, ze by to bolo tym ?
Bohvie, moze byt. Bo georgi69 ma tiez 1.8TDCi a tiez mal rel. nizsi ten stratovy vykon (32k).

Jozef
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Jozef » 31.05.2009 12:03

vcedula píše:TJ: no vidis to, aspon v tomto ma niekto prekonal :mrgreen: ze by to robili tie vacsie kolesa u ostatnych ? Ale taky Jozef ma len 15" plechy (tusim) a je na tom tiez vyrazne horsie ako my dvaja 8O
Potvrdzujem. Taky Jozef ma naozaj len 15" plechy :?

Teraz mi napadlo a co tak valivy odpor ? Ako ste mali nafukane gumy ? Ja sa priznam, ze neviem ako. Musim dnes zmerat.
Ford Focus II TREND kombi 1,6 TDCi 66 kW, 2007, Moondust Silver

Obrázek

bee
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bee » 31.05.2009 13:05

Dzefer píše:jj, dufam, ze tie park. senzory to prebudia :mrgreen:
graf som dal ku mne do galerie, ale mozem ho dat aj sem. Neverili by ste, ako ma to k..a sere. Sak ja nejazdim jak dedko, zavodnik sice ne som, ale trubky prefukujem pravidelne a aj keby som jazdil na 2000 otackach, tak to nemoze hentak vyzerat boha
Myslim ze ten rozdiel je tak maly ze je to suma-fuk, aj ked 1.6-kari TI-WC-T :mrgreen: si nas budu vkuse doberat :mrgreen: . Moja 1.8 ked bola relativne nova a neupravena (vsetko pôvodne, aj kolesa fabricke 16") nebola omnoho ina. Zase my sa im vysmejeme ked budu menit rozvody :lol: 8)

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 31.05.2009 16:22

inac, nech sa na tie merania kukam akokolvek, 1.6 ci 1.8, kazdy nameria iny vykon, ine straty.
nenajdes ziadne argumenty typu kolesa (napr. ST 18" zirafak mal straty okolo 23kW, moje 18" ST kolesa straty 29.9kW, misoka 18" straty 29.3 kW), K&N filter (ja bez filtra 93kW t.j. viacej ako chalani so sportovymi filtrami) atd atd.
mne sa to meranie na brzde vobec nepozdava :!: :!: :!:
napr. na internete sa pise o tej MAHA brzde nieco o presnosti 2% a ked som ja meral svoje fofo tak prve meranie som mal 88 kW, straty 23 kW a druhe meranie uz 93 kW, straty 29.9 kW (prakticky co som ziskal, to som stratil) :mrgreen:
akoze, nech sa na to kukam zlava sprava tak ten rozdiel v meraniach (vykon, krutak, straty) je +/- 10% 8O :mrgreen:
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 31.05.2009 17:45

misoo píše:chlapi co tu riesite zopar koni hore dole, neni to jedno ? aj tak mame vsetci bezne civilne posunovatka, taky KH s 225k a spol. sa nam tu mozu akurat vysmiat ako to riesime tie susne :lol:
to by som si nikdy nedovolil 8O
v motosporte predsa moze rozhodnut kazdy konik navyse :idea: :wink:
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

bee
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bee » 31.05.2009 19:08

hej a este nezabudni ze sa da v tom softe "carovat"
takze nejake odchylky su v norme

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 31.05.2009 20:34

killerhammer píše:v motosporte predsa moze rozhodnut kazdy konik navyse :idea: :wink:
tak to sa uz tesim na zajtrajsiu VC Bratislavy, mestsky okruh - technicka trat vyhovujuca 1.6, len tych safetycar-ov by mohlo byt na trati pomenej... :lol:

Ondro
Junior
Junior

Příspěvek od Ondro » 01.06.2009 08:26

misoo: len si pekne nechaj zajst chut. Zeleni smardi cihaju vsade. Dnes rano som nechapal kde vsade boli strceni 8O . Niekedy by som si fakt zelal mat nakladak so sneznym pluhom - tak krasne by som ich zrovnal :mrgreen:
V nedelu merali na novom mieste ! Smerom z mostu Lafranconi na Patronku. Standardne merali na pumpe OMV alebo pri tenisovych kurtoch. Teraz stali az za tou jemne pravou zakrutou a hned odchytavali o par metrov dalej - smradi.
Ford Focus 1,8 TDCi 85 kW - kombi, tango metla, Trend X, pružiny Eibach
Obrázek
galeria - https://www.facebook.com/p.php?i=1652257 ... 5CAFTF6ZR3
pre otvorenie - 2 x klik na fotku

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 01.06.2009 09:14

jj nejako sa inovuju smejdi zeleni :lol: minuly tyzden merali oproti nasej robote, stali normalne na chodniku pri palacinke lacinke na sancovej smerom dolu !! nechapem co tam chceli namerat, ved tam su hned semafory... 8O :?

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 01.06.2009 09:58

treba dodrzovat dopravne predpisy !!! Potom ti nemoze vadit, ze niekde stoja !!!
Teda vynimocne ma obcas naserie, ked meraju tam, kde vodic moze omylom prekrocit rychlost a oni to zneuziju. To ma fakt vie nastvat.
Ale najviac ma vie nastvat, ked viem ze nemeraju tam, kde snad nikto nedodrziava predpisy a ja ako taky debil som tam najpomalsie auto siroko - daleko. Napr:
- Most Apollo obidvoma smermi, tam snad polovica aut jazdi minimalne 70-80.
- znizenie rychlosti na Pristavnom moste smerom do Petrzalky. Ako debil tam brzdim na predpisanych 60 a zopar krat do mna skoro narazili zo zadu, lebo vsak kto by tam brzdil. Ale uz sa to zacina zlepsovat
- dialnica medzi Bratislavou a Trnavou. Prisam fakt, tam odhadujem ze 1/5 ludi dodrziava predpisy, vsetci ostatni ich porusuju. Oni tam snad nevidia 80 km/h ale 100 km/h. Vcera som zazil nieco podobne ako ukazovali na SME, kamion sa na mna natlacit a snazil sa ma donutit, aby som zrychlil. A predtym som dokonca zazil predbiehanie 2 kamionov na tom znizenom useku

To je len par miest, kde by som fizlov rad videl kazdy bozi den.
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 01.06.2009 10:09

inac taka zaujimavost, mna raz odmerali som siel namiesto 90 110 (tacho) a nechali ma prejst, len sa tak na mna divne kukali... bolo na nich pekne vidno, ze si povedali ze srat nanho... :lol: ufff asi mali v ten den dobre trzby, tak chytali len velke ryby :D

Ondro
Junior
Junior

Příspěvek od Ondro » 01.06.2009 10:39

Vcedula: Asi som cestny pirat :oops: , ale z tych miest co si uviedol dodrzujem rychlost iba na dialnici lebo su tam robosi. Apollo - cista ignoracia, nechapem naco by som tam mal chodit 50km/h ked vsetci idu 80 km/h, pristavny most - spomalenie kvoli mostnej dilatacii, tade vsak nechodim a ked sa obcas zadari tak idem veselo 90 dalej.S tou rychlostou je to u mna v zavislosti od mojho casu. Ak mam casovu rezervu tak chodim pomaly = predpisovo. Ale ked nestiham tak idem rychlejsie - samozrejme v ramci normy. V meste neprekracujem o viac ako 30 a mimo mesto je to kapitola sama o sebe :twisted:
Ford Focus 1,8 TDCi 85 kW - kombi, tango metla, Trend X, pružiny Eibach
Obrázek
galeria - https://www.facebook.com/p.php?i=1652257 ... 5CAFTF6ZR3
pre otvorenie - 2 x klik na fotku

Odpovědět

Zpět na „Srazy - Slovensko“