Dálniční asistent-funkce blikačů
- richisan
- Zkušený
Re: Dálniční asistent-funkce blikačů
ja by som mal tiez zaujem o tuto upravu 

-
- Nováček
Hu, už som tu
Ne nejsem onen slovák, ale snad vám pomůžu.
Takže je někdo ochoten přijet za mnou do Ostravy, že bychom proměřili potřebné údaje?
A má někdo nějaké informace od slováka, které by se šikli při výrobě tripplingu?
Jak jsem se tak díval, tak ten slovenský trippling bude asi hodně jednoduchý.
Další možnost, taková "neetická", je obědnat 1ks ze slovenska a jednoduše to opajcovat, ale to bych nerad, práce druhých si vážím.
S pozdravem
Bandab

Ne nejsem onen slovák, ale snad vám pomůžu.
Takže je někdo ochoten přijet za mnou do Ostravy, že bychom proměřili potřebné údaje?
A má někdo nějaké informace od slováka, které by se šikli při výrobě tripplingu?
Jak jsem se tak díval, tak ten slovenský trippling bude asi hodně jednoduchý.
Další možnost, taková "neetická", je obědnat 1ks ze slovenska a jednoduše to opajcovat, ale to bych nerad, práce druhých si vážím.
S pozdravem
Bandab
- Don
- Junior
Jsi hodně rychlej, všechny informace máš v mailu.
Ford Focus 1.0 EB 92 kW Titanium r.v. 2015, 5dv. HB šedá Magnetic
- Miroslav K
- Nováček
pro Dona: Rád počkám, doufám, že se ti to podaří
pro Bandaba: s tím "slovákem" jsem korespondoval dneska..jak jsem psal, jestli najdu někoho, kdo se v elektrice vyzná, je ochoten alespoň poskytnout rady jak výše uvedený trippling předělat na fočuse
(jsou tam ty rozdíly, jestli je spínaní přerušovanými 12 V, nebo jak u nás, řídící jednotkou)..(neetická možnost není možná, už to nevyrábí, nemá na to čas
)...co se týče dojetí do Ostravy, myslím, že se tu najde někdo kdo to nemá daleko, možná dokonce nějaký chachař 

pro Bandaba: s tím "slovákem" jsem korespondoval dneska..jak jsem psal, jestli najdu někoho, kdo se v elektrice vyzná, je ochoten alespoň poskytnout rady jak výše uvedený trippling předělat na fočuse

hurááááá už se něco děje ,tak doufám ,že to dobře dopadne a dílo se povede ,vemu si také jeden 

-
- Nováček
Tak z dokumentů, které obstaral Don, za což mu děkuji a určitě nejen já, jsem zjistil, že je rozdíl mezi "před a po" FL. Takže budou tedy dvě verze.
První pro verzi "po FL":
Trippling se připojí jen k páčkám směrovek a bude vyřešeno. Nebude potřeba žádných relé.
Druhá pro verzi "před FL":
Pokud jsem dobře pochopil, tak páčkami směrovek teče přímo proud protékající i žárovkami (nejsem si 100% jist), tudíž budou zapotřebí relé. Zapojovat se to bude také jen k páčkám směrovek, ale bude to o něco větší zapojení.
Teď to nejdůležitější:
Jelikož se mi nepozdává úplně nejjednodušší varianta a to:
Po zapnutí směrovky, by zařízení podrželo spojený kontakt i po tom, co směrovku vrátím do výchozí polohy. Protože nebude žádná možnost přerušit blikání a to není moc dobré si myslím.
Tak použiji procesor, s kterým budu mít více možností nastavení, rozšíření funkce do budoucna apod.
Tudíž by bylo dobré, aby jste psali, jakou přesně funkci by to mělo mít a co od toho očekáváte. Já se pokusím vše zapracovat do programu uCPU.
Děkuji všem za podněty a připomínky
Bandab
První pro verzi "po FL":
Trippling se připojí jen k páčkám směrovek a bude vyřešeno. Nebude potřeba žádných relé.
Pokud jsem dobře pochopil, tak páčkami směrovek teče přímo proud protékající i žárovkami (nejsem si 100% jist), tudíž budou zapotřebí relé. Zapojovat se to bude také jen k páčkám směrovek, ale bude to o něco větší zapojení.
Teď to nejdůležitější:
Jelikož se mi nepozdává úplně nejjednodušší varianta a to:
Po zapnutí směrovky, by zařízení podrželo spojený kontakt i po tom, co směrovku vrátím do výchozí polohy. Protože nebude žádná možnost přerušit blikání a to není moc dobré si myslím.
Tak použiji procesor, s kterým budu mít více možností nastavení, rozšíření funkce do budoucna apod.
Tudíž by bylo dobré, aby jste psali, jakou přesně funkci by to mělo mít a co od toho očekáváte. Já se pokusím vše zapracovat do programu uCPU.
Děkuji všem za podněty a připomínky
Bandab
nevěřím ,že by tam byl rozdílBandab píše: První pro verzi "po FL":

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Miroslav K
- Nováček
2 Pelen: jo, tenhle je na přerušované napětí 12 V (jak píše Bandab, tak zřejmě na Fofo před FL)
2 Bandab: nevím jaké další funkce máš na mysli, když to má být napojeno na směrovky
2 Bandab: nevím jaké další funkce máš na mysli, když to má být napojeno na směrovky
-
- Nováček
>Miroslav K: Jakákoli funkce, která by zlepšila komfort řízení.
Snad se najde někdo s fantazií
Dotaz: Ví někdo, jaký je max. celkový výkon všech žárovek blinkrů na jedné straně?
Kolik je vás, kteří máte verzi "před FL" a "po FL"?
Snad se najde někdo s fantazií

Dotaz: Ví někdo, jaký je max. celkový výkon všech žárovek blinkrů na jedné straně?
Kolik je vás, kteří máte verzi "před FL" a "po FL"?
- richisan
- Zkušený
- Miroslav K
- Nováček
2 Bandab: myslím, že ta funkce trojího bliknutí bude úplně dostačující, opravdu mě nenapadá, co ještě by to mělo umět
Ja mám po FL, osazení žárovek na jedný straně je: přední 21W, zadní 21W, boční 5W

Ja mám po FL, osazení žárovek na jedný straně je: přední 21W, zadní 21W, boční 5W
- Miroslav K
- Nováček
to Bandab: Co tak tohle??? : http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94#p371794 ....žeby tedy po zapnutí směrovky svítila i mlhovka na té straně??
- richisan
- Zkušený
Miroslav K: Neviem, ci si myslel funkciu Cornering, to neni zle, no chce to snimac uhla natocenia volantu a podobne vychytavky a ak by sme to integrovali do jedneho zariadenia, zbytocne by to zvysilo jeho cenu. Alebo tak, ze by hmlovky blikali sucasne so smerovkami?
- Miroslav K
- Nováček
úpřimně, mě bude stačit dálniční asistent..to bylo jenom na zamyšlení pro Bandaba, když psal, že "Snad se najde někdo s fantazií"
.....to zamyšlení
: tak bez snímače volantu, klidně jenom na směrovku (samo, že hmlovka by neblikala, jenom svítila, to už by zařídila elektronika a jak v tom vláknu v mém odkazu, zhasla by napr. 3 vteřiny po vypnutí směrovky)