Dálniční asistent-funkce blikačů
- Benji
- Nováček
Re: Dálniční asistent-funkce blikačů
Ahoj..taky bych si 1 kousem vzal.. 

Bylo:ŠKODA 100(po dědovi), RENAULT19 1.8 8v(pouze:-( ,1993)
Ben FF1 , 1.8TDDi Hatch , 7x16" RSW,Přední nárazník z 2002, Angel eyes (black FK) s H.I.D..
Galerie: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=94&t=10497
- kemo
- Junior
Přidám aktuální zkušenost potvrzující, že komfortka je v GEM modulu.
Potřeboval jsem v GEMu aktivovat vyhřívání čelního skla. To se provede tak (pardon za laický popis), že se z auta, které ho má stáhne nastavení a pak se to nahraje do auta, které to nemá.
No takže teď jsem v situaci, kdy mi sice krásně svítí tlačítko pro vyhřívání čelního skla (které ještě nemám), ale přestalo mi fungovat trojblikání, které jsem v autě měl od přírody ...
Ale mám co jsem chtěl (tedy vyhřívání) a až seženu auto, které to má obojí a potkáme se u diagnostiky, tak si snad zase polepším i na trojblik
Potřeboval jsem v GEMu aktivovat vyhřívání čelního skla. To se provede tak (pardon za laický popis), že se z auta, které ho má stáhne nastavení a pak se to nahraje do auta, které to nemá.
No takže teď jsem v situaci, kdy mi sice krásně svítí tlačítko pro vyhřívání čelního skla (které ještě nemám), ale přestalo mi fungovat trojblikání, které jsem v autě měl od přírody ...

Ale mám co jsem chtěl (tedy vyhřívání) a až seženu auto, které to má obojí a potkáme se u diagnostiky, tak si snad zase polepším i na trojblik

tak pánové ,jak to vypadá s tím Slovákem ,udělá něco ,nebo to vyšumělo ??? Vzal bych si také jeden kousek ,tedy taky záleží na ceně. 

- Don
- Junior
Nevyšumělo, ale po poslední moji urgenci mi odpověděl, že začal stavět a nemá na to čas. Bohužel s tím nic víc nemohu udělat. Taky mě to štve, protože je to dobrá věc a chtěl bych ji.
Ford Focus 1.0 EB 92 kW Titanium r.v. 2015, 5dv. HB šedá Magnetic
tak doufám,že něco vytvoří a nebude mu to trvat třeba rok 

- Miroslav K
- Nováček
no, i kdyby to trvalo třeba rok, co s tím naděláme??
Pokuď není jiná alternativa, tak budeme čekat
...
Done, nešlo by se ho třeba zeptat jestli by neposkytnul know-how
za nějakou přijatelnou "náhradu" a pak by jsme snad tady našli šikovnýho dráteníka, co by to zvládnul, co?? 

Done, nešlo by se ho třeba zeptat jestli by neposkytnul know-how

se může člověk poohlédnout někde jindeMiroslav K píše:no, i kdyby to trvalo třeba rok, co s tím naděláme??![]()

- Miroslav K
- Nováček
o tom žádná diskuze
, samo, že souhlasím..ale zatím jsem nenašel ani tady, ani nikde na netu jinou variantu 

- Don
- Junior
Ono se to už řešilo na Fordfans. Nejpřijatelnější se jeví toto. S tím slovenským výrobcem je to absolutně pasé, takže musí zapracovat zlaté české ručičky. Kdo bude první?
- Miroslav K
- Nováček
nojo...jenomže v tomhle je napsáno: "Trippling 1.0 je navržen jako přídavný modul, který doplňuje funkci trojího blikání do vozidel s blikači spínanými kladným přerušovaným napětím a palubním napětím 12V (spínání blinkrů klasickým přerušovačem, ne řídící jednotkou)"..takže si myslím, že pro nás ne...a co ten původní, neposkytnul by to schema na Opel? Z toho by už snad někdo zkušený dokázal něco vykoumat..??
- Don
- Junior
Máš pravdu. Toto zařízení není vhodné pro Focuse. Ptal jsem se výrobce. Bohužel i Opel spíná blinkry přerušovačem, takže máme asi smůlu.
- Miroslav K
- Nováček
Mám..i když nejsem tomu rád(v případě tebou uváděného modulu z odkazu)..ale zas když mluvíme o tom maníkovi ze slovače, tak si dovolím opět citaci, tentokráte z jeho popisu k modulu na Opel, který tam má: "Základnou podmienkou funkcie modulu je, aby smerovky na vozidle neboli riadené klasickým prerušovačom ale cez tzv. multitimer. Modul totiž nemá výkonové výstupy ktoré by priamo spínali žiarovky v smerovkách."
Takže tento spínač by pre nás vhodný bol???
..preto som písal, že ho skúsiť presvedčiť, aby za nejakú tú sumičku predal schéma, ktoré by snáď niekdo zdatný v elektrike, či elektronike dokázal doupraviť pre nás 
Takže tento spínač by pre nás vhodný bol???

- Don
- Junior
Můžeš se pokusit se s ním domluvit. Na SZ máš jeho adresu.
- Miroslav K
- Nováček
díky za kontakt.. psal jsem mu a opravdu je to tak, jak píšeš..nemá na to čas a v podstatě ani chuť, je to piplačka..nicméně je ochoten se pobavit s nějakým člověkem znalým těhle elektrických věcí a elektriky aut, dát mu radu odkuď vycházet (sám modifikoval tohle zařízení: http://www.skodaoctavia.cz/zajimavosti/Trippling.htm), co změřit na našem focusu, jak pozměnit to octavácké schéma a pod..
A tak kladu otázku.. neznáte pánové někoho s těmahle znalostma a samozřejmě i ochotou se do toho pustit??
A tak kladu otázku.. neznáte pánové někoho s těmahle znalostma a samozřejmě i ochotou se do toho pustit??
- Don
- Junior
Mám něco rozjednaného, tak vydržte.