FoFoII HB ako rodinne auto?
- marek_ke
- Nováček
FoFoII HB ako rodinne auto?
Zdravim vsetkych. Chcem sa opytat ake mate skusenosti s HB ako rodinnym autom. Mam na mysli klasicku mladu rodinu, jednym dietatom 'na ceste'. Vojde sa do kufra napr. kocik resp. este aj nieco navyse? Proste zbalit vsetko potrebne pre male a veci pre seba. Da sa s takouto vybavickou cestovat cez dve hodiny k rodicom napr?
Vdaka.
Vdaka.
Ford Focus Kombi 2004, 1.6 74kW, strieborna
- Quickie
- Moderátor
Re: FoFoII HB ako rodinne auto?
o kočíkoch sa viac dozvieš v tomto vlákne
diskusia o tom či je fofo II vhodné ako rodinné auto je otvorená.
Podľa mna určite áno. (ked si človek pomyslí v akých autách sa cestovalo kedysi...
)
Mám síce kombi ale vláčim so sebou neustále jeden "kočík" a kombi mi vyhovuje. Na tvojom mieste, ked rozmýšlaš "rodinne" tiež by som siahol po kombiku. Cenový rozdiel medzi HB a kombi je zanedbateľný

diskusia o tom či je fofo II vhodné ako rodinné auto je otvorená.
Podľa mna určite áno. (ked si človek pomyslí v akých autách sa cestovalo kedysi...

Mám síce kombi ale vláčim so sebou neustále jeden "kočík" a kombi mi vyhovuje. Na tvojom mieste, ked rozmýšlaš "rodinne" tiež by som siahol po kombiku. Cenový rozdiel medzi HB a kombi je zanedbateľný
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Mozem ti k tomu povedat, ze vacsie auto (zo vsetkych hatchbackov na trhu a v triede) ako focus nepoznam. V pohode do kufra natrepem kocik (Gesline trend) a este po bokoch a na vrchu ostane miesto. Kocik spolu s velkym pevnym kufrom asi nie, ale cestovnu tasku, ruksaky apod urcite ano. Vtrepem tam este aj komplet aparaturu - vnutorne romery su fakt bezkonkurencne. Ludia co maju oktavky si to vacinou hned vsimnu.
Vlani v lete som takto absolvoval cestu do BE + spat, 3 clenovia a uplne v pohode. Takze asi tak.

Vlani v lete som takto absolvoval cestu do BE + spat, 3 clenovia a uplne v pohode. Takze asi tak.
Focus 5D, 2.0 Duratec, Ghia, Chill metla
Bol : Focus II, 5dv., 1.6 TDCi, 05/06, Jeans
Bol : Focus II, 5dv., 1.6 TDCi, 05/06, Jeans
-
- Nováček
No neviem, ja mam tiez kombik a 8 mesacneho syna. O HB som ani neuvazoval. Akurat tyzden dozadu sme boli pre syna kupovat ohradku. To som dakoval ze mam kombik. Zlozena ohradka vosla presne do kufra. Len tak tak sa dal kufor zavriet. Este samozrejme tam bol kocik, lebo to sme boli aj so synom a manzelkou.
Ford Focus Combi 2003 1.6 74 kw benzin
Skoda Forman 1993 1.3 43kw LPG
Skoda Forman 1993 1.3 43kw LPG
-
- Junior
Já mám FF2 HB s dvěma dětma a jednou manželkou
a používáme to jako rodinné auto už skoro rok (chtěl jsem HB, protože s tím v týdnu jezdíme do práce do Prahy). Běžně s tím jezdíme na víkendy k rodičům (1-2h cesty), někdy i na vícedenní dovolenou. Bývá to sice občas nacpané až po roletu, ale zatím jsme se vždy vešli bez problémů a pod nohy jsme museli dát věci snad jen jednou. Předtím jsem měl 3 roky Golf3 kombi (s jedním dítětem) a bylo to samozřejmě větší, takže jsme sebou pořád vozili sáňky, koloběžku a podobné nesmysly, které jsme pak třeba ani z kufru nevyndali
... a babičky to zase brali jako skvělou příležitost narvat nám auto jídlem při cestě zpátky 
Dle mých zkušeností se s HB jako s rodinným autem dá vystačit, akorát je občas třeba trochu popřemýšlet nad tím, jestli člověk neveze něco zbytečně... příp. když kupuje třeba kočárek, zajímat se o to, jak se dá složit (nejen kolik zabere místa, ale i jak snadno se skládá/rozkládá). Co se týče kočárku, pořídili jsme jeden extra kočárek na cestování, který se dá krásně složit do k tomu určené brašny a zabírá cca 70x20x30cm, takže se na pohodu vejde do kufru HB i podélně (!) a vyloženě se tam ztratí (Chicco Quinny).
Pro případ nouze mám pořád rezervu v možnosti dokoupení nosiče na střechu s rakví, zatím ale nebylo potřeba...

Dle mých zkušeností se s HB jako s rodinným autem dá vystačit, akorát je občas třeba trochu popřemýšlet nad tím, jestli člověk neveze něco zbytečně... příp. když kupuje třeba kočárek, zajímat se o to, jak se dá složit (nejen kolik zabere místa, ale i jak snadno se skládá/rozkládá). Co se týče kočárku, pořídili jsme jeden extra kočárek na cestování, který se dá krásně složit do k tomu určené brašny a zabírá cca 70x20x30cm, takže se na pohodu vejde do kufru HB i podélně (!) a vyloženě se tam ztratí (Chicco Quinny).
Pro případ nouze mám pořád rezervu v možnosti dokoupení nosiče na střechu s rakví, zatím ale nebylo potřeba...
- madbugie
- Zkušený
ja mam tiez dve deti a mangelku a na vylety berieme aj svokru a ziadny problem...
treba si uvedomit ze kocik je zalezitost maximalne na 1 rok (ale aj ten sa tam zmesti v pohode), potom nastupuje karicka - golfac (pokial nemate 3kombinaciu kde sa s karickou rata) a to je tam potom toho placu este viac ak sa da dobre zlozit...
ja uvazujem tiez podobne, v zmysle ak raz niekam na vacsiu dovolenku tak truhla na strechu a je to...
ked si vezmem ze pred rokom som jazdil s favoritom = 250 l kufor a aj tam sa ten kocik natrepal, sice nastojato ale natrepal a jazdili sme aj s vecami ako dnes tak do FOFO je to malina...
ono zasa kombik nema o moc vacsi kufor akurat ho ma lepsie pristupny...
verte tomu ze Fofo II ma kufor ako Fabia Combi ak nie aj vacsi...
akurat sa to tak na pohlad nezda...
treba si uvedomit ze kocik je zalezitost maximalne na 1 rok (ale aj ten sa tam zmesti v pohode), potom nastupuje karicka - golfac (pokial nemate 3kombinaciu kde sa s karickou rata) a to je tam potom toho placu este viac ak sa da dobre zlozit...
ja uvazujem tiez podobne, v zmysle ak raz niekam na vacsiu dovolenku tak truhla na strechu a je to...
ked si vezmem ze pred rokom som jazdil s favoritom = 250 l kufor a aj tam sa ten kocik natrepal, sice nastojato ale natrepal a jazdili sme aj s vecami ako dnes tak do FOFO je to malina...
ono zasa kombik nema o moc vacsi kufor akurat ho ma lepsie pristupny...
verte tomu ze Fofo II ma kufor ako Fabia Combi ak nie aj vacsi...

------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta
+ 100 fordích koníkov

modrá je dobrá ale iba ako farba auta

- marek_ke
- Nováček
Dakujem za vase rady a nazory. Dufam, ze koncom roka rozsirim rady stastnych vlastnikov FoFo.
Ford Focus Kombi 2004, 1.6 74kW, strieborna
- Anndy
- Test driver
Ale cena dobreho skladacieho kocara kludne moze prevysit priplatok na kombi!
- killerhammer
- Test driver
podla mna ako rodinne auto skorej kupit kombi, ak sa rozhodujes cisto podla rodinneho kriteria
ono, ked si clovek zvykne ako sa balia veci do kombiku (vezmem kocik, vezmem byciklik, vezmem detom korcule, ach hokejky som zabudol, futbalovu loptu, rakety.... sak to poznate
)
naspat do HB sa uz nevratis
ja bezne aj v mondeo kombi mam veci vzadu, lebo sa mi nezmesti vsetko do kufra ale samozrejme ze to tam len tak nahadzem, keby som to poctivo balil a umiestnoval, tak sa tam zmesti polka obyvacky
a o tomto je presne kombi, neriesis, nerozmyslas ked balis a davas do auta, narozdiel od HB

ono, ked si clovek zvykne ako sa balia veci do kombiku (vezmem kocik, vezmem byciklik, vezmem detom korcule, ach hokejky som zabudol, futbalovu loptu, rakety.... sak to poznate

naspat do HB sa uz nevratis

ja bezne aj v mondeo kombi mam veci vzadu, lebo sa mi nezmesti vsetko do kufra ale samozrejme ze to tam len tak nahadzem, keby som to poctivo balil a umiestnoval, tak sa tam zmesti polka obyvacky

a o tomto je presne kombi, neriesis, nerozmyslas ked balis a davas do auta, narozdiel od HB

- Redmann
- Junior
My sme tiez 2+2 a HB mi uuuplne staci. Kombi by som potreboval tak 2x do roka. Do HB sme sa zbalili komplet do Chorvatska este aj s kocikom - "golfovymi palicami". Ked potrebujem viac miesta, nahodim stresny box. A ten ma 300 litrov, takze to uz staci. A aspon clovek zo sebou zbytocne nevlaci veci, ktore mu kombik umozni... 

- Anndy
- Test driver
zase stresny box + nosic na neho, to je velka suma voci priplatoku kombik
(aj ked samo, mas dokopy vacsi objem. Ale kombi vies naplnit po strechu, zase.
Nelobujem za kombiky. Iba hovorim, ze financne to moze vyjst velmi podobne.

- killerhammer
- Test driver
ja som napr. bol tiez vzdy presvedceny, ze HB musi pre rodinu stacit
ale neska by som urcite volil model: rodinny kombik na vylety + 3 dverovy sportiak do mesta, prace, nakupy
ale neska by som urcite volil model: rodinny kombik na vylety + 3 dverovy sportiak do mesta, prace, nakupy

marek_ke: zalezi aj ake dlhe trasy budes jazdit plne obsadeny...ak by som ja trebars bol doma a nie v Prahe (cca 4-5x do roka cesta na vychod) tak kupim mozno HB pretoze uz nevlacis tolko batoziny (len kocik a par veci, nie X-batoziny s vecami) a HB ti na kocik postaci
neskor kocik nepotrebujes a golfky sa dnes daju poskladat do min. rozmerov
mne vsak kombina vyhovuje, kupovali sme ju este bez dietata (prechadzajuci FFI - pozn. redakcie) a je super, ze neriesis co a ako ulozit, ale len nahadzes a mas pokoj
neskor kocik nepotrebujes a golfky sa dnes daju poskladat do min. rozmerov
mne vsak kombina vyhovuje, kupovali sme ju este bez dietata (prechadzajuci FFI - pozn. redakcie) a je super, ze neriesis co a ako ulozit, ale len nahadzes a mas pokoj
- Redmann
- Junior
Stresny box Thule ma v akcii stal asi 6000 Sk + asi 2000 Sk za nosic. Za 8000 Sk priplatok kombi v rovnakej vybave asi nekupis.Anndy píše:zase stresny box + nosic na neho, to je velka suma voci priplatoku kombik(aj ked samo, mas dokopy vacsi objem. Ale kombi vies naplnit po strechu, zase.
Ono je to asi jednoduche. Kto uz kombik ma, obhaji jeho prakticnost. Ja tym, ze ho nemam len lahko zistujem, ze 99% jazd kombi nepotrebujem. FFII HB ma vynikajuci kufor.
Edit: Okrem toho nosic sa da vyuzit aj na lyze, prip. bicykel a ine prevozy.
- Anndy
- Test driver
To je pravda. Ked mas vsak male bejby, hlavne naozaj malicke, tak furt prevazas sprostosti a vela. Co sa hodi.
Hlavne nemusis riesit, co a ako kam das. Proste len supnes a ides.
Hlavne nemusis riesit, co a ako kam das. Proste len supnes a ides.