Výměna pylového filtru Focus 2
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: FOFO2 Výmena peľového filtra
Diky Zirafak. Uz som ho aj kupil a cez vikend idem na to. Na tej stranke som sice bol, ale ze to bude pod olejmi, to mi netrklo... 

Focus 5D, 2.0 Duratec, Ghia, Chill metla
Bol : Focus II, 5dv., 1.6 TDCi, 05/06, Jeans
Bol : Focus II, 5dv., 1.6 TDCi, 05/06, Jeans
- Ahmed
- Test driver
Nekde jsem se u velkych odborniku dozvedel, ze se udajne u Fofo II nesmi odpojovat pedal plynu, jinak to pry dela bordel a ztrati se nejake data. Nevim, co je na tom pravdy, ale radeji bych si dal pozor.
- Gromik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem absolvoval výměnu pylového filtru přímo u Forda. Auto má 2 roky a necelých 20.000km, tak už bylo na čase. Bál jsem se toho odmontování plynového pedálu, tak jsem to radši nechal na servise. Zároveň s výměnou jsem využil Jarní akce a nechal vydezinfikovat klimatizaci. Celkem mě to přišlo na cca 1.500kč, ale Fofík už zase voní svěžestí a čistotou 
Ceny z faktury (vč. DPH):
557Kč - filtr pylový
321Kč - výměna pylového filtru (0,6h)
32Kč - matka
608Kč - dezifekce klimatizace
---------
1.518Kč

Ceny z faktury (vč. DPH):
557Kč - filtr pylový
321Kč - výměna pylového filtru (0,6h)
32Kč - matka
608Kč - dezifekce klimatizace
---------
1.518Kč
-
- Zkušený
Teď jsem tam volal a dezinfekce klimatizace prý znamená výměna pylového filtru a stříknutí nějakeho prostředku do trubek klimatizace. Vceně cca 600,-
A údržba, nebo jak to nazvala, klimatizace je překontrolování chladícího média, překontrolování těsnosti a případné doplnění média. V ceně cca 1500,-
Nechápu teda co to máš za speciální balíček
Pylový filtr jsem si mohl tedy nechat u nich vyměnit a ještě by mi tam něco stříkli, než si ho koupit a vyměnit za 557,- Na faktuře jsem měl napsáno pachový filtr a byl to uhlíkový.
To překontrolování klimatizačního okruhu by mělo jít pořídit jinde levněji. Chtěl jsem jít k Fordu, protože jsem myslel, že to byla ta služba za 608,-, ale bohužel ne
A údržba, nebo jak to nazvala, klimatizace je překontrolování chladícího média, překontrolování těsnosti a případné doplnění média. V ceně cca 1500,-
Nechápu teda co to máš za speciální balíček

Pylový filtr jsem si mohl tedy nechat u nich vyměnit a ještě by mi tam něco stříkli, než si ho koupit a vyměnit za 557,- Na faktuře jsem měl napsáno pachový filtr a byl to uhlíkový.
To překontrolování klimatizačního okruhu by mělo jít pořídit jinde levněji. Chtěl jsem jít k Fordu, protože jsem myslel, že to byla ta služba za 608,-, ale bohužel ne

Ex ST220 model 2004
- Gromik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak to má dotyčná paní mylné informace. Já jsem se tam ptal minulý týden servisního technika (toho co sedí na příjmu), co se skrývá pod pojmem "dezinfekce klimatizace" z Jarní akce za 590,- a bylo mi řečeno, že jde o dezinfekci klimatizace chemickou cestou.
Dále jsem se zeptal jsem, jestli je v ceně i výměna pylového filtru a řekl mi, že nikoliv. Ale že není problém to udělat s tím, že to bude trvat cca 0,5h hodiny a nový filtr že stojí zhruba 600kč.
Dále jsem se zeptal jsem, jestli je v ceně i výměna pylového filtru a řekl mi, že nikoliv. Ale že není problém to udělat s tím, že to bude trvat cca 0,5h hodiny a nový filtr že stojí zhruba 600kč.
- tomason
- Test driver
tak sem kouknul na ten pedál a vůbec se mi do toho nechce .Vypadá to, dost hororově nebo mi to jen tak příde 

byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- Gromik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
No právě - taky se mi do toho nechtělo. A když jsem zjistil, že v servise si za to naúčtují cca 0,5h za práci, což je něco přes 300kč a na dva roky budu mít klid - jel jsem raději do servisu, než něco doje*at 

- tomason
- Test driver
já se doma nudím ,tak to zkusím teda asi no ty voe to budou nervy zase a skončí to prokletím všeho 

byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- Ahmed
- Test driver
Na dva roky určitě klid mít nebudeš
Když to děláš sám, tak nejhorší je to poprvé, potřebuješ na to akorát nástrčkové klíče s ohebným prodlužovákem a pak to jde rychle.

- tomason
- Test driver
co je ohebný prodlužovák pls
je to on?

byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- Anndy
- Test driver
Este mala poznamka. Mam to aspon od ford-mechanika. nemalo by sa startovat bez toho, aby plynovy pedal nebol zapojeny (nemusi byt priskrutkovany, podla toho, co som videl). Toto mi hovoril.
-
- Zkušený
Gromik: Tvé vysvětlení dává opravdu větší smysl, než to co jsem se dozvěděl od paní po telefonu
Jinak pokud mi tam nic nesmrdí tak bych viděl onu dezinfekci jako zbytečnou a spíše bych volil kontrolu toho chladícího média, protože zadřený kompresor jé poněkud nákladnější než ona kontrola a doplnění.

Jinak pokud mi tam nic nesmrdí tak bych viděl onu dezinfekci jako zbytečnou a spíše bych volil kontrolu toho chladícího média, protože zadřený kompresor jé poněkud nákladnější než ona kontrola a doplnění.
Ex ST220 model 2004
- Anndy
- Test driver
Myslite si, ze ma zmysel davat (striekat) nieco aj priamo na filter?
- Gromik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
m.a.x.i.m.u.s: Asi tak. Já jsem chtěl hlavně vyměnit pylový filtr, protože poslední dobou byl při puštění ventilátoru cítit takový prachový zápach - jako když si doma zvíříte prach na poličce a nadýchnete se toho. Zapnutá či vypnutá klimatizace na to neměla vliv. Auto je staré 2 roky, já ho mám 3/4 roku a myslím, že pylový filtr je tam ještě z výroby. Servisní technik po výměně říkal, že byl teda slušně zasraný.
Dezinfekci klimatizace jsem už přidal k tomu, když byla v akci
Dezinfekci klimatizace jsem už přidal k tomu, když byla v akci

- Anndy
- Test driver
Gromik, ako pouzivas klimu? Pred kazdym koncom jazdy vypinas klimu skor, ako motor?