Vstřiky 1.8 tdci
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vstřiky 1.8 tdci
dneska zkusim ten palivak... 

- Milano
- Nováček
Zdravím tě, Marex, tak to tě lituju, nálepka mi došla v klidu a tobě snad peníze též...!
K tvýmu problému...no víš, co si myslím o naftě od Shell
No každopádně bych zkusil přidat k tankování té výborné nafty ňáký aditivum, třeba VIF a uvidíš, co pustí za sra..ky, by to mělo vstřikům pomoct...
Já si zajdu jednou za rok ke svýmu mechošovi na diagnostiku taky, má docela v poho softík, krásně tam vidíš, kolik ti jakej dává do přepadu, mám vstřik jeden chycenej, ost. jsou super, najel jsem dalších 30t.km - už s jen s VIFem a zatím ok (182t.). Diagnostika za 300kč!!
Tak zkuš prvně zkontrolovat to ost. a když nic nenajdeš, tak zajdi na diagnostiku vstřikovačů a uvidíš, co ti najdou...Každopadně nezapomeň na ten VIF!
K tvýmu problému...no víš, co si myslím o naftě od Shell

Já si zajdu jednou za rok ke svýmu mechošovi na diagnostiku taky, má docela v poho softík, krásně tam vidíš, kolik ti jakej dává do přepadu, mám vstřik jeden chycenej, ost. jsou super, najel jsem dalších 30t.km - už s jen s VIFem a zatím ok (182t.). Diagnostika za 300kč!!
Tak zkuš prvně zkontrolovat to ost. a když nic nenajdeš, tak zajdi na diagnostiku vstřikovačů a uvidíš, co ti najdou...Každopadně nezapomeň na ten VIF!

Focus sport 3D 2003 1.8 TDci 85 kw, xenony, vyhř. čelní okno, zrcátka i sedačky Recaro, el. nastavitelná sedačka řidiče + zrcátka, palubní počítač, digi klima, egr off, kat off, černá perlet'
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Dneska menim ten palivak, tak asi sjedu natankovat a dam to tam - beru kazdy navrh na pomoc
Snad to pomuze...jo a nazor na nafty jsem zmenil 

-
- Junior
Tak mi auto párkrát při +/- stabilní nebo lehce akcelerační jízdě kolem 2.300 RPM zacukalo. Asi plyn. pedál, ale psalo se i o vstřikách či čerpadlu. Beru jen Shell V-PD, ale ani to není záruka. Asi zkusím přilít i VIF letní. Co vy na to? Sice by se do V-PD asi nemusel, ale nejspíš jen v Německu, atd.
.

Ford Focus II Combi 1,6 16V, 2006, 74 kW, Stříbrný
- martyG
- Pokročilý
Dnes som bol na diagnostike, pretože auto prestávalo reagovať na plynový pedál, blikalo žhavenie a pri prudkej akcelerácii pri predbiehaní padol motor do núdzového režimu. Po opätovnom naštartovaní ok, ale pri pridávaní plynu na 2000 ot. jemné vibrácie od motora.
Výsledok: mám tú istú chybu čo marex - P0251 a ešte druhú - P1211.
Servisák má straší s tryskami, takže je to paráda, ak sa toto poserie. Nahrali mi novú kalibráciu a zatiaľ je to v pohode, len dokedy....

Prepáčte kvalitu fotiek...
Výsledok: mám tú istú chybu čo marex - P0251 a ešte druhú - P1211.
Servisák má straší s tryskami, takže je to paráda, ak sa toto poserie. Nahrali mi novú kalibráciu a zatiaľ je to v pohode, len dokedy....

Prepáčte kvalitu fotiek...
Ford Focus 1,5 ecoboost, 182 PS
- richisan
- Zkušený
hmm, no podla toho, co pises to nevyzera dobre. Skusal si dat precistit trysky?Kolko mas najazdene?
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
martyG :: Ten filtr nepomohl, takze skrtam dalsi moznost. U ceho bravas naftu? Jinak prubezne informuj - tez se ozvu kdyz bude neco noveho - jsem celkem v pasti z toho 

-
- Junior
Tak jsem nalomenej. VIF je podle všeho dobrý, ale trochu se bojím, co by mi mohl ten uvolněný bordel udělat v motoru...
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
hehe jsi nalomil i me - ja koupil VIFko vcera 

- martyG
- Pokročilý
to richisan: najazdené mám 130 000 km, trysky som ešte nedal čistiť. Celú zimu som frčal na VIF,
to marex: tankujem na esse, teraz agip.
Mechanik povedal, že ak sa to vráti, treba urobiť tlakový test trysiek a zmerať prepady
inak nová tryska vo forde cca 350 €
-to je super cena
Vo forde mi odporúčali aditívum Stanadyne, ale asi zostanem pri VIF -e
to marex: tankujem na esse, teraz agip.
Mechanik povedal, že ak sa to vráti, treba urobiť tlakový test trysiek a zmerať prepady

inak nová tryska vo forde cca 350 €

Vo forde mi odporúčali aditívum Stanadyne, ale asi zostanem pri VIF -e
-
- Junior
Mezi řečí jsem před časem vytáhl info z Ford servisáka, že má pocit, že trysky kolem 6000 Kč. Tak jsem se zmínil o čištění a to povídal, že kolem polovic, tzn. 3000. Bylo to dost nezávazně, ale to by ještě šlo...
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
To jo, porad lepsi 12 tis. nez 40
Budete si je nechat vydelavat a posilat na test?

Budete si je nechat vydelavat a posilat na test?
- martyG
- Pokročilý
no mne by sa pozdávala najviac táto cena za nové trysky 
to marex: zatiaľ ich tam nechám do prvého padnutia motoru do núdzového režimu, dúfam, že to ešte chvíľu potrvá

to marex: zatiaľ ich tam nechám do prvého padnutia motoru do núdzového režimu, dúfam, že to ešte chvíľu potrvá

- doncamillo
- Nováček
Co sa tyka tych kilometrov - si si nimi isty? Trysky by mali predsalen vydrzat viac ako 130000km. Mozu sa sice zapchat zlou naftou, ale to, co opisujes ty, vyzera na zly prepad - a ten sa kazi dobou pouzivania a nie kvalitou nafty (aspon tak som to pochopil z tohto fora, resp. z odkazov, ktore tu boli zverejnene).
Mondeo MK4, 2.0 TDCi (120kW), r.v. 2011, combi
pred tým: FoFo I, 1.8 TDCi (74 kW), r.v. 2004, 5-dverový hatchback.
pred tým: FoFo I, 1.8 TDCi (74 kW), r.v. 2004, 5-dverový hatchback.
- martyG
- Pokročilý
auto je kupované v nemecku a podľa údajov v serviske by to mohlo sedieť, pokiaľ nie je falšovaná
Mohlo by to byť aj tým prepadom, ako hore píšem, ked nastane to najhoršie, pôjdem na tlakový test trysiek..