Spotřeba nafty - 2,0 TDCi, 100kw - Vaše hodnoty
- muWme
- Nováček
Re: Spotřeba nafty - 2,0 TDCi, 100kw - Vaše hodnoty
safra... to je tak znat?? ja mam automatickou zapnutou permanentne od doby co sem auto koupil (12/2008) akurat v zime sem to prenastavoval na 25 st. a ted to mam permanentne na 21-22st.
- Maverick_cz
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
no záleží, jestli máš opravdu zapnuto ACC - ON.. protože jinak si to pouze hlídá teplotu, ale klimatizace zaplá není.. navíc v zimě nefunguje pokud je míň jak 4°C. Spotřeba s klimou se zvedne, ale u mě to teda není vůbec dramatický... mnohem větší vliv má styl řazení, kdy i přesto, že nejedete větší palbu, tak jenom jinym vytáčenim je možný mít rozdíl až dva litry na sto... Je to tady všechno popsané. Převodovka je opravdu spřevodovaná hodně do rychla v případě 5 a 6 a tak 6 je pouze dálniční rychlost, nebo pokud už jedete víc jak 120 a je tendence ještě zrychlovat, protože těsně pod 120 je už výhodnější pětka oproti 6 ... Stejně tak ve městě, nebo na okreskách, pokud nejedete alespoň 90-100, tak je pořád lepší jet na čtyřku
Focus II Titanium X 2005, 3dv, 2.0 TDCi

- Forny
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
to muWme: bacha na porovnavani spotreby pri brani od plne do plne, protoze zalezi od koho beres naftu, protoze ruzni distributori maji ruznou penivost a tak treba u Benziny date do nadrze min paliva nezli u Shellu. Jedinna moznost je to natocit az po hrdlo, kdy uvidis naftu - prijemnou zabavu. Pokud tankujes do cvaknuti pistole, tak to neni presne.
- muWme
- Nováček
no vzhledem k tomu ze sem doposavad tankoval POUZE u jedne a te same benzinky tak to tim minimalizuji....Forny píše:to muWme: bacha na porovnavani spotreby pri brani od plne do plne, protoze zalezi od koho beres naftu, protoze ruzni distributori maji ruznou penivost a tak treba u Benziny date do nadrze min paliva nezli u Shellu. Jedinna moznost je to natocit az po hrdlo, kdy uvidis naftu - prijemnou zabavu. Pokud tankujes do cvaknuti pistole, tak to neni presne.
Jinak vcera sem jel cca 120 km po D1 a oproti prazskemu provozu (ukazuje 7,5) to ukazovalo po vynulovani 6,1 pri jizde okolo 130 km/h ....
- Maverick_cz
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
já jsem teď jel Příbram - Berlin a zpátky.. ve čtyřech lidech podle palubního počítače 6,1 a to bylo v Čechách po dálnici 130-150.. Německo 140-170... takže paráda

- L_u_k_y_n
- Nováček
tak jsem se včera stal novopečeným majitelem FFII kombi 2.0 TDCi Ghia z r.2005. Z prvních jízd jsem nadmíru spokojenej, spotřeba mě v tuhle chvíli moc nebere, protože si budu dopřávat plnými doušky zátahu motoru.
Ford Focus II 2.0 TDCi Ghia, r.2005
- L_u_k_y_n
- Nováček
Tak mám první výsledky spotřeby, zatím jen dle PC a potvrzují tady uváděné hodnoty.
dálnice (130-150 km/h) .... 6,1 l
okrsky (80-90 km/h) .... 5,5 l
Praha, jížní spojka, magistrála (25 km úseky) .... 6,5 l
Jak Vám vychází dojezd na plnou nádrž? Mě to ukazuje cca 750km, což při nádrži 53 l vychází kombinovaná na 7 l.
dálnice (130-150 km/h) .... 6,1 l
okrsky (80-90 km/h) .... 5,5 l
Praha, jížní spojka, magistrála (25 km úseky) .... 6,5 l
Jak Vám vychází dojezd na plnou nádrž? Mě to ukazuje cca 750km, což při nádrži 53 l vychází kombinovaná na 7 l.
- tomason
- Test driver
a nebo u stejné pistole několik nádrží
ale svatá pravda Shell pění nejmíň

Forny píše:to muWme: bacha na porovnavani spotreby pri brani od plne do plne, protoze zalezi od koho beres naftu, protoze ruzni distributori maji ruznou penivost a tak treba u Benziny date do nadrze min paliva nezli u Shellu. Jedinna moznost je to natocit az po hrdlo, kdy uvidis naftu - prijemnou zabavu. Pokud tankujes do cvaknuti pistole, tak to neni presne.
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- Maverick_cz
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
já jsem tam teda nikdy nedal ani 50 litrů.. když už to dojedu, že dojezdovka hlásí 3km a konec, tak tam dám max 49litrů. Je jasný, že tam ale ještě něco málo je. Teoreticky by se na těch 49litrů mělo najet nějakých 750km při spotřebě 6,5litru. Mě to vychází zhruba na těch 650-700km a píše mi to spotřebu 6,5 ;o) což by byla spotřeba 7 až 7,5litru. Moc to neřeším. Cokoli do sedmi je při takhle relativně těžkym autě, který navíc neřeší, jestli do něj vleze jeden nebo čtyři lidi vcelku dobrá spotřeba. Navíc kdybych chtěl jezdit na spotřebu, tak neni problém čistě šetrnou jízdou se dostat na 5,5 -5 a tím pádem teoreticky najet 1000km na 50litrů.
Spíš bych měl dozat. Jestli už jste někdo vyjel nádrž tak, že i dojezdovka vám ukazovala nulu a kolik jste ještě zvládli najet. Né že bych to chtěl praktikovat, ale zajímalo by mě, kdyby byla krizovka, s jakou vzdáleností můžu počítat. Taky určitě záleží z čeho konkrétně se dojezdovka vypočítává, protože kdyby to byla pouze dlouhodobá průměrná spotřeba, tak je mi údaj o dojezdovce k ničemu, takže předpokládám, že je to vypočítáváno např z posledních 20-50km jízdy.
Spíš bych měl dozat. Jestli už jste někdo vyjel nádrž tak, že i dojezdovka vám ukazovala nulu a kolik jste ještě zvládli najet. Né že bych to chtěl praktikovat, ale zajímalo by mě, kdyby byla krizovka, s jakou vzdáleností můžu počítat. Taky určitě záleží z čeho konkrétně se dojezdovka vypočítává, protože kdyby to byla pouze dlouhodobá průměrná spotřeba, tak je mi údaj o dojezdovce k ničemu, takže předpokládám, že je to vypočítáváno např z posledních 20-50km jízdy.

-
- Test driver
na predchadzajucom Focuse sa mi podarilo vyjazdit nadrz do uplneho sucha a ostal som na dialnici zo soboty na nedelu o 03:40 v noci stat asi 10 km pred Trnavou.Od okamihu,ako mi pipol palubak dojazd 0,dokazal som prejst este asi 40 km po dilanici asi 120 km/h
- tomason
- Test driver
lol a co si dělal jako měl si AXU

byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- Maverick_cz
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
hustý zirafaku ;o) .. a to byl diesel? Když si to pak dotankoval musí se ještě dneska taky ručně nasát nafta? Nebo je to už pořešený jinak? Taky jsem slyšel, že neni dobrý dojíždět naftu úplně do mrtě, že je tam jaký si problém s jejím chlazením, když se vrací do nádrže. Tuším, že na galaxym ale je mezichladič právě pro naftu, která se vrací zpátky do nádrže, tak nevím.

-
- Test driver
hodinu som cakal,kym mi kamarat priniesol venzin v bandaske.
proste zohnat v takomto case niekoho na donasku benzinú bolo nad ludsky vykon.
Bol to benzinak,ale vyjazdenie paliva neprospieva ziadnemu.

Bol to benzinak,ale vyjazdenie paliva neprospieva ziadnemu.
- L_u_k_y_n
- Nováček
měl bych jednu poznámku k tý prázdný nádrži. Servisák, kterej mi dělal na starým autě a s kterým dost často konzultuju jakýkoliv problémy (protože on mi i po telefonu dokáže poradit líp, než leckterej servis v Horní Dolní), tak mi právě na radil, ať pokud možno nejezdím pod půlku nádrže. Samozřejmě ne vždy to výjde, ale má to prý hned dva důvody:
1) míň nafty v nádrži = větší možnost odpařování a oddělování vody z nafty
2) pokud se vrací horká nafta zpět do skoro prázdné nádrže, nemá šanci se ochladit a není to dobrý pro vstřiky a čerpadlo.
Osobně jsem naprostej lajk, on tohle má z konzultace s lidmi od Bosche. Je to specifikum common-railu, u starejch nafťáků to zas tak nevadí.
1) míň nafty v nádrži = větší možnost odpařování a oddělování vody z nafty
2) pokud se vrací horká nafta zpět do skoro prázdné nádrže, nemá šanci se ochladit a není to dobrý pro vstřiky a čerpadlo.
Osobně jsem naprostej lajk, on tohle má z konzultace s lidmi od Bosche. Je to specifikum common-railu, u starejch nafťáků to zas tak nevadí.
-
- Nováček
Víkendová projížďka na chatu a zpět - naprosto klidná a plynulá jízda s dodržováním pravidel kvůli psovi, který při jakékoli ostřejší jízdě bleje - průměr dle PP 5,6l. Bylo tam i nějaký popojíždění po městě do obchodů apod. Ale nechtěl bych tak jezdit běžně 

neofelis Focus II, 2.0TDCi, 100 kW, titanium, hatch, modrá metla