Seřízení pravých zadních dveří
-
- Junior
Seřízení pravých zadních dveří
Při mytí FoFouše jsem zjistil, že pravé zadní dveře uprostřed trochu přečuhují přes blatník. Při zavření taky zní trochu "plechověji" a tvrději. Zřejmě narazí zámek bez utlumení těsněním (nezatéká). Při zatlačení se zavřené dveře v zámku prohnou stejně, jako levé, takže by patrně stačilo seřídit zámek a hotovo. Než se do toho pustím, chtěl jsem to konzultovat s fórem. Vyhledat se nic nepodařilo, takže bych se rád zeptal, jestli se dá po povoleví torxů pohnout s čepem dveří na kastli trochu dovnitř. Stačí mi tak 3 mm a mělo by to být OK. Dík za případné info.
Ford Focus II Combi 1,6 16V, 2006, 74 kW, Stříbrný
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Seřízení pravých zadních dveří
da se pohnout ale asi kladivkem
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Junior
Tak to si asi nechám zajít chuť... Doufal jsem, že se dají třeba o kousek posunovat kvůli seřízení dveří. Je tedy možné zámek nějak seřídit? Zřejmě jedině ve dveřích, co?foki píše:da se pohnout ale asi kladivkem
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
ne na dverich ,na kastli jak jsem psal povolit 2 torxya lehce poklepat kladivkem a on zajede
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Junior
Aha, já to pochopil jako lehkou ironii a opravu možnou pouze ránou kladivemfoki píše:ne na dverich ,na kastli jak jsem psal povolit 2 torxya lehce poklepat kladivkem a on zajede

-
- Junior
Tak čep jsem kladívkem přes prkýnko o pár milimetrů zasunul a dveře sedí mnohem líp. Díky Foki. BTW, jsem ostuda, ale dodatečně doufám můžu gratulovat. Předem jsem nechtěl (trocha pověrčivosti indukované klepy před vlastní svatbou
) a po jsem byl většinou off-line.
Jen jsem zjistil, že ten tvrdý zvuk dělá hlavně nájezd zámku na čep. Dveře jsou prostě asi o 5 mm vyvrácené dolů a při dovření vyjedou po čepu tak, že sednou vůči kastli naprosto přesně. Předpokládám, ře budu muset povolit uchycení horního pantu ke kastli a zkusit ho přiklepnout o pár mm dopředu, right? Zároveň možná malinko povolím dolní, aby se dveře mohli pootočit. Dík za případný názor. Nerad bych udělal blbost
.

Jen jsem zjistil, že ten tvrdý zvuk dělá hlavně nájezd zámku na čep. Dveře jsou prostě asi o 5 mm vyvrácené dolů a při dovření vyjedou po čepu tak, že sednou vůči kastli naprosto přesně. Předpokládám, ře budu muset povolit uchycení horního pantu ke kastli a zkusit ho přiklepnout o pár mm dopředu, right? Zároveň možná malinko povolím dolní, aby se dveře mohli pootočit. Dík za případný názor. Nerad bych udělal blbost

-
- Junior
Tak po čase jsem našel chvilku na ty panty. Pro všechny váhavce ... je to pohoda. Stačí povolit šrouby na pantu a samotný pant se dá posunout. Pak stačí utáhnout a hotovo. Já si předem oba panty obtáhnul měkou tužkou, povolil šrouby na horním, jednou rukou přitáhnul otevřené dveře, dotáhnul šrouby a vyzkoušel zavírání. Stačilo hnout asi o milimetr. Přemýšlel jsem, že povolím a utáhnu i dolní pant, aby si "sednul", ale seřízení vrchního bylo těžce v mezích vůle dolního pantu, tak jsem se na to vykašlal, aby mi dveře o kousek nesjely dolu. Teď sedí skvěle a jsem spokojený
.

- pes zubatej
- Nováček
Re: Seřízení dveří u řidiče
Mě jdou trochu ztuha dveře u řidiče, musím s nima trochu víc bouchnout. Doufám, že Fokiho recept platí i pro LP dveře u Focusu II. Nerad bych kvůli dvěma pos*aným torx šroubkům rozdělával půlku auta.foki píše:...na kastli povolit 2 torxy a lehce poklepat kladivkem a on zajede
Ford Focus II Combi, 1.6 16V (2005)
Dříve: Opel Astra F, 1.7 TD (1996)
Ještě dříve: Renault 9 TL, 1.4 LPG (1983)
- Betula
- Nováček
Zkoušel jsi už poštelovat ten zámek na dveřích u řidiče? Mě to zlobí asi stejně - dveře u spolujezdce úplně lehce s krásným tichým zvukem, u řidiče na pořádné bouchnutí a vzadu sice lehce, ale s drobet plechovým zvukem. Vzadu to neřeším, ale ty dveře u řidiče mě dráždí. A stejně tak u kufru - na pouhé spuštění vlastní vahou drobet jakoby odskočí (centrál je zamkne, ale neprobliknou blinkry a dveře nejsou doražený). Tak se do toho asi pustím ... 

Ford Focus II HB 1.6 Duratec 74 kW / 100 k Trend - Sea grey - 09/2008
FOTOGALERIE: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=95&t=12793

FOTOGALERIE: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=95&t=12793

-
- Junior
Co jsem četl, tak Tě kvůli těm 5. dveřím docela lituju. Seřídit dveře řidiče nebude takový problém. Viz. výše. Hlavně okoukni, jestli Ti po zámku třeba nevyjedou nahoru při dobouchnutí a zkus poštelovat zámek, Taky se podívej, jestli není moc venku. Dveře přez zamčením pak nemají šanci přitlumit těsnění.
- pes zubatej
- Nováček
Betula: Nezkoušel. Ono to není nic tragickýho, někdy o víkendu si s tím pohraju a pak dám vědět. Hlavně mám strach aby ty šrouby neměly zespod matky a nemuselo se kvůli utažení rozdělávat něco uvnitř. Ví někdo jak to je?
Ford Focus II Combi, 1.6 16V (2005)